reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

krolowadramatu fajnie ze szyjka trzyma, dobrze ze bierzesz uwage odpoczynek od nowego roku. mam nadzieje ze te bole ustapia. faktycznie powinnas odpoczywac, ale pracy chyba ciezkiej nie masz??

deizzi sliczny pokoik. mysle ze maly bedzie zachwycony! sama bym taki chciala ;-) Ty juz jestes w 3 trymestrze :eek:?? ja dopiero za miesiac bede... teraz wkraczam w 6 miesiac

reklama
Królowa to zdziwiłaś swojego lekarza ta pracowitościa ;) Pewnie cwiczenia i rehabilitacja Ci pomoga. ALbo macica sie troche inaczej ulozy (bo to ona pewnie tak bolesnie uciska - u mnie akurat wybrała do ucisku moczowody ;) ).
Deizzi gratuluje 7 miesiaca. ja zaczynam jakos za 2-3 dni. Nasze maluszki zaczna teraz nabierac tluszczyku mam nadzieje :)
anka26 te sukienki co wkleilas tez fajne, tylko najlepiej najpierw przymierzyc. kolor dosyc odważny ale niektórym karnacjom pasuje taki
Herbata moj maz raczej z tych co beda wstawac do malego czesciej niz ja. w ogole poradzi sobie na pewno z obsluga synka lepiej niz ja. przede mna duzo nauki i zglębienia tematu jeszcze
agula fajnie ze wyniki dobre

agula u mnie nie leukocyty wskazują na stan zapalny ale CRP - białko ostrej fazy jest podwyższone. W szpitalu zrobili mi to badanie bo ono jest poza morfologią. Ale to podwyższenie też może być spowodowane ciążą. Trzeba jednak wykluczyć to co da się wykluczyć :)
na Żelaznej nie byłam ale 2 moje koleżanki tam rodziły i obie bardzo chwaliły. Jedna miała cc (2x), druga rodziła naturalnie. Nie miały własnych położnych (choć ja akurat raczej położną wezmę), opieka poporodowa podobno jest świetna, wszyscy się interesują.
Co do bielańskiego to koleżanka tam rodziła rok temu - całą ciążę nastawiała się na Inflandzką i niedługo przed porodem zmieniła zdanie i wybrała bielański. Sala chyba rzeczywiście była dwuosobowa ale przedzielona parawanem, można było być na sali razem z nią.

herbata odkąd jestem w ciąży to przystopowałam z pracą, wcześniej często pracowałam 12 h na dobę. Ale zaczęłam brać mniej projektów (teraz nowych nie biorę, kończę stare sprawy). Mogę nawet pracować w domu, na leżąco z laptopem na kolanach - oczywiście wydajność nie ta :) no i w biurze muszę się pokazać co jakiś czas bo tam są wszystkie moje dokumenty. Gdybym miała pracę fizyczną albo musiałabym siedzieć w biurze 8h dziennie to bym nie wytrzymała i od miesiąca była na zwolnieniu :)

betina gdy uciska moczowody to ciężko zrobić siku? Mi chyba nie uciska (chyba że na pęcherz) bo do toalety w nocy latam 3-4 razy
nie z tym nie mialam probelmu. jedyny dyskomfort jaki czułam to silny ból w dole brzucha po lewej stronie, tak jakby kolka.. Przez to ze macica naciskala, w nerkach zrobily sie zastoje i stąd ten bol.

Asińska, Betina - na święta te sukienki wydają się być idealne. I cenowo też nie jest tak tragicznie, choć najtańsze nie są. Na pewno wybierzecie coś dla siebie :tak:.
Anka, czerwienie też są fajne, choć przymierzałam tę z drugiego Twojego linka, to zdecydowanie lepiej wyglądała na mnie po założeniu ta:Happy mum - odzież ciązowa, sukienki, Mirabella coral dress. i byłam skłonna się na nią zdecydować, ale wygrał krótki rękaw w tej białej :-).
Deizzi, super pokoik, uwielbiam zieleń ;-). No i gratuluję wkroczenia w III trymestr :)
Królowa, podziwiam Twój upór :) Ja chodzę do pracy jak za karę ostatnio, tylko czekam na kolejną wizytę u gina, żeby się doprosić o L4. Chyba, że jutro internista coś wypisze na kilka dni...
Agula, 250 zł za spodnie to faktycznie przesada. Ja wszystkie swoje spodnie kupiłam na allegro albo dostałam od koleżanek. Nie ma sensu kupować nowych na kilka miesięcy. Zwłaszcza, że świetną alternatywą są legginsy.

Czy Wy też macie coraz większy apetyt? Ja od rana muszę co rusz coś zjeść, bo czuję ssanie w żołądku. Masakra :-p!

Betina mi sie podobaja kolorki ecru, kawka z mlekiem, bez ale co z tego jak wygladam w nich blado i musialabym sie niezle pomalowac by jakos wyglkadac. Na codzien uzywam kremu do twarzy i jak mi sie zachce to tusz do rzes:-D dlatego wybieram kolorki ktore pasuja mi do twarzy bez make-up
Makunia ja wlasnie patrze by sumienka nie miala dlugiego rekawu bo wiadomo ze jak przyjdzie cieplo to juz nie zalozysz a tak przy krotkim rekawku dolozysz zakiet i juz fajnie wyglada. Nie bedzie sie marnowala w szafie;-) Z jedzeniem to uwazam staram sie jesc tresciwe rzeczy zeby sie nie zapychac przekaskami
Agula ja jak ide na glukoze to tez malo jem :rofl2: nie wiedzialam ze z tego powodu moga byc przeklamane inne wyniki. Wazne ze jest dobrze;-)

anka wspolczuje bolu plecow, oby udalo sie mezowi zalatwic wczesniejszy termin

agula super ze wyniki ok! najwazniejsze ze nie masz cukrzycy

makunia ja mam tak, normalnie jem tyle ze szok. cale szczescie spale wszystko przy malej, bo inaczej jak nic juz bym sie toczyla

krolowadramatu
ja chodze na siku chyba z 5/6 razy w nocy, po prostu dziecko jeszcze jest dosc nisko, jak bedzie wyzej to przestanie uwierac na pecherz, ale pozniej zaczna sie kopniaki...

Witajcie Kobietki

Spróbuje odpisać od razu bo widzę, że dziś od rana też wenę macie
Betina podziwiam, o 6 jak czasami wstaję gdy Szczepcio się przebudzi to cieszę się, że jeszcze min 1,5godziny snu przede mną
Monisia fajny poranek, co do tego filmu to mnie też stanowczo wilkołak się bardziej podoba ;-)jednak ja poprzestałam na pierwszej części, jakoś zupełnie nie mój gatunek, chyba na mój gust filmowo-książkowy za duży wpływ miało dorastanie z bratem bo stanowczo wolę kino akcji niż wymoczkowate wampiry :-D(fanki bardzo proszę o wybaczenie)
Makunia zdrówka życzę, zapodaj sobie jakąś domową kuracyjkę. Sukienka śliczna, będę czekać niecierpliwie na Twoje w niej zdjęcia:-) Jeśli o apetyt chodzi to całe szczęście jakoś wzmożonego u siebie nie zauważyłam,jeśli już to czasami takie napady głodu jak zrobię za długą przerwę.
Herbatka u nas Malutka spać w naszym łóżku nie będzie ale łóżeczko zaraz obok. Potem dzieciaki będą miały wspólny pokój, myślę że przy tak niewielkiej różnicy wieku lepiej zrobić np osobną sypialnię i pokój do zabawy niż rodzielać dzieci.
Anka trzymam kciuki aby Mąż coś zdziałał w sprawie przyspieszenia gimnastyki. Sukienki bardzo mi się podobają, zwłaszcza ta druga bardzo przypadła mi do gustu:-)choć ta którą którą sugeruje Makunia też śliczna jest!
Ja dostałam 3fajne suknie więc całe szczęście problem z głowy, Mąż by chyba zawału dostał gdybym mu powiedziała, że kolejny ciuch ciążowy potrzebuję:-D
Deizzi to Ty przodowniczka w terminach jesteś, ciekawe czy też pierwsza będziesz nam swoje Maleństwo prezentować:-)Pokój dla Synka super!
Królowa dobrze, że lekarz nic poważnego nie znalazł, a z tym sprawdzeniem czy ewentualnie zapalenia nie ma to całkowita racja. Życzę wytrwałości jeśli o pracę chodzi, ale w sumie lepiej na spokojnie skończyć co się zaczęło niż się stresować cały czas, że ktoś zawali. Co do organizacji to u nas dokładnie odwrotnie, ale ja jestem zdania że w związku potrzebna jest równowaga;-)
Agula dzięki, że pytasz. Tak antybiotyki chyba były potrzebne bo wszystkie dolegliwości jak ręką odjął.
Przy przeprowadzkach faktycznie pomaga moja mania porządku, poza tym ja z tych osób, które potrzebują mieć wszystko na swoim miejscu dla spokojności ducha, inaczej chodzę rozdrażniona:-)
Tobie zresztą widzę też nic nie brakuje w temacie organizacji:-)
Dobrze, że badania wyszły w normie.

My zaraz na spacerek uciekamy póki nie pada.
W ogóle dziś od rana mi się ciśnienie podnisoło, niektórzy ludzie totalnie wyobraźni nie mają, paczka mi dzisiaj przyszła i baba wali w drzwi, dosłownie bo pukaniem tego nazwać nie można, i zaraz na dzwonek dusi i to nie kwesti, że czekała bo akurat na dole byłam po oddelegowaniu męża do pracy więc dojście pół minuty mi zajęło, gdyby Szczepcio spał na piewszym piętrze to już by był obudzony:/ Teraz kuriera mam praktycznie co 2gi dzień bo i ciuszki i prezenty zamawiam przez neta i zazwyczaj nie ma takiego problemu a dziś babsztyl jeden, nawet jak jej grzecznie uwagę zwróciłam to nawet "przepraszam" nie usłyszałam.
Dobra uciekam bo mi Szczepcio coś zapaszek rozsiewa.
Miłego dnia Kobietki, mało stresów, dużo kopniaczków:-)

reklama
Kociatka powiem Ci że u Nas przy sn nie ma znieczuleń, jedynie co to gaz rozweselający który nijak się ma do bólu...Dużo masz do kupienia? Ja czekam aż siostra mi przywiezie rzeczy, dałam jej to co miałam po Oliwii dla córy.
Anka pogratuluj koleżance, waży tyle samo co córa mojej koleżanki, którą urodziła w niedzielę tylko jej nieco dłuższa :-) No i mam nadzieję, że uda Ci się wcześniej załatwić te ćwiczenia.
Ewelinka nie dziwię się, ze się stresujesz, to naprawdę sporo km, choć pierwsze dziecko szybko się nie rodzi ale to tylko teoria, w praktyce może być różnie.
Herbata w pierwszej ciąży byłam bardziej spokojniejsza niż teraz mimo iż były komplikacje, Twoja też tak lubi komputerek?
Truskaffka jak Wasze żołądkowe rewolucje?
Szczebiotka w szpitalu wyspać się nie da, jak Ci od 6 rano pielęgniarki budzą żeby Ci temp zmierzyć...ale dziękuję :-) Szczepcio już zdrowy? No i gratuluję dobrego organizowania w kwestii ciuchowej :-) U Mnie wszystko w workach w piwnicy ale żeby coś znaleźć trzeba spędzić tam parę chwil. Spokojnego spacerku :-)
Agula trzymam kciuki za pozytywne wyniki badań, doczytałam że wszystko dobrze, superancko !!!
Makunia zdrówka dla Ciebie, to kolejny znak że na zwolnienie powinnaś iść a sukienka jest cudna :-) A co do apetytu to u mnie też ogromny, buzia mi się nie zamyka ;-)
Deizzi gratulejszyn, już tylko 24 tc zostały :-)
Królowa Dramatu to dobrze, że wszystko z dzidkiem ok :-) trzymam kciuki za wizytę u neurologa, oby pomógł, bo mój szczerze nie wiele zaradził !!!
Asinka85 zdrówka dla Was.

Rosół nastawiony, pyrka a ja czytam i odpisuję.
Nocka znów średnia, mąż przejął nieświadomie mój dyżur więc poniekąd się wyspałam, tzn. na pewno lepiej niż On.
Poza tym Oliwia pokasłuje ale szczerze mówiąc ani jej nie odrywa, taki suchy kaszel który ją dopada jak pije.
Dziś zamówiliśmy jej na Mikołaja stolik z dwoma krzesełkami do pokoju :-)

Do góry