reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marzec 2013

Anka jak tam pozwolenie na budowę?? My tez czekamy na pozwolenie na przebudowę ale jak to w Polsce nikt nic nie wie:p i Ci urzędnicy.... te klopsy nie rozwalają Ci się w zupie??

Ala trzymamy kciuki i czekamy na relację!!

03.2013 dobrze że Cię przebadali, szkoda, że niedelikatnie...

Zabka ja właśnie jakoś dobrze się czuje od dwóch dni... też się zabieram za gotowanie... mięso mielone mam, pomidory w puszcze, makaron na pewno też znajdę - będzie lasagne;) a opiniami się nie przejmuj - u nas tez pół na pół jedni zachwyceni, że Apolonia a inni, że co to za imię... także też jak basieniak najlepiej nie mówić, ale ja się nie przejmuję!!

Byłam wczoraj u gin (odp. wątek) i na dwóch porodówkach i dalej nie wiem gdzie rodzić;) Umówiłam się na KTG na przyszły tydzień:) a w nocy śnią mi się porody, nie tylko moje... i tak całą noc... ale śpię dobrze!!

reklama
Makunia - ja mam jutro usg i ktg u mojej Pani Dr a później ona też wyjeżdża i jestem zapisana dopiero na 19.03 (do którego mam nadzieję że już dawno będę rozpakowana) ale wymyśliłam i jutro to z nią skonsultuje że będę jeździć raz lub dwa w tyg do szpitala na ktg (u mnie to kosztuje 30zł ... ale dla własnego spokoju na pewno warto)

Makunia zjadlas jedna ja dwie:zawstydzona/y: na obiad wcisne zupke a potem pewnie skusze sie na paczka:baffled: normalnie nie jem slodkiego ale raz na jakis czas mozna sobie pofolgowac:-D A z tym brzuchem to o co chodzi?
Dzis u mnie w rejestracji pielegniarki zachwycaly sie moim wygladem:-D:-D:-D
Jaki piekny brzuszek ciazowy i Pani taka szczupla:szok: Na co ja brzuszek duzy ale i waga ladna wiec taka szczuplutka to ja nie jestem:-D Kurcze jakos nikt nie wierzy ze tyle przytylam. Najlepiej sie zwazyc i zdejcie zrobic:-D:-Dwtedy uwierza:-D:-D
Deizzi juz Cie nie lubie;-) Ty gubisz a ja przybieram:-D Kurcze niektore to maja sie fajnie: urodza i nadal wygladaja jak przed 10 mc:sorry2: Zazdroszcze
Trytytka ciagle czekamy, kurcze oni maja wieczny czas. Puki co robimy porzadek na dzialce. Ciekawe kiedy zaczniemy stawiac domek. A wy co przebudowujecie? Klopsiki cale i okraglutkie :)

Ostatnia edycja:
Makunia jak by mu coś nie pasowało to by pewnie od razu to USG by zrobił, nic nie martw!! Ty drobniutka, brzuszek duży - może się boi, że ciężko z sn będzie!

właśnie jeśli chodzi o badanie gin. w szpitalach to radzę zawsze przed poprosić o delikatność bo inaczej wkładają pół ręki ... jak później prosiłam to już się starali i nic nie bolało aaale w tym szpitalu zauważyłam że jak plamienia mi ustały (które ponoć dopóki nie ma w nich krwi są normą po wykonaniu badania szyjki) to chyba zaczął odchodzić mi ten słynny czop śluzowy
:szok:
on też bez krwi tylko taki mleczny (blehh) i bardzo rozciągliwy, 3 dni z rzędu coś tam mi odchodzi (dzisiaj jeszcze nie miałam okazji zobaczyć tej przyjemności :) ) i jutro wypytam lekarkę czy to przez to że tak mi rozruszali tą szyjkę to to odchodzi i jak długo jeszcze będzie ..

Makunia zjadlas jedna ja dwie:zawstydzona/y: na obiad wcisne zupke a potem pewnie skusze sie na paczka:baffled: normalnie nie jem slodkiego ale raz na jakis czas mozna sobie pofolgowac:-D A z tym brzuchem to o co chodzi?
Jaki piekny brzuszek ciazowy i Pani taka szczupla:szok: Na co ja brzuszek duzy ale i waga ladna wiec taka szczuplutka to ja nie jestem:-D Kurcze jakos nikt nie wierzy ze tyle przytylam. Najlepiej sie zwazyc i zdejcie zrobic:-D:-Dwtedy uwierza:-D:-D
Deizzi juz Cie nie lubie;-) Ty gubisz a ja przybieram:-D Kurcze niektore to maja sie fajnie: urodza i nadal wygladaja jak przed 10 mc:sorry2: Zazdroszcze

Anka, ja właśnie nie wiem o co chodzi z tym brzuszkiem... :baffled: Dlatego zaczęłam się niepokoić.. Ale chyba chodziło o wagę dziecka.. Tylko nie zrozumiałam czy za dużą czy za małą w końcu :nerd:.

Trytytka, to była moja pierwsza myśl.. W takim razie będę chyba sie musiała jeszcze na usg udać, może zrobią mi w tym szpitalu gdzie KTG, tak byłoby najlepiej bo chcę tam rodzić.

Ostatnia edycja:
Makunia napewno wszystko jest ok. A jak mowia ze ladny brzuszek to pewnie mysli ze dzidzia duza i moze dlatego chca zrobic badanie usg:tak:
03.2013 Jeszcze nie mialam problemu przy badaniach. Raczej zawsze lekarze sa delikatni tym bardziej powinni na tym etapie ciazy kiedy szyjka jest bardzo wrazliwa

Spie na siedzaco:baffled:
Uciekam po Laure moze powietrze mi pomoze:happy2:

Trytytka ciagle czekamy, kurcze oni maja wieczny czas. Puki co robimy porzadek na dzialce. Ciekawe kiedy zaczniemy stawiac domek. A wy co przebudowujecie? Klopsiki cale i okraglutkie :)

Jeszcze skóra na brzuchu mi została: "Mamo coś mało schudłaś" :)

banankowa powodzenia! :-)
maryńka widzę, że pracowity dzień u Ciebie od samego rana...mężuś pewnie zadowolony z kotlecików.
anka26,07 pączusia to i ja bym zjadła mmm
ala-84 kochana uszy do góry....jutro powitasz już swoją drugą kruszynkę :-) powodzenia życzę! Szybko wrócisz do domku i będziesz mogła się już cieszyć Gabrysiem i Nelką.....rodzinka będzie w komplecie.
zabka Artur to śliczne imię!!!! Stój uparcie przy swoim i nie odpuszczaj :-)
makunia a nie możesz iść do innego lekarza na USG?

Ja od samego rana na zakupach....obiadek też już zjadłam...ale tak myślę, że coś bym jeszcze przekąsiła :-)

reklama
ala-84 a co gdyby ta cukrzyce do konca nie zdiagnozowali? dasz rade! i sluchaj sie Deizzi doswiadczonej ;-)

byla u mnie kolezanka i przyniosla pycha ciacha :-) w miedzyczasie przemeblowka w komodzie, no i wieczorem czas na pranie ostatnich rzeczy :-D jak dobrze wstac skoro swit :-)

gosha gratuluje!

Do góry