reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Kociatka wiem wiem to wszystko, staram się tego nie pokazywać ale nie wychodzi, mam jednak nadzieję, że dadzą sobie radę i trochę zatęsknią za Nami. Trochę tych badań się obawiam też, a Ty na to echo serca idziesz bo lekarz kazał Ci je zrobić czy proponował? Aaa przed tą glukozą to dziś mam się już powstrzymać od słodkiego? Bo mnie już korci by coś zjeść heh :-) Zwłaszcza że nie wiem kiedy jutro zjem pierwszy posiłek, bo muszę tam jechać na czczo. Zanim mnie na oddział przyjmą, każą wypić cudowny glucik to już mnie skręca z głodu haha.

reklama
Kania, moim zdaniem nie ma co kombinowac z "przygotowaniem" do tej glukozy. Jak ma wyjsc cukrzyca, to i tak wyjdzie. Caly dzien jadlam normalnie, 12 godzin przed badaniem zjadlam porzadna kolacje, zeby jakos dotrwac. Chodzi przeciez o przerob glukozy w normalnych warunkach, a nie w czasie postu, prawda? Wyniki wyszly prawidlowe.

Echo serca lekarz proponowal, skoro mozna w ten sposob miec 100% obraz malego serduszka, a szpital robi to badanie w ramach kontraktu z NFZ.

Oj wiem dobrze co to znaczy pilnowanie wagi.... U nas był moment, że na dość długo mała spadłą poniżej 3 centyla a do tego kilka razy w tygodniu zwracała całe posiłki i nawet mieliśmy badanie pod kątem refluksu, celiakli, alergii itp, ale na szczęście w końcu samo przeszło i z wagą zaczęło się poprawiać:) Ale dalej mała jest pod opieką gastroenterologa... ALe już jest ok i nawet na spokojnie już co tydzień jej nie ważę;)Tylko ok u nas to prawie 10 centyl wagi a wzrost już doszedł do 95....

kociatka no.... ja mam 180 i chuda jestem a jak patrzę na moją wagę w jej wieku to jednak więcej ważyłam więc nie wiem jak ona będzie wyglądać;)

To zaczynam ucztę heh :-) Chrupki kukurydziane na przemian z rodzynkami a do tego sok pomarańczowy :-)
Właśnie to echo serducha mam mieć tam robione w sobotę, i po nim mają mnie wypisać ze szpitala. Za te wszystkie badania które mam na skierowaniu musiałabym kupę kasy zapłacić idąc prywatnie, więc mogę tylko podziękować dr, że zaproponował mi ten jednodniowy pobyt i zrobienie tego za free.

Moja córa jest już powyżej 95 centyla z wagą a wzrost na 90.
Pojadłam sobie więc zmykam do łóżka, odezwę się jak wrócę.
Dobrej nocki!!!

Ostatnia edycja:
Ala no to z Jasiem też pewnie szybko do kina się nie wybierzemy:) choć w domu potrafił wysiedzieć ponad godzinę jak był jego ulubiony Tomek:) ale w domu to co innego niż kino:) Ja też lubie polować na ciuszki na allegro:) ostatnio Jasiowi kupiłam fajną kurtkę na wiosnę taka ala marynarkę sztruksową z kaputrkiem za całe 20zł i jedna marynarkę sztruksową na święta:) kurteczka już przyszła i wogle nie wygląda na zniszczoną:)
Martuśka super macie patent z prezentami:) u nas się kupuje każdemu, ale staramy się żeby to były drobiazgi:) z dzieciaczków to na te święta znów będzie tylko Jasio, mój kuzyn ma jeszcze synka, ale byli nad morzem na Wielkanoc więc teraz pewnie zostaną w stolicy. ALe za to za rok dzieci będzie już o troje więcej:) bo mojemu drugiemu kuzynowi ma się urodzić maluch w połowie maja i podobno mój brat ma mieć dzidzie w lipcu:). Więc jakby wszyscy się zjechali było by bardzo wesoło:). Trzymam kciuki za przedłużenie umowy:)
Kociatka gratuluje udanych zakupów:) ja też kupiłam sporo dla Maluszka za grosze i ładnie rzeczy wyglądają nie żałuje zakupów:). Fajna sukienka, znalazłam info w necie że też mam taki sklep w Gdyni może w grudniu się tam przejadę i też sobie coś upatrze na święta:) A z wagą u dzieciaczków już tak jest że jedne ważą więcej a drugie mniej. Mój Jasiek teraz ma z 92cm wzrostu i waży ok 12kg. Jak miał 7 miesięcy to jego waga stanęła okazało się że miał za mało żelaza, ale potem nadrobił straty tylko i tak raczej zawsze będzie szczupły bo już ma taką budowę:) Teraz z jedzeniem też jest różnie są dni że je bardzo ładnie a są i takie że prawie nic nie zje:). Dziś akurat miał dobry dzień zjadł dwudaniowy obiad w żłobku i potem jeszcze w domu drugi:)
Anka myślę że z prezentami sobie poradzisz:) mój Jasiek sobie zażyczył pociąg z seri Tomek i przyjaciele:) a musze coś wymyślić jeszcze dla mojej chrześnicy i jej starszej siostry:) ale zrobie właśnie jak Martuśka pisze że pochodze po sklepach może coś upatrze:)
Betina udanego wyjazdu:) korzystajcie ile można teraz bo potem z wyjazdami będzie troche trudniej:)
Basieniak gratuluję udanej wizyty i chłopca:) z pielęgnacją to się nie martw:) mi też się wydaję że tak na prawdę to nie ma większej różnicy:)
Herbata mój Jasiek to też jest mały as lubi mieć wszystko porozwalane na podłodze:) choć od poniedziałku sprząta po sobie i jak skończy się bawić jedą rzeczą i chce coś innego to pierw srząta a potem bierze drugą zabawke:)
Szczebiotko z tymi ząbkami to niestety już tak jest. Mojemu pierwsze zęby wyszły późno, wychodziły bardzo powoli za to hurtowo. Pierw szły wszystkie jedynki i dwójki:) ale przy tych nie było tak źle. A jakoś w styczniu Jasiowi zaczęły wychodzić wszystkie trójki i czwórki i trwało to chyba z 3-4 miesiące aż tak porządnie sobie wyrosły.Malutki odchorował te ząbki bo co chwile miał katar, kaszel i gorączke i dodatkowo ropiały mu też oczka. A z tą moją pracą to tak jest że z jedej strony się cieszę że idę na zwolnienie, ale z drugiej troche mi smutno. Jestem pracoholikiem, ale lubie swoja prace bo uważam że jest twórcza:) choć czasem jest cieżko w szczególności kobiecie bo musze więcej udowadniać.
Królowo fajne atrakcje miałaś na spacerze:) koło moich bloków chodzą sobie czasem dziki:) pod nosem mam Trójmiejski Park Krajobrazowy:).Mam nadzieję że szybko minie Ci czas bez męża:) choc przyznam się że ja czasem mam wielką ochotę pobyć trochę sama:)
Kania78 Jasio ogólnie to mówi że chce mieć dzidzie w domu, mówi że będzie mi pomagał:) ostatnio nawet jakieś swoje za małe ciuszki przyłożył do siebie, stwierdził że już ich nie chce i powiedział że będą dla dzidzi. Jak mu mówię że dzidzia jest w moim brzuchu to dziwnie się na mnie patrzy:)więc to chyba zbyt abstrakcyjne dla niego:).
Nie martw się pobytem w szpitalu też mi się wydaję że Oliwka zrozumie i bardzo się będzie cieszyć jak wrócisz do domu:). Ja Jasia pierwszy raz zostawiłam z tatą na 3 dni praktycznie rok temu. Musiałam wyjechać służbowo do Norwegi i było mi bardzo ciężko, bo nie dość że 3 dni to jeszcze tak daleko. Jasio codziennie się o mnie pytał i bardzo się ucieszył jak wróciłam:) normalnie tak na mnie nie reaguje bardziej przywiązany jest do taty:)
Maryńka ja niestety z tych co ma kredyt na głowie i to taki na 30 lat, w sumie to już na niecałe 26:D. Wzięłam go jeszcze przed ślubem, ale w sumie nie żałuję ratę mam taką ile kosztuje wynajem dwupokojowego miszkania w Gdańsku:) a mam 3 pokojowe mieszkanie z w łasnym 180m2 ogródkiem:) Choć też marzy mi się domek, który sobie sama zbuduję:) ale może to za pare lat:)

Wiecie jak nie biore nic z pracy na wieczory to mam duuuużo wolnego czasu:) choć mam jedno zlecenie do dokończenia z drugiej pracy więc chyba w weekend się za to zabiorę żeby miec choć część z głowy:). Mój maluch wierci się coraz bardziej, czasem mój brzuch przyjmuje dziewne kształy:) i ostatnio często mi się spina, szczególnie jak siedzę w pracy. Musze pochwalić mojego starszaka od kilku dni zachowuje się jak aniołek:) nie ma ataków złości:) chętnie rano idzie z tatą do żłobka, popołudniu też ładnie się bawi:) dużo opowiada:). Dziś zrobiłam zakupy papiernicze bo na 6 grudnia Jasio ma przynieść do żłobka aniołka, którego zrobi razem z rodzicami w domu:) więc zabierzemy się za to w tą sobotę, pomysł już mam zobaczymy co nam wyjdzie:)

Baseniak to twoja córa z moim synem mogą sobie przybić piątkę...wagowo jest pomiędzy 10 a 25 centylem a wzrostowow powyżej 97:p Więc ma w domu długiego patyczaka:p Ale on ma sylwetkę po mnie dopóki nie zostałam skazana dożywotnio na hormony to też byłam długa mam ponad 1,8 i chuda...obecnie długa i pulpetowata;-)

Madzia do kina chodzimy z Gabrysiem co tydzień tylko na tych seansach dla mam z dziećmi on idealnie sie zachwouje albo idzie spać:p Więc trochę się zdziwiłam...płakać z tego powodu nie będę:p A w telewizji też za bardzo nie ogląda bo on wysiedzieć nie potrafi na jednym miejscu:p

Kreacje z happy mum odjazdowe ale ja mam sukienki dwie na święta więc jako sknera już nie wydam:p A na Sylwestra idziemy z Lukiem do NOT-u czyt. nocne oglądanie telewizji..to też kreacji nie potrzebuje:-D

My Antka chcemy teraz zabrać na tą bajkę o dinozaurach (bo jest ich wielkim pasjonatą) "Dino mama" i wiem że wysiedzi na takiej bajce, bo wystarczy mu włączyć film przyrodniczy o dinozaurach i nawet się nie poruszy. Ale inne "długie" bajki nie robią na nim wrazenia i mimo 4 lat pewnie też byśmy musieli wyjść po 10 minutach :)

reklama
Info dla łodzianek
Teraz w sobotę w Grand Hotelu o godzinie 15:30 do 17:30 znów są warsztaty "bezpieczny maluch" . Ja z mężem ponownie się wybieramy :tak: Dostałam od nich informację, że są jeszcze wolne miejsca, więc jak któraś by chciała to trzeba napisać do nich maila lub zadzwonić .

tel. kom. 696 669 925
warsztaty@bezpiecznymaluch.com.pl
Bezpieczny Maluch

W tytule e-maila napisać "Łódź"
w treści podać imie i nazwisko oraz numer telefonu.

Poniżej cytat tekstu od nich

"Szanowni Państwo,

Zapraszamy na BEZPŁATNE SPOTKANIE dla kobiet w ciąży oraz rodziców małych dzieci, które odbędzie się w najbliższą sobotę (24.11.2012) w godzinach 15.30– 17.30 w hotelu GRAND przy ul.Piotrkowskiej 72 w Łodzi.

Wydarzenie swoim patronatem objęły marki Nestle, NUK i Osmoza Care. Spotkanie dotyczy pielęgnacji i zdrowego rozwoju dziecka. W trakcie wydarzenia dowiedzą się Państwo jaki wpływ ma karmienie oraz prawidłowy rozwój jamy ustnej na zapobieganie nagłej śmierci łóżeczkowej oraz jak ważne jest zapewnienie odpowiedniej higieny dziecku. Dodatkowo przygotowaliśmy dla Państwa oddzielny blok dotyczący pierwszej pomocy udzielanej małemu dziecku. Każdy z Państwa będzie miał możliwość przećwiczenia na odpowiednich manekinach najważniejszych czynności ratujących życie niemowląt i dzieci.

Na uczestników spotkania czekają akcesoria i nagrody ufundowane przez Patronów wydarzenia."

Do góry