reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Królowa - jak szybko ma pomóc to raczej masaż dodatkowo, bo myśle, ze szybciej może pomóc....
no ciekawe czy sie zdecydujesz na wyjazd....
a imię dla malutkiej obmyślone?? ;)

03.2013 - i dobrze, że pojechałaś - uspokoiłaś się przynajmniej ;) i zobaczyłas malutką ;)

truskaffka - byczysz się ale po pracy jak rozumiem?? ;)
co do owoców morza to podobno nie wolno - chociaz nie wiem czemu...
ja 2 razy jadłam mule i mam nadzieje, że nic złego się nie stanie.....

Szczebiotka - dobrze, że pojechaliscie - jednak taki kaszel od miesiąca to podejrzany....
trudno, ze antybol - ale czasem się nie obejdzie.....
a Wy na święta znowu do PL?? ;)
no i tez Ci polece ten Altacet w żelu - u nas jak Maja spadła z drążka i walnęła buzia o ziemie to posmarowaliśmy i na drugi dzien śladu nie było, a akurat miała miec zdjęcia w szkole robione ;) nieźle by wyglądała z takim podbitym okiem :-)

anka - a jak z temperaturą u małej?? nie ma wcale??
daj znac jak się czujecie ;)

kiniusia - co u Was?? cos ustalili w tym szpitalu??

maryńka - współczuję, że czeka Cię samotne 3 tyg :( ale jakos internet, filmy, forum, telefon i dasz rade :)

miłego wieczorku kochane ;)

reklama
Agula temperatury nie ma i to najciekawsze, dzis ja inhalowalam 2 razy, smarowalam mascia wygrzewajaca a teraz zeby spala spokojnie dalam jej syrop na noc. Taki co wstrzymuje kaszel. Mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej:sorry2: Moj juz mi suszy glowe zebym poszla do lekarza z nia ale wiem ze nic mi nie dadza i szkoda mojego czasu:baffled: w poczekalni trzeba sie naczekac:nerd:

3.2013 niestety zostalo ci branie magnezu ja bym na twoim miejscu brala po 500mg dziennie jak dawka bedzie za mala to ja zwieksz do 700mg. Masz tabletki po 150 wiec troche bedziesz musiala tego wypic.

Truskafffka krewetki jak najbardziej:tak: wyczytalam ostatnio ze dobrze wplywaja na rozwuj dziecka. W niedziele zajadalam sie nimi:tak:

Ala tatus napewno sie rozczulil:tak:

No i po szkole, synus kopal i nie dawal mi sie skupic, az mu postukalam do brzuszka i sie uspokoil:-D Chyba chcial sprawdzic czy jestem na miejscu:-D:-D:-D

jakieś problemy mam ze snem. Wszystko mi się rozregulowało. Dosypiam w dzień, chodzę mimo tego spać o max 22:00
O godzinie 3:00 - 4:00 rano się budzę , sama albo mała mnie kopniakami budzi i już usnąć nie da rady:crazy:

A ja wczoraj sobie tak patrzyłam na mój kalendarz mierzenia wagi i ciśnienia i olśniło mnie , że już niedługo wejdę w III trymestr (13 grudnia zakończę drugi) . Niby jeszcze miesiąc , ale listopada to jak dla mnie prawie już nie ma :-) a jak zacznie się grudzień i gadka o świętach to moment minie :tak: A po świętach szybciuchno sylwester i styczeń hmmmmm.... jak będzie styczeń to już mam wrażenie będę powoli dostawała stresa :baffled: Moja bliska koleżanka urodziła miesiąc przed terminem, a ciąża była wzorcowa, dzidzia po prostu postanowiła powitać świat zaskakując rodziców . Urodziła się duża 3kg 400 i była w pełni rozwinięta :szok:.

Mój to już panikuje, jak to będzie, boi sie bym nie była sama w domu jak się wszystko zacznie, bo on pracuje poza Łodzią i zanim dojedzie na mój tel to minimum 40 minut musi minąć a później jeszcze do szpitala, więc już się martwi , chce mnie do szpitala położyć .... tylko kiedy ? jak sie porodu nie da przewidzieć. Dzidzia chce wyjść i koniec. :rofl2:

Hej :-(
Dziewczyny powiedzcie mi czy takie bole jak na miesiaczke juz czwarty dzien i noc sa normalne? W dzien jest jeszcze w miare, ale w nocy to spac przez te bole nie moge :-( dzwonilam do swoich siostr i one mi powiedzialy, ze im nic takiego sie nie dzialo i mnie nastraszyly (jedna nawet powiedziala, ze takie bole miala przed samym porodem), ze teraz siedze i placze bo po prostu jestem tutaj sama a do najblizszego ginekologa mam 160 km :-( i nie wiem co mam robic!!!!! Dziecko sie caly czas wierci wiec mam nadzieje, ze z nim wszystko ok

Ewelinka brałaś magnez i coś rozkurczowego??? ja tak miałam kilka dni i lekarka mi kazał brać 6 tabletek magnezu dziennie, no-spe lub buscopan wg potrzeb i luteinę - to na receptę:( - dla relaksu macicy!! odpoczywaj dzisiaj ale jak nie przejdzie to wybierz się chociaż do internisty!!!

Kociatka, Makunia, Szczebiotka, Anka, Truskaffka, Agula dziękuję za życzenia :-)
Kociatka to super, że wg lekarza wszystko jest dobrze :-) Naleśniki były z mięsem i warzywami :-)
AGula altacet mam tyle że tam napisane w ultoce jest by nie smarować na uszkodzoną skórę a Oliwia trochę ma. Co do zakupów, to ja niewiele kupuję na razie bo nawet nie wiem jakiej płci jest mój Okruszek.
Kociatka, Agula Wy też piękne staże macie :-)
Kiniusia jak samopoczucie?
Makunia dzięki za info o tych ćwiczeniach, poszukam gdzieś dla siebie bo już zwariować można z tym kręgosłupem :-)
Ania jak córcia się czuje?
Szczebiotka zdrówka dla Szczepcia, szkoda że na antybiotyku się skończyło ale najważniejsze by pomogło a co do wizyt w toalecie to jedz przed spaniem dwa kiwi, albo rano wypij ciepłą wodę z miodem i cytryną.
Ewelinka szczerze to jest zaskoczona że taka skąpa opieka jest dla ciężarnych :-/ Bierz nospę i magnez. Nospę zwykłą 3 x dziennie możesz brać.
Truskaffka jak owoców morza nie lubię, więc nawet nie próbuję i nie mam pojęcia na temat tego czy można/ czy nie można w ciąży.
03.2013 najważniejsze, że sprawa się wyjaśniła i jest wszystko dobrze :-)
Nomimalone mnie dziecko w nocy teraz co chwilę budzi i to w brzuchu, i to starsze a dziś nie śpimy od 4.50.

Ewelinka weź nospe, takie bóle są od skurczy a nospa działa rozkurczowo więc powinno pomóc, bierz nawet 2 dziennie bo nospa nie szkodzi a takie skurcze bolesne są groźne

Magnezu nie biore bo niestety ani polozna ani moj lekarz w Polsce nic na jego temat nie wspomnieli......ale maz dzisiaj pojdzie do apteki i go kupi.

Mowie Wam.....mam takiego pecha do lekarzy, ze masakra. Polozylam swojemu "prowadzacemu" jesli mozna go tak nazwac wyniki krwi przed samymi oczami to wzial je na bok i nawet nie zerknal......jak juz powiedzial ze koniec wizyty to sama mu powiedzialam, zeby spojrzal na nie bo ja lekarzem nie jestem a widze ze wyniki sa ponizej normy i wtedy on laskawie wzial je do reki i powiedzial "faktycznie nie sa najlepsze". W czasie wizyty PRYWATNEJ musialam wychodzic dwa razy z gabinetu bo byl proszony na blok operacyjny na pare minut i pozniej mial opoznienie i kazda pacjentke przyjmuje byle szybciej bo musi czas nadgonic. Mowie Wam.......jakas masakra....bylam w swoim krotkim zyciu u pieci ginekologow i kazdy taki sam!!!! Moze po prostu w Radomiu nie ma dobrych lekarzy, albo ja mam pecha, albo jestem jak ksiezniczka i zaden mi nie pasuje! Juz sama nie wiem :-(

Ostatnia edycja:
reklama
Hej :-(
Dziewczyny powiedzcie mi czy takie bole jak na miesiaczke juz czwarty dzien i noc sa normalne? W dzien jest jeszcze w miare, ale w nocy to spac przez te bole nie moge :-( dzwonilam do swoich siostr i one mi powiedzialy, ze im nic takiego sie nie dzialo i mnie nastraszyly (jedna nawet powiedziala, ze takie bole miala przed samym porodem), ze teraz siedze i placze bo po prostu jestem tutaj sama a do najblizszego ginekologa mam 160 km :-( i nie wiem co mam robic!!!!! Dziecko sie caly czas wierci wiec mam nadzieje, ze z nim wszystko ok

Mi lekarka powiedziała że gdyby ból brzucha utrzymywał się dłużej niż 3 dni to do szpitala!!! Nie chcę Cię straszyć ale lepiej to sprawdzić.

Do góry