reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

banankowa - do Strassburga możnadopiero po wyczerpaniu drogi krajowej :) poza tym nadal twierdzę, żeto nic nie da, bo nie ma żądnych podstaw do zaskarżenia ustawy(gdyby weszła), ale będę za Was trzymała kciuki
No i za Twojego Miśka też - żebyszybko wracał do zdrowia

kingajanik - lewatywa możeprzyspieszyć poród, może dlatego dał Ci recepte :) Chociaż wsumie lewetywy jednorazowe można chyba kupić w aptece normalnie

Aleksp - życzę szybkiego porodu,niech maluch wreszcie wyskoczy :D
betina - rozpakuj się dzisiaj,nadszedł Twój czas :D

Wstałam zmęczona :| Nie wiem jak tomożliwe. Podkład na łóżku już leży, raz ze względu napęcherz, dwa, że czekam na jakiś potop nocny (odejście wód:)).Zaraz siadam do śniadania, a potem lecę do fryzjera:) Na dzisiajzaplanowałam mycie okien i podłóg :D

reklama
Heya,

po sniadanku wybieram sie dzisiaj do szpitala na USG. Kurcze zle mnie zapisano bo mialam isc w 37 tygodniu, a jestem w 35+5, albo coz zle zrozumialam. W kazdym badz razie jade :happy: w przyszlym tygodniu wizyta u ginekologa, a pozniej juz tylko w terminie porodu KTG w szpitalu...

Mlego dnia marcoweczki, bede pozniej...

hejka:)
mojego rozlozylo jak nie wiem co:(mowic nie moze a na noc wzial polopiryne i obudzil sie caly mokry,wiec i dzis posciel do zmiany.ja sie wlasnie szykuje bo musze z chatki wyjsc,szkoda ze nie ma takiej pogody jak wczoraj:dry:
betina ja na nastepnym ktg poprosze o zbadanie,nie mam juz wizyty u swojego lekarza a nie wiem co sie tam dzieje:-(

betina masaze w sensie przyspieszajace,choc watpie czy zadziała.
tez ide do lekarza, moze od wczoraj cos sie zmienilo:))

no i czekam....bo to dzis mial byc ten dzień:))))
betina trzymam kciuki zeby i Tobie akcja sie zaczeła-Ty trzymaj za mnie:)) moze sie uda

na_cik dziewczyny z lutówek teraz poświęcają cały swój czas swoim bąbelkom, więc dlatego taka cisza u Was na forum :-) ale macie jeszcze nas MARCÓWECZKI....tutaj się dopiero wszystko rozkręca :-) nad nagrodami dla Was trzeba pomyśleć.....bo to nie może być byle co! :-D

natalia88 bidulo....ale Ty się masz z tymi skurczami...mnie też męczą, ale za lekkie żeby siać panikę. Oby dzisiejsze sprzątanie było dla Ciebie owocne! Może poskacz troszkę jak kangurek po domu....ponoć pomaga :-D
banankowa masz jeszcze 5 dni do terminu, więc nie jest tak źle.....gorzej jak przenosisz, to dopiero będzie nerwówka...obyś urodziła wcześniej :-)
kingajanik to mąż pewnie szczęśliwy na myśl o baraszkowaniu weekendowym :-D życzę owocnych starań wyganiania dziecka z brzuszka. Zajadaj się póki możesz.....pewnie to ostatni dni siesty dla Was :-)
nimitii widzę, że jesteś już baaardzo zniecierpliwiona tym czekaniem......już niedługo i będziesz rozpakowana :-) to masz jak w banku! tak więc spokojnie.
betina79 u mnie dzisiaj ładna pogoda, ale to nie zmienia faktu, że nie chce mi się pupy ruszyć z domu....podziwiam uroki nadchodzącej wiosny z okna. W niedzielę skończę 37tc to już kamień spadnie mi z serca i zacznę więcej spacerować :-) póki co siedzę na tyłku bo m nie skurcze męczą, więc nie ma co ryzykować.

Ja o ktg to mogę tylko pomarzyć :-( matko co za dziwny kraj!!!....powiem Wam, że strasznie się boję czy nie mam tego paciorkowca...tyle się oczytałam co dziecku grozi jeśli się go nie wykryje przed porodem, że na samą myśl, że moja dziecina może umrzeć mam ciarki.
Dzisiejszy dzień spędzam w samotności...mąż wróci do domu dopiero po 20....obiadek mi został z wczoraj tak więc luzik.... gniję dzisiaj cały dzień pod kołderką....ani mi się śni wybywać gdzieś z domu :-)

Deizzi kilka dzieciaczków czeka na dopisanie do listy :-)

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczynki

Ktora zacznie rodzic? Ktory dzieciaczek otworzy brame dla marcowych szkrabow?
Pomimo ze dzis wstalam 2 razy w nocy jestem wyspana. Zasnelam na sofie przed TV:baffled:nawet nie wiem kiedy bo ogladalam film:happy2:
Laura w przedszkolu a maz w pracy. Zjadlam sniadanko dosc dziwaczne bo bulke z boczkiem a do tego papryka czerwona i jogurt:szok: Ostatnio mam takie parcie na jogurty i serki homo ze szok.

na_cik nagrody sa oczywiscie standardowo po porodzie kazda z nas otrzymuje dzieciatko na wychowanie:-D Piszesz ze torbe masz juz spakowana od grudnia:szok::-D trzeba bylo nie pakowac to bys pewnie za wczasu urodzila:-D;-)
Aleksp masuj, sexuj sie i co jeszcze ci przyjdzie do glowy juz czas na Ciebie i na Betine oczywiscie:tak:
Ewelinka Ty za duzo nie czytaj bo sie tylko nakrecasz. Im czlowiek mniej wie tym zdrowszy;-)
kingajanik lody powiadasz:-p ehhh nie kus:rofl2: ale tak z rana:szok:
banankowa ja kiedy tylko moge to podnosze te nogi, szok!! Denerwuje mnie to ze one mnie pieka, szczypia bo skora sie tak naciaga. Modle sie by tylko mi skora nie zaczela pekac jak mojej siostrze bo wtedy moge sobie tylko lezec. Ponad to wlasnie zapowiadaja u nas do 17st wiec zastanawiam sie co ja zaloze na nogi:-:)baffled:
Natalia zapraszam do mnie na mycie okien:tak: podlogi to z racji mopa ida mi sprawnie ale podnoszenie rak mi sie nie widzi

zazdroszcze, ja jak przedwczoraj chciałam ,,gnic" to sobie pobuszowałam w nocy z bezsennosci...:))
a bedziesz tam miala badanie na GBS?moze jak nie robia to daja antybiotyk przy porodzie, wiec spokojnie.

niestety ewelinka nie należę do cierpliwych osób :) a ciąża cierpliwości mnie nie nauczyła najwyraźniej :-D ale dziś odpuszczam sobie wszystko, niech sie dzieje co ma. Zresztą strasznie źle sie czuje, jest mi ciągle niedobrze :/ więc ide leżeć. Miłego dna :)

Ja nie ukrywam że też się tego GBSa obawiałam ale wczoraj odebrałam wynik i jest ok, nic nie wyhodowali ;)
ale jak już chyba Makunia wcześniej pisała pobierali mi też wymaz tylko z pochwy, nie wiem czy standardem jest tylko stąd czy powinno się z dwóch miejsc ? Co prawda na wyniku na szczęście jest napisane że to wynik wymazu z p...

Mój wczorajszy zapis ktg też wzorowy, masy mojej misi już nie miałam robionej bo był zrobiony w poniedziałek (ma ok 2,9kg) kolejne ktg w przyszłym tyg ;)
aha i już praktycznie nie mam szyjki, jest rozwarcie na 1,5cm więc jak tylko zaczną się skurcze to ... rodzę :)
czekam niecierpliwie, nastawiam się pozytywnie na koniec przyszłego tyg - tak sobie to zaplanowałam :D ciekawe jak wyjdzie w praktyce ...

reklama
hej. ja z kom pisze bo komp umarl :-( ale bylam na spacerze w sklepie :-) macie na fejsie jakas grupe ? pozatym ktg na wtorek na 11 wiec srednio to nam pasuje bo do 13 musialbym sie wyrobic by maz mogl do pracy jechac. jesli kolezanka pisze ze lewatywa przyspieszy cos to zrobie :p az sie boje powinni robic cos takiego w tab do picia :-)

Do góry