reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Monisia córa będzie moją imienniczką:-)

Tulipanka to średnio ciekawie...dobrze, że takie wsparcie w najstarszej pociesze:-D

Patrycja pogadaj z małżonem , a dla Piotrusia duuuużo zdrówka!!!

Wczoraj byłam pierwszy raz w życiu na szafingu i polecam całą sobą!! Ciuszki za grosze, a mi się nawet udało bez-gotówko część wymienić po Gabrysiu dla Nelki:))) Tak więc już nie mogę się doczekać następnego:-) Dziś szaleliśmy na górce, ale dochodzę do wniosku, że 35 tydzień ciąży to jednak nie za dobry czas na śnieżne szaleństwa;-)

reklama
my po wizycie
młoda mało przybiera dzisiaj 1305
jest na dolnej normie kreski
albo ona bedzie wbijała się nad dolną kreskę - wróci do swojej normy
jeśli będzie wagowo pod kresce się wbijać - niestety dojdzie do cesarki w ciagu miesiąca
jutro ma LV+ doppler
ponoc bedzie jeszcze z 3/4 wizyty max. co tydzien
wtedy sie okaze czy przybiera ( do wtedy dobrze )
czy nie przybiera tak jak powinna i bedzie nizej pod kreską - wtedy dupa blada i dochodzi do natychmiastowej cesarki

co mnie cholera załamało to że mam z dzisiejszego usg termin porodu na 17/04:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
w/g OM 24/03
w/g usg w UK który mam wpisany w ksiazeczce to 28/03

aaaaaaaaa

młoda się cholera jasna obróciła nie tak jak trzeba
od poczatku grudnia była głowa w dól - nie mogli jej głowy wymierzyc bo miala ją tam gdzie nie trzeba.
dzisiaj się okazało że siedzi dupą na mojej macicy - głowę ma nad moim pepkiem - dodatkowo ma swoje nogi na swojej głowie
jak my to zobaczyliśmy - w USG 4D - to śmiać się nie mogłam
mamy 3 zdjęcia + 6 minutowy filmek :-):-):-):-)
musze Mariusza wysłac na góre zeby pozniej mi zeskanował bo ja nie umiem ;-)
szyjka macicy na tylnej sciance
że to jest super
rozwarcia brak

modle sie i modle ale dupa blada od miesiaca bez zmian
mysle że sie polepszy :-D

Księżniczka z nogą na głowie
Troszkę nie wyraźne bo to wycięte z filmu 4D

mi.jpgmic.jpg

Ostatnia edycja:
Asińska - ja z krążkiem od 20 tc ;) i na razie jest ok ;)
trzymam kciuki, żebyście dotrzymali do terminu....

tulipanka - no skoro mała mniej przybiera to i termin porodu sie przesuwa na kwiecień...
trzymam kciuki, żeby przybierała!!!!!!!!!!!!!

ala - fajny pomysł z tym szafingiem ;) napisz coś więcej jak możesz ;)

Kania - dobrze, że chociaz Bactrim udaje sie przemycić.... daj znac jak Oliwcia sie czuje!!!!!

Patrycja - zdrówka dla Piotrusia!!!

Magda 83 - no ciekawe ile Twój wazy ;) to czekamy do czw na wieści ;)

a co do Loveli - to jak dla mnie to mocno pachnie ;) ja daje całą zakrętkę na pranie, bez płynu do płukania i pachnie mi w całym domu ;)

ja odliczam dni do ferii - już tylko 5 dni porannego maratonu do szkoły i przedszkola ;) a w sob młode wyjeżdżają.... pewnie skisnę z nudów przez te 2 tyg ;) bo na zakupowe maratony nie mam siły za bardzo :-D
pranie zrobione, teraz prasowanko czeka ;) no i dopakować torbę do szpitala....

co planujecie używać do higieny intymnej po porodzie?? ja w poprzednich ciążach używałam tantum rosa - teraz pewnie też się zdecyduję.....

30 dni maksymalnie mi zostało do powitania Maluszka po drugiej stronie brzucha. Dłużej nie dam rady. Jestem na skraju wyczerpania. Nerki znowu bolą, a żyłam w złudzeniu, że zastoje zeszły i zanim powstaną następne będę miała chociaż kilka dni ulgi, tabletki nie pomagają... 30 dni i ani dnia więcej. Gdyby ode mnie zależało pojechałabym jutro do szpitala, żeby już było to cc i dziecko było na zewnątrz... a tymczasem codziennie powtarzam po setki razy: "jeszcze dzień... wytrzymasz. jeden dzień i dla niego będzie lepiej a Ty dasz radę..." zarezerwowaliśmy dzisiaj salę na święta Wielkanocy - chrzest.
Dobrej nocy...

Cześć kobietki

Jeszcze wpadam zaznaczyć się obecnością dzisiaj i spadam zaraz do spanka. Dzień upłynal nam przyjemnie. Odwiedziła mnie przyjaciółka z córką i 1,5 miesięcznym synkiem.

Szczebiotko współczuję "zeżartego" posta, to takie wkurzające, że człowiek nie ma ochoty już na pisanie. Jeszczy Tobie zjadło co Ty takie eseje właśnie piszesz. No trudno, wiemy, że chciałabyś wszystkim coś napisać:tak:

Kaniu fajnie jak by Oliwce ten nadmanganian pomógł na pipuszkę. Gorączkuje, kaszle? Napisz jak się czuje i czy coś się poprawia po tym bactrimie jeśli chodzi o infekcję.

Tulipanka współczuje przeżyć. Po Twoich postach wiadać/czytać, że wahania nastroju masz kobieto. Emotki buzują na granicach śmiechu i rozpaczy. Tak jak Agula napisała, termin na kwiecień tylko po wadze córeczki obliczony, wiadomo, że to tylko fikcyjna data porodu. Życzę, żeby mała zaczęła w jakiś cudowny sposób przybierać, a Ty spróbuj jakos znaleźć spokoj w duszy.

Ogólnie tak czytam i widać, ze przychodzi na nas ten najcięższy czas trzeciego trymestru. Z jednej strony podniecenie, szykowanie wyprawki z drugiej już wypalenie, dolegliwości wszelkiej maści i rozdrażnienie.

Patrycja oby ten antybiotyk juz zaleczył do końca chorobę Piotrusia. Co do facetów, to trzeba chyba czasem przymknąć oko na ich myślenie, bo nie warto szarpać sobie nerwów;-)

Krolowa, mąż pojedzie to i Ciebie przybędzie na forum;-)

Co do wyprawek to już jesteście w większości "wyprawione":-p U mnie mąż proszek zamówił narazie i jak go dostanę to powoli zacznę się szykować. I tak jeszcze komodę i szafę potrzebuję, żeby nasza sypialnię wykończyć.

U nas jutro juz drugi tydzień ferii i mam dwoje dzieci w domu, bo Marysi też ferie od przedszkola robię, tak, ze narazie o moim byczeniu się mogę pomarzyć, no chyba, ze w towarzystwie dzieci:blink:

czesc

Witam z rana
W sobote balowalam i w niedziele dziewczyny wstaly o 8:szok: Ja podnioslam sie o 9 by zrobic im sniadanko:-)
POtem pieknie sie bawily a jak byl czas obiadowy taki sajgon zrobily ze godzine segregowaly zabawki.
Nie wiem czy pisalam ale ja nie sprzatam po swojej corce, caly czas ucze ja samodzielnego sprzatania i wkolko powtarzam ze co nabalagani to musi posprztac. Jak narazie idzie jej calkiem dobrze. Ja tylko stoje i podpowiadam gdzie co nalezy wlozyc.
Po obiadku pojechalismy na sale zabaw a po 2h odwiezlismy kolezanke Laury i zalapalam sie na torta:-D
o 19 Zarowno Laura jak i ja juz bylysmy w lozku. Mialam takie przemeczenie ze spalam do 7:40:rofl2:

Monika ja juz tez nie mam ochoty ale wiem ze potem tez bedzie zly czas na balety wiec korzytam:-D Maz mial sprzatac ale ze ja wstalam z rana to nim on wstal ja juz bylam gotowa. Kochana jak mozesz wrzuc przepis na paczki:sorry:

Tulipanka mam nadzieje ze corka sie rozbuja i zacznie przybierac. Moja kolezanka w terminie urodzila coreczke ktora miala 49cm i 1980g byc moze Twoja tez ma taki urok i ciezsza nie bedzie. Jestescie pod opieka wiec to najwazniejsze a lekarze wiedza co maja robic by bylo dobrze:tak:

Agula nawet o tym nie pomyslalam ale napewno tantum ktore przywiezie mi moja mama:tak:

Deizzi chrzest:szok::szok: ja jeszcze o tym nie mysle. Zreszta Laure chrzcilam jak miala prawie 3mc. Teraz tez nie bede sie spieszyla i mysle ze chrzest to bedzie dopiero w czerwcu:rofl2:

Martuska ja jak chce sie pobyczyc i miec spokojniutko wlaczam Laurze bajeczke:-D wtedy moge spokojnie wypic kawke i polezec jak byk w zielsku:-D

Heya mamuski,

no i po weekendzie :sorry: zadowolona jestem bardzo, bo zrobilismy kolejne przemeblowanko. W naszym malutkim mieszkanku (52mkw.) powstal pokoj matki z dzieckiem (dawna sypialnia), maz zostanie oddelegowany do pokoju goscinnego. Bardzo sie ciesze i to chyba najlepsze rozwiazanie. Nasz pokoj jest jasny, lozeczko z dala od grzejnika, no i z daleka od halasow wszelkich (lodowa okazala sie bardzo glosna..., maz jest strasznym tupakiem a i w kuchni sie tluc lubi i muzyke na fulla sluchac) a i od zapachow, aromatow (gotowanie, suszenie prania, itd). Jutro wyczekiwana wizyta u ginekologa, w czwartek jedziemy do Polski (zamowilam doslownie WSZYSTKO dla maluszka) odebrac paczki,odwiedzic babcie i pozbierac kopniaki w tylek na porod ;-) a jak wroce, to jeszcze tylko tydzien kursu no i mam Ochrone i nie wolno mi juz na niego chodzic oficjalnie (jak dam rade to bede chodzic nieoficjalnie) ;-) strasznie ten czas leci, niedawno test ciazowy robilam :szok:

ostatnio znowu spie po 4-5 godzin i nie czuje sie zmeczona, a z nowych dolegliwosci to mialam juz 2 razy zgage :eek: ale dziwne uczucie...

Pozdrawiam Was serdecznie, gladze po brzuszkach, pilnie Was podczytuje wiem co i jak, ale nie wiem u kogo, skleroza ciazowa daje w dupcie! Wybaczcie...

Ehhh ja też mam coraz częściej problemy ze spaniem, dzisiejsza noc to masakra jakaś ... jestem wymęczona.
Dziewczyny miałyście robione już te wszystkie wymagane badania na wirusy ? (odczyn Wassermana, Hbs, pc HCV, znowu Toxoplazmoza, HIV, ew.odczyn Coombsa ?) Ja idę na dniach, muszę mieć wyniki na kolejną wizytę w 35 tyg. wtedy też lekarka zrobi mi to badanie Gbs ... Na czym ono dokładnie polega ? Jak się odbywa i czy jest mocno ... nieprzyjemne ?

Pod koniec miesiąca zamawiam ostatnie potrzebne rzeczy dla malucha (wszystkie kosmetyki i przybory do higieny itp itp) i zaczynam wielkie pranie i prasowanie :) no i to by było na tyle z obowiązków, później zostanie tylko spakowanie torby do szpitala ... pewnie jakoś pod koniec lutego, ew w połowie :p

Maryńka - 52m kw to nie takie małe to mieszkanko ;-) hehe

Tulipanka - z poprzedniego posta wynikało że Twoje maluszki rodziły się dość małe więc może faktycznie taka uroda dziecka, trzymam kciuki żeby wszystko było ok.

Ostatnia edycja:
reklama
asinka wspolczuje wymiotow:baffled: Biedna Natalia ehh
03.2013 ja nie pilnuje badan bo od tego sa pielegniarki. Mi biora krew i ewentualnie wklejaja naklejki w ksiazeczke na ktorej jest wynik. Nie mam pojecia kiedy co:baffled:
Marynka masz o cale 10m wiecej niz ja:-D i jak narazie to my w 4 musimy sie zmiescic. Oby jak najkrocej. Ja tez zaraz pod ochrona ale ze non stop jestem na zwolnieniu to nawet zapomnialam o tym Mutterschutz:szok:

Do góry