reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Witajcie moje drogie:tak:. Co do porodu to zaczynam sie zastanawiac , ale jak to sie mówi jak wlazło to i wylezie :-D, a tak na serio raczej czeka mnie cc więc jakos strach u mnie mniejszy.Jak na razie to nie kupiłam jeszcze maluszkowi nic, jakos nie mam odwagi zbyt sie boję .....wiem ze to moze głupie ale tak mam.W syczniu planujemy z naszej sypialni zrobic pokuj dla maleństwa , na razie chcę dodatkowo ocieplic sianę tą okienną , połozyć panele i na pewno zmienić kolor , aktualnie mam kolor starego wina więc troszkę ciemny.Meble kupawaliśmy rok temu takie typowo sypialniane więc szafa jest duza a komodę oddam maluszkowi na potrzebne rzeczy a i w szafie znajdzie sie miejsce, wywale łóżko sypialniane bo jest masakryczne duze , w zamian kupie wersalkę i myśle ze na 3-4 lata wystarczy .Pozdrawiam i miłego dnia ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
makunia super sukienka! bedziesz slicznie wygladac. zaczelam przegladac ta strone happymum, moze jakas fajna sukienke znajde na święta : )

Betina, powiem Ci, że naprawdę warto. Wszystkie, które przymierzałam były baaaardzo wygodne i eleganckie - przepięknie wygląda ta z koronką i miałam nie lada dylemat :-D.

heh to poczekam na listopadową pensje i lece do happymum poprzymierzac. juz kiedys tam bylam ale jak zobaczylam ceny, w sumie takie same jak normalnych ciuchow, ale stwierdzilam ze na 3-4 miesiace nie ma sensu.
Ale z drugiej strony cos na swieta sie przyda, a moze pozniej posłuży jeszcze.

moja lista wyprawkowa zaczyna nabierac ksztaltu : )

Ewelinka w 23 tc jestem. Heh… dziekuje. To fakt, malo mamczasu a ten który już mam to przeznaczam na was albo szybkie ogarniecie mieszkania.Mala bywa naprawde uciazliwa

Martuska ja tez mam problemy z dobra pozycja dla siebie idziecka, a polozenie się spac tak żeby mala mnie nie kopala graniczy z cudem.

Kociatka ja tez niewiele musze dokupic. Mamy to szczescie zeTy spodziewasz się synka, a ja corki wiec w zasadzie chyba w gre wchodzasmoczki, pare butelek, rozek i u mnie łóżeczko.

Ala to oby maly się spisal na filmie. Tez bym wybrala się dokina, ale u nas to lekko nierealne.

Szczebiotka przynajmniej nie musisz segregowac, ja mam tylkojeden karton po malej, ale jest dosc sporawy i cos nie mogę go uporządkować. Brakczasu i chwilami checi... ja tez będę spala z mala na początku wiec nawet dokonca pewna nie jestem czy kupowac teraz łóżeczko drugie.

Betina dobrze mowisz, do takiego malego dziecka trzebaciagle wstawac, wiec mysle ze z wlasnym pokojem może spokojnie poczekac. Kwestiatylko czy Twój maz się nie wyniesie z sypalni, heh…

Monisia ale mi narobiłaś ochoty na swieze buleczki zpiekarni. Mój niestety na 7.00 do pracy wiec nie ma szans… a ja to za leniwajestem. Moja tez czasem się zapatrzy w Dore, ale żeby oglądać cala to mowy niema. Fajnie ze cala noc przespala. A często się jeszcze budzi?

Makunia sukienka sliczna i fajnie ze zakupy się wam udaly. Wspolczujeogromnie przeziębienia! Mam nadzieje ze szybciutko wrocisz do zdrowia.

dziekuje dziewczyny za mile slowa, dobrze wiedziec ze sie nie jest wyrodnym rodzicem. zmykam bo mala biegnie do kompa

czesc

Wstalam polamana, plecy mnie tak bola ze szok. Maz ma podjechac do kolegi fizjoterapeuty i przyspieszyc moja gimnastyke :)
U nas zimno jak diabli! Laura w przedszkolu pokazala mi fajna gre i wlasnie ja zakupilam, bedzie miala na Mikolaja :)
Makunia ja wczoraj ogladalam te sukienke:-D jest boska zreszta inne tez mi sie podobaja ale ta wpadla mi w oko. Wlasnie mysle nad jej zakupem.Wkoncu w swieta trzeba jakos wygladac :) Jeszcze mysle o tych bo w bezu to troche blado wygladam Happy mum - odzież ciązowa, sukienki, Lipsy berry dress., Happy mum - odzież ciązowa, sukienki, Ancola coral dress. Pasuja mi mocne kolory w szczegolnosci czarny. Taka uroda:rofl2:
Szczebiotka nie ma jak dobra organizacja:tak: U nas tez syn bedzie najpierw przy nas wiec specjalnie sie nie spiesze z jego pokojem ktorego i tak teraz nie mamy:-D W sobote idziemy ogladac dom wiec moze uda sie go kupic i dzieci beda mialy swoje pokoje. Dzidzia i tak na poczatku bedzie z nami w sypialni w swojej kolysce wiec mam czasu ze hoho
Martuska wedlug usg to moja kolezanka miala termin na 1 grudnia ale ze miala wskazanie do cc to w Niemchech robia je nawet 2 tygodnie przed terminem. Dzis idziemy w odwiedzinki, Laura od rana wspomina ze to ten dzien kiedy zobaczy Maxa:rofl2:
Monisia nie pomoge jezeli chodzi o prawnika ale moge polecic forumprawne.org tam sporo mozna sie dowiedziec i to za darmo:tak:

Witam Was z III trymestru :) z pierwszego dnia w 7 miesiącu :) Co raz mniej czasu...

My pokój remontujemy ale dla starszego synka, tak żeby miał coś też dla siebie, a nie wszystko dla dziecka... Malujemy na taki mocny zielony ściany plus albo właśnie jakaś jasna fototapeta żeby pokój rozjaśnić, albo poprosimy kuzyna męża (który niesamowicie maluje) żeby jedną ścianę nam pomalował ręcznie np. z postaciami z boba budowniczego. Plus zestaw mebli trzeba zmienić dla niego ale już taki na przyszłość z biurkiem i "podwójny" dla dwóch szkrabów. 0_0a24dd25dfcb970ea4d431215c2b90ca97573de6.jpg Właśnie taki kolor nam się spodobał. I meble właśnie białe i dodatki też...

Byłam wczoraj u lekarza. Z ciążą wszystko ok, szyjka wysoko, zamknięta. Co do tego bólu, potwierdził, że to może być nerwoból i coś mi musi naciskać na jakiś nerw. Polecił iść do neurologa i na rehabilitację, do tego zrobić jeszcze posiew moczu na za tydzień by zobaczyć skąd u mnie badania krwi wskazują na stan zapalny. Do tego kazał odpoczywać i leżeć jak najwięcej. Mocno zdziwiony był gdy powiedziałam, że nie chcę zwolnienia "ale jak to? większość moich pacjentej jest na zwolnieniu od kiedy test ciążowy wyjdzie pozytywny a Pani przy swoich dolegliwościach ma zamiar pracować?". Jakoś do końca roku muszę dociągnąć i pokończyć swoje sprawy, potem będę leżeć brzuchem do góry. Dzisiaj wizyta u neurologa.

Agula będę rodzić na Żelaznej. O Inflanckiej sporo nieprzyjemnych historii się nasłuchałam i naczytałam. Koleżanka rodziła i była niezadowolona, mówiła że żadnej opieki po porodzie nie ma. Przy kolejnym dziecku to już nie taki problem ale pierworódki ponoć nie mają co liczyć na to, że ktoś się nimi zainteresuje i wyjaśni co i jak. Czemu już nie Bielański?

Szczebiotko podziwiam dobrą organizację :) ja raz się zabierałam za segregowanie ubrań (swoich) i innych rzeczy, plan był taki by wszystkie pudełka opisać i zachować jakąś systematykę. Skończyło się na tym, że do tych pudeł nie zaglądam bo przeraża mnie to, że pojęcia nie mam co gdzie jest. Mój mąż za to ma odwrotnie - ja Ty ma wszystko poukładane i zawsze wie co ma gdzie. Może się tego kiedyś nauczę..

reklama
anka - mam nadzieję, że uda się przyspieszyć ta fizykoterapię!!!!!!!!!!!
no i kciukam za pozytywne rezultaty oglądania domu :tak:

makunia - sukienka cudna :-)
ja tez byłam w Happy Mum w poszukiwaniu spodni, ale 250 zł za ciążowe to bez sensu... zresztą długie jak nie wiem....
na pewno będziesz pieknie wyglądać ;) no i zdrówka życze :tak:

Szczebiotka - no przy takich częstych przeprowadzkach to chcąc nie chcąc musiałaś się zorganizowac ;)
i teraz masz wszystko poukładane w zasięgu reki - super ;)
a jak Szczepcio - wyzdrowiał całkiem??

Herbata - no niestety przy tak malutkim dziecku człowiek juz nie ma czasu się roztkliwiać nad sobą... zresztą przy każdej kolejnej ciąży tak jest - no bo zawsze jest to starsze, którym się trzeba zająć i któremu pomóc ;)

Monisia - jak masz sie lepiej poczuć i masz kase to pewnie, ze zrób sobie jakies 4D ;) ja robiłam w 20tc i już ładnie buziaka było widac ;)

ja mam już wyniki badań i nie jest źle ;)
cukrzycy nie mam (na czczo cukier 79, po obciążeniu po 2 h - 119 - norma do 140)... morfologia tez w górę, tylko w moczu wyszły ketony - niby niedużo, ale zadzwoniłam do pani dr i powiedziała, że to dlatego, ze wieczorem za mało zjadłam.... a ja mało jadłam, zeby test z obciążeniem nie był przekłamany na drugi dzień ;)
więc na razie sie uspokoiłam i czekam do poniedziałkowej wizyty ;)
i powiedziała, że po tym moim Macmirorze moge odczuwac pieczenie, ale jak za bardzo to mam nie brać, bo on jest silny i coś wymyślimy w pon ;)
a ja już ogórkową ugotowałam, pranie wstawiłam i ide poczytać książeczkę ;) i pewnie drzemke zaliczę, o ile mi sie uda, bo sąsiedzi nad nami remont robią :baffled:

Królowa - pisałyśmy równoczesnie ;)
a ile masz tych leukocytów?? dużo ponad normę?? bo podobno podwyższone to norma w ciąży.... ja ostatnio miałam jakoś ponad 12 i pani dr nic nie mówiła.... ale wtedy byłam podziębiona, teraz leukocyty spadły mi już na 10,2.....
co do szpitala to ja słyszałam sporo niepochlebnych o Żelaznej ;) i poza tym oni tam są strasznie nastawieni na porody naturalne.... no i za wszystko trzeba dopłacać - za pojedyńcza salę, itp.... a byłas juz tam??
ja jeszcze nie zdecydowałam sie na Inflancką, ale fajne jest to, ze nie odsyłają pacjentek.... no i mają sporo miejsc do rodzenia - wszystkie w pojedyńczych salach ;) w Bielańskim za pojedyńczą trzeba dopłacić....
a co do poieki po porodzie to nie wiem - ale na za dużo nie ma co nigdzie liczyć, chyba, ze sobie kogoś opłacisz ;) chyba, ze coś wiesz o Żelaznej??
no to lez kochana jak lekarz kazał i kończ wszystko, żeby juz potem móc w spokoju zajać się oczekiwaniem ;)

Ostatnia edycja:
Do góry