reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

gin mnie dzisiaj "pocieszyła" - wszystko na dole u mnie dalej pozamykane.. Na pocieszenie kupiłam sobie buty i torebke i zjadłam pyyyszne naleśniki ;)

Królowa to dorodna Twoja królewna, choć pewnie te wagi z usg są raczej zgadywaniem
03.2013 ja tez miałam plan co musze zdążyć zrobić przed porodem. odchaczyłam wszystko a porodu ani widu ani słychu ;)
onesmile gratuluje!
anka teraz jak juz masz mame to i brzuch moze sie spinac :)
Szczebiotka Ty to juz stała bywalczyni, nie dziwie się że położne już Cie kojarzą od razu ;)
banankowa niedużo przybralam w sumie, bo ostatnio bylo 8kg w sumie (choc nie wiem jak w tym momencie, moze cos jeszcze doszlo), ale prawie wszystko na koniec ;)
roksa no ja sie moge na ochotnika zgłosić jako następna, ale ja to moge sobie zgłaszac.. ;)

reklama
Jezu babki poczytuje Was i jak przeczytałam od wczoraj posty to już nic nie pamiętam :D Tu naprawdę cięzko nadrobić Was!:) widzę, że najbardziej nabierząco jest Anka i banankowa :D
U mnie dzis dzień spokojniutki, rano mocz do badania zawiozła i male zakupki z mamą zrobiłam. Chciałam zakupić w rossmanie kosmetyki Nivea dla maluszka (balsam, krem i płyn do kąpieli) ale nie mieli od pierwszych dni życia tylko od 1 mies. :( muszę poszukać gdzieś indziej. Bo to musi być od pierwszych dni życia nie?
Zrobilam dziś fajny krem z pieczarek, przepis wynaleziony w necie, a jak najbardziej godny polecenia :) muszę przepisać do mojej osobistej książki kucharskiej :D Teraz czekam na tego mojego lubego ;]

banankowa 3 tygodnie po terminie :szok: jajko bym chyba zniosła....podziwiam Cię za cierpliwość. W Norwegii nie robią badań na paciorkowca....niestety.
daga90 może coś się zaczyna u Ciebie rozkręcać.....
natalia88 no właśnie.....niektórzy tak narzekają na polskich lekarzy a ja uważam, że opiekę nad ciężarną w PL mamy super....nie to co w Anglii albo Szwecji czy Norwegii.....ale co zrobisz? :-( myślałam, że wcale nie jest tak ciężko wywołać samemu poród....ale Ty, betina i szczebiotka jesteście najlepszym przykładem, że jednak nie jest to takie proste. :baffled: oby coś się w końcu u Was ruszyło.
roksaa no właśnie coś nie chcą te nasze koleżanki się dzielić relacjami z porodówki :-) a my tu takie ciekawe jesteśmy co i jak!
aleksp dzięki za pocieszenie :-) staram się myśleć pozytywnie.
betina79 szkoda, że u Ciebie brak postępów...nie wiem co mam Ci doradzić i jak "pocieszyć" bo pewnie sama bym trochę już wkurzona była, że to 40 tc a tu nic...chociaż kto wie.....może wszystko przede mną :-D

betina pocieszajka taka jak najbardziej wskazana:tak:
basiatoja jak weszłam chwile po 12 to ponad godzinę mi zajęło ogarnięcie wszystkiego :-p podzieliłabyś się przepisem z nami?:sorry2:

Ewelinka niestety nie miałam innej opcji:baffled: ciekawa jestem czemu są takie rozbieżności w badaniach. co kraj to co innego

cholerka chodzę i podjadam tą drożdżówkę ciągle:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

banankowa nie dziwię się, że podjadasz bo jak bym miała gdzieś ją koło siebie to też bym tak robiła :tak: niech Wam na zdrówko idzie! Lada dzień będziesz musiała się ograniczać, więc korzystaj z przywileju póki możesz :-)

GRATULACJE dla Ali i Onesmile!!!

Ciekawe czy mamy już jakieś pierwsze marcowe maleństwo :)

Betina pomyśl, że przynajmniej trochę dalej do łamania kości ;)

Betina, Natalia mam nadzieję, że córa jest po prostu długa i że nie dobije jednak do 4 kg bo mnie rozerwie.. Wiem, że te wymiary są szacunkowe ale trochę mnie martwi ta wielkość :) chyba ostawię słodycze ;)

Heya Marcowy!

ja po wizycie w szpitalu, spacerku, zakupach, obiadku i serialik zaliczony. Czekam na mezula, moze cos posprzatam :happy: z nowych wiesci to maluszek zdrowy, silny i jak dla mnie duzy 2,8 kg, wody i lozysko OK :-D
no i mam tez nieoficjalne wyniki z egzaminy (ktos dzwonil z instytutu do naszej nauczycielki) i ponoc zdalam najlepiej z grupy :szok: nie uwierze jak nie zobacze listu... mezulek wczoraj sie ucieszyl strasznie i z egzaminu no i ze skokow Stocha (darlismy sie w nieboglosy) takze swietowalismy a o 22 polecial po kebaby :rofl2:

moje kochanie jutro jedzie do PL, a do mnie wpada kolezanka i mnie pilnuje, szykuje sie zdrowe jedzonko, komedie romantyczne i babskie pogaduchy :-D czyli to co tygryski lubia najbardziej :happy:

betina - najgorsze teraz będzie to czekanie... powiem Ci, że ja do cierpliwych nie należę, więc za tydzień będę chodziła zła jak osa jak nic się nie zacznie. I chylę czoła, że tylko 8 kh przytyłaś:) pewnie zero rozstępów i tylko brzuszek masz? zazdroszczę:szok:

basiatoja - takie maleństwo możesz być samą wodą, to chyba nawet lepiej jak na początku nie używasz żadnej chemii. Mi położna poradziła unikania wszelkich żeli, mydełek i kremów, chyba, że skóra będzie tego wymagała, to wtedy najlepiej oliwką nacierać, a pupkę kremem jakby była czerwona, tylko takim bez cynku (a jak by sie pojawiły odparzenia, to wtedy sudocrem)

Ewelinka - generalnie opieka zdrowotna jest w Polsce dobra, tylko trzeba się upominać o swoje i mieć "pysk", bo ciężko czasami coś załatwić (i to nie przez lekarzy tylko np. w rejestracji albo NFZcie)... a co wywołania porodu - obawiam się, że u nas nic nie zadziała :) dzieci same zdecydują:)

banankowa - dostaniesz plan porodu do wypełniania, tam na pewno będzie czy zgadzasz się na lewatywę i na golenie krocza:) a jak nie dostaniesz (chociaż to jest już obowiązek), to po prostu możesz odmówić lewatywy i tyle. Jak sama się oczyscisz, to po co mają Cie jeszcze męczyć:D

Krolowa - mała to szybko zgubi :) córka mojej sąsiadki urodziła się sn, a ważyła.... UWAGA.... 5250 g :) I najlepsze moja sasiadka nawet nie pękła :D

Ostatnia edycja:
hmm chyba zrobie placki ziemniaczane na kolacje..
a potem seans filmowo-serialowy, o ile nie zasnę ;)

basiatoja podaj moze ten przepis na wątku o pichceniu. mnie sie co prawda juz od jakiegos czasu nie chce nic gotowac, ale moze na przyszlość sie przyda ;)
Ewelinka strasznie dziwne to co piszesz, mogloby sie wydawac ze skandynawia ma wszystkie sluzby na najwyzszym poziomie a tu okazuje sie ze najlepiej miec tam bezproblemową ciąże, bo inaczej moze byc roznie
banankowa ja tez ciągle cos jem ostatnio. niedawno wchłonęłam 2 eklerki ;)
Królowa rozumiem Twoje obawy, bo z tych szacunkowych usg moj synek tez na drobinę nie wygląda ;) ale teraz to juz niewiele od nas zależy, co ma byc to będzie..
maryńka to fajny czas Ci sie zapowiada, mimo ze bez męża
natalia miałam tylko brzuszek i to nie jakiś ogromny, ale teraz pod koniec mam wrazenie ze cala jestem jak slon, i buzia ze sie zaokrągliła, i nogi.. i wątpię że to tylko woda ;)

reklama
maryńka to weekend Ci się ciekawe zapowiada :-) oj kebab to i ja bym zjadła! Super, że z Tobą i dzieciątkiem wszystko ok. Teraz tylko pozostaje czekanie na WIELKI DZIEŃ :-)
natalia88 mam nadzieję, że ja urodzę wcześniej i nie będę musiała przeżywać tego co wszystkie "przeterminowane" domyślam się, że łatwo nie jest. Masz jeszcze 5 dni do terminu, więc może się nie "przeterminujesz"
betina79 niestety nie jest tak kolorowo jak wszystkim się wydaje.....obym tylko nie miała tego paciorkowca i modlę się, żeby Emilia urodziła się zdrowa i zdrowo się chowała.....to jest dla nas (mnie i męża) najważniejsze. Zresztą jak dla każdego rodzica....ameryki nie odkryłam! :-D

Do góry