reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

witam i ja ;)
byłam na ktg dzisiaj, skurczy żadnych, zapis prawidłowy, jak nie urodze to kolejny zapis za tydzień ;)
moje dzieci tez juz traca cierpliwość - Maja dzisiaj długo gadała do Jaśka, zeby wychodził :tak:
zobaczymy ;)
aha - powiedziałam lekarzowi że w zeszły pon miałam zdjęty pessar, a on na to, że widać, że był niepotrzebny :rofl2:
ale co tam - ja sie bezpieczniej czułam.....

Królowa - mój już 2,5 tyg temu ważył 3400 ;) ale zawsze jest jakaś granica błędu....
oby ten 21szy Ci się udał ;)

Szczebiotka - oby sprzątanko pomogło....

betina, nimitii - my to łeb w łeb idziemy ;) ciekawe ile dziewczyn nas jeszcze wyprzedzi ;)
betina - fajnie, że zakupki zrobiłaś, mi nikt szyjki nie obejrzał.....

reklama
Witaaam :)

ja dziś do pracy pojechałam zawieźć L4 -do końca ciąży wystawione :p i pogadać ogólnie...fajnie się było wyrwać..
ale oczywiście teraz swoje musze odcierpieć, brzuch zmęczony, w kroczu ciągnie, kuje...leżę i palcem nie ruszam..nooo poza klikaniem :p

ogólnie marrrattton lekarzowy zaliczony pozytywnie :) w przyszłym tygodniu więcej spokoju, a za dwa tygodniu znów powtórka z rozrywki :p bo znów wizyty i na patolgii i u gin i u diabetologa :-p

lecę czytać ;)

banankowa maz przyszedl z pracy o godzine wczesniej i powiedzial ze teraz moge rodzic po czym zjadl moj paskudny obiad i mnie przytulil wiec mi trtrochę lepiej :)

agula ciekawe ktora z nas będzie pierwszą ;)

Ogladam teraz na tlc porodowke strasznie lubię ten program :) dodaje mi odwagi :)

Szczebiotka moja mam ma byc jutro z rana o 21 dzis bedzie w Niemchech ale ze ja mam do granicy 700km to jeszcze troche pojedzie. Samolotem sie bala:-D ale w wakacje nie bedzie miala wyjscia bo lecimy na Majorke i wtedy nie bedzie miala wyjscia:rofl2:
Jutro kupuje ananasa, skoro ma cos pomoc to niech sie dzieje co chce:tak:
Banankowa jak nie bedzie wyjscia to bede musiala jakies japonki skolowac:tak:
Daga wspolczuje:baffled:
Betina napewno sie ucieszylas na wiesc ze wszystko zamkniete i oznak zblizajacego sie porodu brak:blink:wazne ze samopoczucie poprawione odpowiednimi zakupami i pysznymi nalesnikami, az slinka leci:-p no to teraz z tymi plackami mi wyjechalas:crazy: zastrzele Cie:-D
Marynka kebaby mowisz, kurcze ja juz kupe czasu nie jadlam a mamy swietne w miescie:tak:
Agula teraz bedzie tak ze jedne dzieciaczki naszego forum pchaly sie na luty a inne czekaja na wiosne, te 21 marca:-D:-D
Truskafffka mnie dzis tez kuje:baffled: nie lubie tego uczucia:sorry2:

Ewelinka na pewno wszystko u Was będzie dobrze, zresztą na kilku kontrolach w PL byłaś, gdyby bylo cos alarmujacego do tej pory to bys pewnie wiedziala
nimitii kiedy tą porodówkę mozna zobaczyc? juz od kilku osob slyszalam ze warto, ale nigdy jeszcze na to nie trafiłam..
agula czyli u Ciebie tez nic na razie.. ;)
truskaffka to teraz odpoczywaj żebyś nam się przypadkiem w kolejkę nie wtrąciła :) A jak cukrzyca? Dajesz rade z dieta?
anka ja ananasa tez próbowałam. bez efektów, ale przynajmniej sobie pojadłam ;)

Ostatnia edycja:
_Ewelinka_ jeśli będę się ograniczać z jedzeniem, to tylko ze względu na chęć powrotu do mojej wagi przedciążowej:p chociaż zastanawiam się czy teraz też będe miała tak, że zacznę chudnąć dopiero po skończeniu karmienia piersią, bo w trakcie to ledwo 5 kg zrzuciłam a potem mi się ruszyło dopiero
maryńka gratulacje z zaliczonego egzaminu i super, że udana wizyta:) i te kebaby... mniam!
natalia a możesz coś więcej napisac o tych planach porodów itd? bo w sumie pierwszy raz się spotykam z tym, że coś takiego dają do wypełnienia. o zgodzie na cc to wiem, bo poprzednio wypełniałam
betina jak coś ciekawego będzie w tv to podpowiedz któy kanał;) to podjadanie mnie wykończy wagowo;////
agula chyba niedługo klub przeterminowanych tu założymy bo co raz więcej się zbiera tych Maluszków leniuszków
truskafffka miłej lekturki, trochę tego jest ;p
nimitii fajnie, że masz już go w domku:) myślałam, że się załapię na porodówkę a tu jakies medium. ehh może w nocy sobie obejrzę jak będzie
anka kombinuj:p

Nadrabiam powoli... :p

Kania bije od Ciebie Wielka Radość :D cieszę się że u was wszystko oki :D
Brawa dla Oliwii za piękne przyjęcie małej siostrzyczki :D oby tak dalej i poważne kryzysy was ominęły ;)

Anka no głupie uczucie, mnie zwłaszcza z lewej strony męczy, pewnie mała akrobatka daje czadu

Betina nie nie w żadną kolejkę się nie wpycham ;p czekam cierpliwie na swoją kolej ;)
z cukrzycą oki, co prawda dostałam insulinę-minimalną dawkę 3x dziennie, bardziej dla mojego świętego spokoju, bo przekroczenia normy są niewielkie, ale jednak prawie codziennie

umyłam okna - efektów brak, nawet małego skurczybyczka :| Co za uparte dziecko:) za to kręgosłup mnie boli, hahaha :)

betina - jak Ty tyjąc 8 kg wyglądasz jak słoń, to ja mając 24 na plusie muszę być już jak orka :|

banankowa - dostajesz taką ankietkę do wypełnienia, gdzie są pytania np. o to czy zgadzasz się na użycie próżnociągu, znieczulenia, lewatywy. Każdy szpital ma swoją ankietkę, nie wiem czy bardzo się różnią, ale u mnie np. były też pytania o to czy pozwalam Sz. na przeciecie pępowiny, czy w ogole on moze byc na sali.. Takie pierdoły właściwie, ale mi osobiście sporo pomogły, mniej wiecej nakresliły czego mogę się spodziewać. Wiem, że to jest już dokument obowiązkowy, więc powinien dawać go każdy szpital, ale jak to w praktyce wygląda, to nie mam pojęcia :|
http://www.szpitalzelazna.pl/userfiles/file/aktualnosci/planporodu.pdf <-- tu masz przykład:D

Ostatnia edycja:
reklama
natalia wielkie dzięki! jak bym wiedziała o tym wcześniej to bym się podpytała w moim szpitalu o to. ale z tego co się mi udało u nich dowiedzieć to wszystko jest mniej więcej tak jak bym to zaznaczyła w tej ankiecie

Do góry