reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

Witam was dziewczyny!

U mnie dziś nuda tzn niczego nowego (w sensie wieści o wynikach) nie ma.Obiad mam od wczoraj,więc dziś leniuchu.ję.Obiadek niezbyt postny,bo "gulasz z indyka z suróweczką" no ale cóż,ja osobiście wychodze z założenia,że poszczę wtedy kiedy mam tylko "światełko w lodówce" a to wypada niekoniecznie w piątki;)

Trzymajcie się ciepło i do "zobaczenia"

reklama
Ania Ciebie też kręgosłup "łupie" ? To niedobrze :-( Jak będziesz miała jakieś ćwiczenia zapisane to daj znać jakie, a co do temp z rana to u Nas dziś był jeden stopień na plusie.
U Nas w miarę ok, nocka taka średniawa ale szczegół i chyba wstałam dziś lewą nogą więc nastrój dziś nie teges...
cwiczen mi nie zapisano bo maja w komputerze ze to moja 5 ciąża i od pocztku zagrozona. Nie chca ryzykowac. Mam odpoczywac. nie przemeczac się czyli najlepiej leżeć i pachnieć:-D
anka powodzenia na wizycie. Do jakiej szkoły chodzisz?

Dziewczyny, tak strasznie się cieszę! Wczoraj kupiłam bilety do Polski, więc już na pewno lecę! I to na 4 tygodnie! Mąż kręcił nosem, że będzie za Julkiem tęsknił, ale sam nie chce lecieć. Ale się cieszę!
chodzę do szkoły językowej
Kiedy masz wylot? Fajnie tak pojechac do rodzinki.
My dłuższy pobyt bedziemy mieli w Grudniu/Styczniu
Czesc Kobietki

Tak z doswiadczenia odradzalabym inwestowanie duzej kaski w sama gondole. Mialam gondole 78 cm i bardzo krotko nam posluzyla; po pierwsze, dziecko wyroslo w wieku 3,5 miesiaca; po drugie, juz od kilku tygodni mialo serdecznie dosc ogladania czubkow drzew - spacery wiec konczyly sie tak, ze nioslam rozgladajacego sie berbecia na rekach, pchajac wozek brzuchem. Przesadzilam do spacerowki (na pollezaco oczywiscie) i problem sie skonczyl.
:
podzieleam zdanie na temat wóżków
Moja jeżdziła w spacerówce od 5mc
Każde dziecko jest inne. Nie ma reguły.
Macie rację, że z tym wózkiem to zależy od dzieciaczka... Moja Wiki jeździła w gondoli całe 8 miesięcy i gdyby nie to, że już się po woli przestawała mieścić to dalej by jej to nie przeszkadzało;) A odwracana spacerówka jeżeli chodzi o mnie to chyba bardziej była dla mnie potrzebna niż dla dziecka bo na początku jak się przesiadłyśmy do spacerówki to małą jeździła przodem do mnie, a jak ją odwróciłam to też nie było problemu dla niej;) za to ja długo się jakoś głupio czułąm nie widząc dziecka;) No ale parę razy się latem przydało jak słońce nieźle dawało czadu to jakoś wolałam odwracać sobie siedzonko spacerówki niż zakładać parasolki które pół widoku dziecku zabierały...
z reguły mamusie wybierają wóżek dla własnej wygody. Ja na poczatku w spacerówce woziłąm do siebie, ale potem odwróciłąm by Laura mogła podziwiać wszystko co z przedu:tak:
agula rajstopy i legginsy kupiłam tu: RAJSTOPY CIĄŻOWE JESIENNO-ZIMOWE - 80 DEN roz. 2 (2669773605) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
LEGGINSY CIĄŻOWE Italian Fashion DŁUGIE Rozmiary (2629513587) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

oprócz tego kupiłam sto innych ciuchów i mam wyrzuty sumienia. Nawet nie wiem czy jak przyjdą będę wiedziała co już mam a na co powinnam czekać, tyle tego było, że jakąś listę muszę zrobić bo się pogubię :)
fiu fiuuu no to jednym zdaniem zakupki udane!!
witam was przedpołudniowo!

Wczoraj byłam na usg (po tyg od amnio zaleca się zrobiś kontrolne usg) z moimi wynikami krwi i moczu.Wyniki ok,tylko w moczu jakieś bakterie ale to normalne.Muszę popić troche fitolizynę(takie zioła z tubki,śmierduchy straszne ale skuteczne ;)0
Gin troche mnie zmartwił,bo co prawda z dzidzią wszystko w porządku to cos mu się nie podobało moje łóżysko.Zauważył na łozysku jakieś uwypuklenie,po czym stwierdził,że "łożysko do obserwacji".Dostałam luteinę "dowcipnie" na noc i za 3 tyg mam się pokazać.
Z natury jestem nerwusem(ale nie cholerykiem a to różnica) i oczywiście noc była nieprzespana.Naczytałam sie w necie że problemy z łozyskiem to poważna sprawa bo płód odddycha i odżywia się dzieki niemu.Wszelkiego rodzaju,patologie,infekcje łozyska mogą doprowadzić do przedwczesnego porodu,lub co gorsze(najgorsze)obumarcia płodu.
Poza tym gin kazał mi się niezwykle oszczędzać,niczego nie dxwigać,nie podnosić rąk do góry a więc czuję się jak"flegmatyk".Miałam takie plany,a to wyskoczyć na sklepy z córką,a to troche poprasować a tu "dupka'...Duuuużo odpoczywać.Cóż,ponieważ to moja 5 ciąża po kilku poronieniach to mam niezłego "pietra"(czyt.boje się jak cholera) no ale musze się wyciszyć.Tylko spokój mnie uratuje.

Póki co trochę mam humor do bani i nawet odechciało mi się przeglądać strony z wózkami,lub imionami dla dzieci eh.

Trzymajcie się ciepło i do usłyszenia(do przeczytania).
trzymam kciuki i oszczedzaj sie, leżenie czyni cuda
Melduję się ;)

znów mnie cosik spanie męczy:-p i rozkojarzona jestem tak, że boję się w pracy siedzieć, bo tu jednak trzeba mieć łeb na karku, a mój...nie wiem gdzie :baffled::szok::-D
jutro piątek i luuuz bluuuz
weekend remontowy:baffled: tapetujemy:baffled: ale mi sie chceeee:baffled:
ale trzeba się wziąć w garść, załatwić remonty i znów będzie spokój ;)

Rybcia pływa w brzuchu tak, że zaczynam czuć :-):-):-):-)

lecę poczytać co u was ;)
gratuluje ruchów:tak:
Hej!!
Przepraszam, że tak ostatnio się słabo udzielam, ale mam kryzys... Siedzę cały czas i płaczę, zazwyczaj bez powodu i źle się z tym czuję. A jeszcze dzisiaj od 5 rano nie śpię, bo Tymek nie mógł spać. Od rana syrena, drzemał i budził się z płaczem na zmianę. Przed 12 zasnął z gorączką 39 st i pospał 2 godz. Jak na razie gorączka odpuściła, ale dalej ciepły. Jak co to na pogotowie. A jeszcze teraz biegunka u Niego. Kompletny brak sił u mnie... :-:)-(
kochana hormony robia swoje
Doczytałą pozniej ze jestescie w domku wiec oby goraczka szybko odpusciła
witam:)
dziewczyny was tez tak suszy?bo ja pije i konca nie widac:dry:
asinka zdrowka dla synka zycze:)
padam ze zmeczenia.
zaleglosci mam duzo w czytaniu i chyba juz tego nie nadrobie:baffled:
ja właśnie z butelką wody hihihi
dziewczyny u mnie tez jakies bolesne skurcze sie pojawiają, brzuch sie robi jak kamień wizyta w czwartek oby było ok. W poprzedniej ciązy tak nie miałam i sie zamartwiam. na szczescie samo jakoś przechodzi.pozdrawiam.
na spinanie brzucha polecam Magnez w dawce do 600mg

iwonas85 ale to chyba jakies odlegle plany? hmm ale bylo by pieknie.. pomarzyc zawsze mozna

ja juz prawie spakowane, poprasowac sie tylko musze. pierwsza rzecz jaka kupie jak wysiade z pociagu to cieply dlugi swetr/golf. inaczej zamarzne

Hej Dziewczynki!!
Na początku mam wiadomość od Szczebiotki:
Asinka
Mam prosbe mozesz pozdrowic ode mnie Dziewczyny z forum, napisac że dotarlismy bezpiecznie, Dzieciolek super ale się nadal ukrywa. Do neta mam na razie niestety dostep tylko na telefonie a forum mi na nim nie dziala.
Z gory dziekuje, mam nadzieje że do Was zdrowko wrocilo na stale i czujesz się już zupelnie dobrze
Pozdrawiam
Szczebiotka;)

U nas nocka cudna. Mały jak zasnął tak się obudził przed 7 na mleko, wylądował u Nas w łóżku i pospaliśmy wszyscy do... 10 :szok: Także super. Oczywiście do lekarza nie trafiliśmy, ale gorączki od wczorajszego wieczora brak, więc to od zębów. Będziemy obserwować dalej, jak co to do lekarza po południu.

anka26 z tego co wiem to 100% tylko niestety nie trwa rok ;)
asinka85 dziekujemy za update od Szczebiotki :) no i super ze wychodzicie na prostą ze zdrowiem

ja sie juz zbieram, nie wiem jak będzie z netem wiec jakby co - zegnam sie do przyszlego tyg!

Dzien dobry;)

Ale naprodukowałyście:| Szok:D
Asinka - super, że z synkiem już dobrze;) Niech mu rosną zdrowe zębiska:D

Dzisiaj dzwoniłam do koleżanki, z którą się długo nie widziałam i mówię do niej, że w niedziele ją odwiedzę, bo w końcu ostatnim razem widziałyśmy się jak ona była w ciązy, więc teraz czas przyjadę ja do niej, bo ja jestem w ciązy, a ona na to, uwaga: też jest w ciąży i też ma termin na marzec... I jej siostra też:)
Takze jest nas pełnnno:D:D

Uciekam leżakować, bo boli mnie brzuch :| buziooole:*

reklama
Kania, wiem, o czym mowisz - ja tez miewam kamien zamiast brzucha, ech... Tylko moja szyja dlugo tego nie wytrzyma :eek:

Asinka, super!!! Nocka lepsza u Ciebie niz u nas... Bardzo sie ciesze, ze dziecku przeszlo najgorsze. Nie bedziecie juz w takim stresie

Super, ze u Szczebiotki wszystko dobrze, dziekujemy za wiadomosc!

Monisia, w sumie dobrze, ze nuda;-) Jak mowi chiskie przeklenstwo "obys zyl w ciekawych czasach"... Nudy Ci zatem na razie zycze, a potem samych dobrych wiesci!

Iwona, brzmi dobrze, cudnie nawet. Ale spojrzmy prawdzie w oczy: tego kraju na to nie stac. Niestety.

Natalia, niezle:-) Nagromadzenie marcowych brzucholi:-D

Do góry