reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

reklama
Natalia taki urok tej ciąży, albo się starzeję ;-) Sama położna powiedziała, że kiepsko wyglądam, zamiast mnie pocieszyć, to mnie dobiła ;-) Wiem wiem żeby zabić wyrzuty sumienia robisz wszystko byle nie pisać pracy ;-) Przy pierwszym dziecku to drży się nad nim. Moja jak w nocy za długo spała to się budziłam i sprawdzałam czy oddycha, a nie daj boże ulewanie, to wtedy w ogóle zasnąć nie mogłam bo się bałam że w nocy uleje i się tym zadławi. To nie psychoza, to lęk i troska o dziecko. Po prostu tak mamy i już ;-)
Kociatka widzisz w Pl tylko nospę chcą przepisywać, i to na wszystko i nie tylko kobietom w ciąży. Brzuch Cię boli, nie wiadomo czemu to weź nospę i tak w kółko. Ktoś niezłą kasę na tym leku trzepie...

Mężuś jak usłyszał, że na obiad będą ziemniaczki, z jajkiem i kefirkiem to się bardzo ucieszył, widzicie jak łatwo można sprawić komuś odrobinę przyjemności ;-)

Deizzi to już nie długo!!:) tak sobie myslę że z jednej strony fajnie wiedzieć kiedy się urodzi, bo tak u mnie nagle to się nigdy nie wie :) bedziemy trzymać kciuki za Was:* A fryzjer to mi zawsze humor poprawia:)
Ewelinko Ty mi dwa razy nie mów o frytkach bo zaraz polece też je smażyć :) hhee mogłabym je jeść codziennie ^^ A co do spacerku to świetny pomysł,ja jednak wolę poleżeć żeby wytrzymać jak najdłużej:) tym bardziej że dość się nachodzę po domu:D
kociatko gratuluję rocznicy :) ładna liczba :) no i prezent też super,sama bym taki chciała dostać:)
roksa masz rację,kiedy ta wiosna przyjdzie... :(
zabko masz Ty dobrze, też bym chciała taka niespodziankę :) teraz cierpliwie czekaj :)

My dziś idziemy do kina,musimy sobie odbić tą wczorajszą wizytę teściowej i cioci :)
Zostało 7 dni i dostawiam tabletki... boję się!!!!!:DDD

Basiatoja na jaki film się wybieracie?
Wizytę teściowej przeżyłaś więc chyba nie było tak źle?
Czemu się boisz odstawić tabsy?
Betina79 więc leć po ziemniaczki i do dzieła :-)

Kania ja juz tez po kawce. Niestaty kumpeli corka sie rozchorowala i wpadla jak po ogien :D Nagadac sie nie moglysmy no ale choroba nie wybiera wiec jeszcze bedzie czas na kawkowanie i pogaduchy. Oby jeszcze przed moim porodem:tak:
Zuzkon odpoczywaj
Monisia 4 dni to sporo ja za swoja tesknie jak jej pol dnia nie widze:zawstydzona/y: Czasami taka rozlaka ma i plusy bo mamusia moze sie zrelaksowac i zregenerowac:tak:

No nic ja uciekam po Laure a potem szybki obiadek, dzis placki ziemniaczane. PO obiadku zasluzona drzemka:cool2:

Ja dzis też robie placki ziemniaczane :) Po baaaaardzo długim czasie się skusiłam :) przy piatku to w sam raz obiadek.

Basiatoja na jaki film się wybieracie?
Wizytę teściowej przeżyłaś więc chyba nie było tak źle?
Czemu się boisz odstawić tabsy?
Betina79 więc leć po ziemniaczki i do dzieła :-)

Wybieramy się na 'Niemożliwe' :) słyszałam, że fajny film i że bardzo wzruszający :) Jesli to prawda to juz widzę jak wychodzę z spuchniętymi oczami :d hehe
Nie no było fajnie,pogadaliśmy sobie :)
Boję się odstawić Fenoterol i Isoptin bo moga pojawić się skurcze..iii akcja! lekarz mnie uprzedził, a chce jeszcze nacieszyć się brzuszkiem :)

Basiatoja naciesz się teraz :-) Miłego oglądania :-) Daj znać jaki był.

Wszystkim miłego popołudnia życzę i zmykam póki co :-)

Wybieramy się na 'Niemożliwe' :) słyszałam, że fajny film i że bardzo wzruszający :) Jesli to prawda to juz widzę jak wychodzę z spuchniętymi oczami :d hehe
Nie no było fajnie,pogadaliśmy sobie :)
Boję się odstawić Fenoterol i Isoptin bo moga pojawić się skurcze..iii akcja! lekarz mnie uprzedził, a chce jeszcze nacieszyć się brzuszkiem :)

Basiatoja, ja się popłakałam na zwiastunie, więc potwierdzam - wzruszający jest... Na tyle, że boję się go oglądać w ciąży ;-)

reklama
basiatoja nie bój się, ja już właśnie odstawiłam tabletki i staram się nie myśleć o tym, co może się stać. Chcę żeby organizm się wyczyścił z tych leków przed porodem, jedyne co to dziś jestem tak senna, że masakra. Może przez to, że ciśnienie wraca do normy:dry: Udanego wypadu do kina, mam nadzieję że film nie zawiedzie;-)
Kania mamy dziś to samo na obiad heh:-) A co do tej kolki to właśnie dlatego pytałam, czy jesteś pewna, że to to, bo słyszałam tak, jak kociatka że wielu kobietom od tego zaczyna się poród, ale już nie chciałam Cię straszyć;-) I nie przejmuj się, bo ja też kiepsko wyglądam na tej końcówce ciąży:-( Nawet mój "kochany" teść mi powiedział, że zrobiłam się brzydka:wściekła/y: Dobrze, że mój mąż i synek mnie chociaż pocieszają, a synek to już w ogóle mówi, że jestem najpiękniejsza pod słońcem:-D Dobrze mieć takiego komplemenciarza, szkoda tylko że kiedyś z tego wyrośnie:-(

Do góry