reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

reklama
_Ewelinka_ pięknie tam u Ciebie :) chętnie bym się przeszła na taki rześki spacer ...

Mam też do Was pytanie nt bólu, napinania, pobolewania brzucha w ciąży.
To moja pierwsza (z brzuchem) ciąża więc nie wiem co jest ok a co powinno mnie niepokoić.
Wizytę u lekarza mam w środę i chciałabym do niej spokojnie wyczekać ale będę wdzięczna za rady mam które już coś na ten temat wiedzą. A więc we wtorek i środę trochę więcej pochodziłam niż zwykle i już pod wieczór w środę miałam dość twardy brzuch (nie jest jeszcze wielkich rozmiarów ale już widoczny, to 19 tydz.) nawet mnie nie bolał tylko miałam nieprzyjemne uczucie napięcia, ale jak zresztą już zwykle wzięłam na noc 2 tabl. Luteiny (dopochw.) zasnęłam i rano było ok ale wczoraj w ciągu dnia znowu wróciło to uczucie, do tego raz na jakiś czas twardniał mi brzuch od dołu - co też nie było specjalnie bolesne ale niekomfortowe. Dziś już dużo lepiej, raz na jakiś czas tylko mnie jakby mięśnie brzucha ukłują i później już ok. Ruchy małej czuję kilka/naście razy w ciągu dnia więc się odzywa :)

Powiedzcie proszę co w takich chwilach powinnam zrobić ?
Dużo leżę na lewym boku, mam od lekarza (od samego początku ciąży) Luteinę ale na nic przeciwbólowego czy rozkurczowego się nie zdecydowałam żeby na własną rękę brać. Nie ukrywam że strasznie panikuje podczas tej ciąży ze wzgl. na wcześniejsze dwa poronienia (8 i 12tydz)

Z góry dziękuję za jakiekolwiek odp :p

:sorry:

Teraz mogą pojawiać się już skurcze Braxtona-Hicksa chyba, ale jak za często twardnieje brzuch, to zmniejsz wysiłek fizyczny stanowczo i możesz no-spe łyknąć. Ja miałam problemy w pierwszej ciąży z twardniejącym brzuchem to właśnie brałam luteinę i no-spe forte 3xdziennie. No i powiedz o tym lekarzowi on oceni czy jest się czym martwić.

Dzięki :)
czy ta No-Spa jest na receptę ?
właśnie dziś chciałam kupić w aptece No-Spę dla jak to powiedziałam kobiet w ciąży to Pani farmaceutka powiedziała że takiej nie ma i stosowanie No-Spy trzeba koniecznie skonsultować z lekarzem ;/
Wysiłku fizycznego od początku ciąży w ogóle nie mam, muszę przyznać że lenię się na całego. Może to też dlatego że jak już trochę więcej pospacerowałam to brzuch nie przyzwyczajony i się zdenerwował ...
Lekarzowi w środę na pewno od razu o tym powiem.

reklama
Ale żeście naprodukowały:))

Ewelinka pięknie ale ja za zimę podziękuję...dla mnie może być taka jesień aż do wiosny:p Ale już się nie mogę doczekać świat BN:-D Kocham te rodzinne posiadówki!!!

Myślę, że z Kociatą w porządku zresztą inaczej być nie może! Może jakieś problemy z siecią i tyle...trzeba myśleć pozytywnie:-)

My dziś szaleliśmy na dworze z liścmi:))Wróciliśmy z takim czerwonymi polikami jak babcie na bazarku mają:-)

A w domku dziś jesteśmy sami mąż po pracy idzie na imprezkę z pracy...a ja już marzę o ciepłej herbatce i jakimś fajnym filmie:-)

Do góry