reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

Moje Dziecię też się bardzo uaktywniło w ostatnich dniach. Jakieś pół godziny temu mnie naprawdę porządnie skopało :-D Chyba nie ma już ochoty siedzieć z matką w pracy :rofl2:.
Dziewczyny, podczytuję Was codziennie, ale z pisaniem nadrobię w weekend.
Aniulkas, nawet jeśli pierwszych ruchów nie zarejestrujesz albo nie jesteś pewna czy to TO, wkrótce na pewno poczujesz takie pukanie od środka, którego będziesz już pewna na 100% ;-). Ja też jestem w pierwszej ciąży i jestem w szoku, że odkąd dzidziol zaczął dawać o sobie znać, z dnia na dzień harcuje coraz intensywniej :-).

reklama
Dziewczyny, od dwóch dni czuję moje dziecię :)))) Co za cudowne uczucie. Pierwszy raz było przedwczoraj wieczorem, łaskotanie i głaskanie od środka, jestem przekonana, że to jest TO!
Dzisiaj natomiast dziecię chyba uprawiało poranną gimnastykę gdy byłam w pracy, nie mogłam się na niczym skupić, tak mnie łaskotało ;) i trwało to dosyć długo ;) Głównie z prawej strony, a po jakimś czasie, po lewej. Co za wspaniałe uczucie, chcę więcej :))))

Przyszły moje ciuchy, które zamówiłam na allegro. Wrzucę linka w wątku modna mama spodni, które podobają mi się najbardziej, są super.

Ściskam Was wszystkie :)

Mnie też od kilku dni "coś" pod pępkiem puka :)
dzisiaj to już chyba kilkanaście razy, dziwne uczucie ... ciężko mi je określić, tak jakby puknięcia albo jakby coś przepływało mi pod skórą.
Czy to na pewno możliwe że w pierwszej ciąży czujemy dzidziusia już w 17 tyg ? (tzn pierwszej donoszonej tak długo i na pewno już szczęśliwie bo innej opcji nie biorę pod uwagę, już się swoje nacierpiałam)

Pytałam kilka postów wcześniej ale bez odpowiedzi :-p
czy możecie dziewczyny polecić jakiś kompleks witamin ale z nie dużymi tabletkami, takimi łatwymi do połknięcia ?
Mam brać kompleks teraz od II trymestru, dotychczas brałam tylko kwas f. 5mg i Jodid 100mg ... Czy jak zacznę brać teraz kompleks to powinnam odstawić kwas i Jodid ? Czy kompleks dodatkowo oprócz tego co biorę ? Na wszelki wypadek i tak podpytam lek.ale jak jest u Was ?

dziewuszki - ale super info z tym macierzyńskim ;) ja tam mam nadzieję, ze jednak wejdzie to od początku 2013 roku - i chyba wszystkie powinnyśmy za to trzymać kciuki :tak:

Królowa - gratuluje ruchów - cudowne uczucie, co?? nie da się go z niczym porównać....
wrzucaj koniecznie fotki ;)

anka 26,03 - zrobiłam dzisiaj żeberka z Twojego przepisu - wyszły super ;) ja uwielbiam takie proste i pyszne przepisy ;)
no i do tego z ogórkami :-) mniam ;)
dziewczyny na pewno macie jakies przepisy na proste i pyszne danaka - podzielcie sie kochane :tak:

03.2013 - co do odstawienia tamtych leków to raczej konsultuj z lekarzem ;)
a co do moich tabletek to ja biore Prenatal Complex (z jodem) i tu sa mniejsze tabletki aw plastikowej osłonce, oprócz tego na zmiane biore Elewit (bez jodu) - ale te są większe, też mi sie je gorzej łyka bo bardzo tego nie lubię.... no ale jakoś przechodzą ;)
a ruchy możesz juz czuć - jak dziecko ruchliwe i ma duzo miejsca to sie wierci ;)

Kania - dawaj znac jak operacja sie udała i co u Mamy!!!!!!!!!!!!

kociatka - dobrze, że brzuszek odpuścił - może podrósł troche i na razie da Ci spokój &&&&&&&&&&&&&

Asinka - ciesze się, że Tymek lepiej.... to pewnie zęby w takim razie... albo jakis inny wirus - kto wie.....
i dzieki za info od Szczebiotki - super, że wszystko u nich ok ;)

iwonas - mi też czasem brzuch twardnieje - z reguły potem rośnie, więc staram się nie martwić na zapas....
ja mam wizytę u mojej gin 23go, mam nadzieję, że nic się z szyjką nie dzieje....
na wszelki wypadek zaczęłam magnez brać....

a u nas ok, Maja w poniedziałek ma pasowanie na pierwszoklasistę, pani powiedziała, ze to może ze 2 godziny trwać.... dobrze, że mogę być to i na kamerkę nagram ;) jutro na działkę planujemy podjechać, trzeba jeszcze trochę jesiennych porzadków zrobić... no i do lasu skoczymy - moja macocha zebrała tam w tydzień ponad 600 samych prawdzików :szok: no ale wtedy (tydzień temu) było cieplej - teraz już pewnie za zimno.....
a w niedziele lenistwo w domciu :-)

Malutki ma zapalenie oskrzeli :-( Dostal antybiotyk i zobaczymy... Dzis naprawde bylo widac, ze jest chory - tulil sie tylko, niewiele bawil. Na spacerek nie poszedl i nie pojdzie przez najblizsze dni. Ech... Ja nie moge go podnosic ani z nim chodzic, M nie umie sie z nim bawic tak naprawde, wiec czeka nas ciezki weekend......................:cool: Dotychczas zabieral malego w odwiedziny do rodziny, do parku, itd, i czas jakos lecial.

Agula cieszę się że mięsko smakowało. Ja też lubię robić jedzonko które mało czasu zajmuje i pysznie smakuje:tak: A grzybobranie urodzajne woow 600 sztuk, pieknie!!
Kociatka zdrowia życzę a antybiotyk macie na 7 dni czy dluzej?
3.2012 już któraś pisałą, że szczupłę mamusie mogą odczuwać wczesniej ruchy, ale łatwo je pomylić i innymi odczuciami.
Tyrtytka trzeba sie oszczedzac ale w domu ktos musi popracować. Niestety męża nie ma całymi dniami i tak wszystko na mojej glowie

Dziekuje za info odnośnie macierzynskiego.

Ostatnia edycja:
03.2013 możliwe, że czujesz - ja w poprzedniej mojej pierwszej ciąży też poczułam bobasa w 17tc i to już tak, że jak przyłożyłam rękę to czułam:) A tabletki małe to pewnie Ci w aptece poradzą, niestety nie wiem... No i z tego co mi wiadomo, to generalnie kwas foliowy bierze się tylo w 1 trymestrze, a poza tym w witaminach też często jest...
kociatka no nie fajnie z tymi antybiotykami:( oby ładnie pomogły...
A ja jakoś wątpię w to, że to macierzyńskie wzrośnie bo niby za co? Ale brzmi pięknie. No i jak wejdzie w wakacje to nas nie dotknie niestety. Choć fakt, byłoby pięknie...

reklama
Z mamą lepiej, jest już po zabiegu, całe popołudnie u Niej przesiedziałam z tatą. Słabiutka ale wieczorem pozwolili jej coś zjeść więc mega happy, bo 3 dni była o samej wodzie i kroplówkach. Postaram się ugotować jej jakiejś dietetycznej zupki jutro, bo dziś już natchnienia i sił brak. Strasznie mi się brzuch spina i twardy jak kamień
unhappy.gif
Poczytałam co u Was ale nie mam sił na odpisywanie, wybaczcie. A o do projektu zmian w urlopach macierzyńskich, brzmi jak bajka... dlatego jakoś nie wierzę w tę bajkę, ale mną się nie przejmujcie, ja człowiek słabej wiary ;-) Ale będę trzymać kciuki, a nóż, widelec się uda :-)

Ostatnia edycja:
Do góry