reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Tak czytam i czytam... wy wszystkie płacicie za badania??
Bo ja to dostałam skierowanie od ginekologa na badania i po 1. moge je zrobić w dowolnym (tak przypuszczam) labolatorium, no i do tego za darmo. Nawet nie przyszło by mi do głowy płacić...

aniulkas szkoda was i psiaka, moze coś zjadł i sie struł, na pewno mu przejdzie :happy:

Ja dziś znowu seria dziwnych snow, sniło mi sie z 5 snów po każdym sie budziłam ...to sie robi dziwne :-p

Możecie polecic jakies witaminy dla kobiet w ciazy?? Bo wczoraj sie coś słabo czułam i myśle żeby iść dziś kupić, tylko nie wiem co

reklama
madziaa ja polecam feminbion natal i mum omega nie mam zadnych skutków ubocznych ponich..biore femibion od pół roku ... tylko ze drogi..ale jesli chodzi o zawartosc wit. ma wiecej kwasu foliowego niz falwit i ma jod ktorego w falvicie nie ma.

Hejka Dziewczynki.
Ja powiedziałam o ciązy najbliższm mamie siostrze tesciom. Ostatnio (jak poroniłam) ukrywałam ten stan przed rodzicami i potem jak wylądowałam na patologii ciązy widziałam taki żal u mamy że jej nie powiedziałam. Wiadomo to sprawa indywidualna. każdy robi jak uważa. No i ja powiedzialam szefowi w pracy mam ciężka wiec musialam sie przyznać. A że pracuje w dużej firmie to wiadomo tak czy siak wszyscy sie dowiedzą. gdybym miała pracę biurowa pewnie był dała sobie wiecej czasu na powiadomienie szefostwa ale jest jak jest.

mam pytanko do Dziewczyn które sie wspomagają duphastonem, czy potęguje on objawy ciązy takie jak mdłości bolesnośc piersi itd? kurcze biore go i mam uczucie ze moje objawy to jakies MEGAOBJAWY hehe i tak sobie myśle ze to w końcu syntetyczny progesteron wiec ma jakis wpływ...

Ja dziś ide do ginka na kontrolę i mam nadzieje po L4 boli mnie brzuch a pare dni temu zauwazylam leciutkie plamienie. Ostatnio było na usg ok wiec licze ze i teraz bedzie.

milego dzionka

wg mnie Duphaston nie ma wpływu na dolegliwości ciążowe. Ja w pierwszej ciąży miałam krwiaczka i brałam duphaston i miałam mdłości, a teraz też jest krwiaczek i plamienia, biorę Duphaston i żadnych dolegliwości ciążowych nie mam. co właściwie jest dziwne, że nic mi nie "dolega", ale lekarz mówi że każda ciąża jest inna więc nie mam się co martwić tylko odpoczywać :)
ale wiadomo nie u każdego tak samo działają leki.

Szczebiotka, mówiłam pani dr że miałam w marcu robioną i mam to na papierze, to stwierdziła że w takim razie nie ma po co robić jeszcze raz. Ale za to chyba kazała zrobić na przeciwciała anty Rh... teraz mi się przypomniało. To chyba to badanie sprawdza czy konflikt serologiczny nie wystąpi czy coś takiego. Nie znam się za bardzo ;)

Madziaa, płacą te które chodzą prywatnie do gina :) Z tego co się orientuję to taki prywatny ginekolog nie może wystawić typowego skierowania na te bezpłatne badania. Jeśli chodzisz na NFZ to dostajesz takowe skierowanie i płacić nie trzeba.

U mnie po duphastonie też nic się nie działo jeżeli chodzi o samopoczucie,a brałam do 12 tyg. Co do witamin ciążowych to ja mam brać pregnę plus i Asmag forte, plus no - spę jakby mnie coś bolało. A tak dodatkowo luteinę 2 x 2 - szczerze mówiąc już mam jej trochę dość. U mnie lekarz nie wypisuje badań refundowanych przez NFZ - takie uroki wizyt prywatnych, więc trzeba płacić ( i to słono). Ale w sumie najdroższe są HBs, WR - x 2 i paciorkowce w 36 tyg. Nie pamiętam, żeby robiła coś innego, co bardzo rujnowało mi budżet;)

hej dziewczyny pamietacie mnie jeszcze??? jakoś ostatnio czasu mi na neta brak
ale byłam u gina w pon i wszystko jest ok dzidzia rośnie pięknie zdrowa i cudownie bijej jej serduszko

Kaso82 po tych lekach nie mam jakiś zwiększonych objawów, poza tymi co mam.
Trzymam kciuki za wizytę dzisiaj.
Madziaa21 badania są płatne wtedy kiedy dostajesz m.in skierowanie od gin z prywatnego gabinetu.
Po drugie nie wszystkie chyba na fundusz możesz zrobić.
Aniulkas współczuję nocki i zaspania do pracy a do soboty zostało już tylko dwa dni :-)
Maryla gratuluję :-)
Mnie dr powiedziała, że póki co to kwas foliowy brać a na witaminy jeszcze przyjdzie czas, w drugim trymestrze na pewno trzeba będzie brać. Chyba, że się niezdrowo odżywiam ;-)

Zabka wszystko bedzie dobrze :) jak to milo poczytac, ze Wasi tesciowie sie ciesza. Ja postawy swojej tesciowej nie skomentuje.....wrrrr

Co do witamin, wczoraj mialam okazje rozmawiac z kolezanka, jest ona drobnej postury (49kg) i pierwszego syna urodzila, ktory wazyl 4,5 kg!!!!! Drugi mial 3,6kg. Powiedziala, ze waga tego pierwszego byla taka duza poniewaz w ciazy brala witaminy-materne chyba. Przy drugim juz nie brala i byl mniejszy.
Wiadomo, nie ma na to reguly, ale slyszalam juz kilkakrotnie, ze od witamin tyja mamusie i dzieciaki. Jesli morfologia wyjdzie mi dobrze, to nie zamierzam brac zadnych witamin. Jedynia kwas foliowy do konca 3 miesiaca.

reklama
Ewelinka/... nie martw się postawą teściowej..My powiedzielismy tylko moim rodzicom... w niedziele..ucieszyli się. Tata do mojego A powiedział czemu wczoraj nie powiedziałęś to byśmy coś wypili na zdrówko...A mama miała łzy w oczach i od tamtej pory tylko na mnie chucha...A teściom nie mowiliśmy jeszcze czyli rodzicom moijego A. Bo jego mama ma długi jezyk i wszytko na całym osiedlu rozpowie. A to w pracy powie. A pracujemy w jednym budynku i zaraz by na mnie dziwnie patrzyli. Zreszta jej nie warto nic mowić i prosić by zostawiła dla siebie bo i tak zaraz gdzies sie słyszy głosy a jak pytamy czy mówiła mówi ze nie albo tylko jednej osobie :/ Ach....udusić tylko :)

Do góry