reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

no to juz wiem ze dzisiaj gofry nie dadzą mi spokoju...
anka i ty na koniec dobiłaś mnie goframi.... z bita śmietaną ach...:rofl:

Udanego weekendu dziewczynki życzę.
ojjjj troszke kalorii nie zaszkodzi;-):tak:
Kazdej nalezy sie odrobina luksusu:-D
A wiecie co? Przed chwilą mój mąż zabrał dzieci i pojechał z nimi kupować opony:szok: Normlanie chyba mu się coś w głowie pomieszało. Normalnie on takich rzeczy nie robi, żeby z dwójką???:-D
Nic, ja musze ten czas wykorzystać i idę odkurzać, może nawet łazienkę wymyję, ale najpierw pranko do powieszenia, niech schnie na słoneczku.

To buziaki!
:-D:-D:-D:-D:-D moze to sloneczko tak zadziałąło:-D:-D:-D
Ja wypucowałam kuchnię i już totalny brak mocy we mnie wstąpił :baffled:
Mężu po ostatniej kłótni się przymila więc powiedział, że resztę on zrobi, a ja mam się położyć, kurcze szok, chyba częściej się kłócić trzeba :-p
:-D:-D niezle, moj po obiedzie drzemie na kanapie:-D
:tak:Witam was wszystkie drogie forumowiczki!
Jestem tu nowa!Tak sobie poczytałam kilka ostatnich wpisów i przyszła chęć skrobnąć parę słów.
Piękna pogoda chyba w całej Polsce.Jestem z woj łódzkiego więc prawie sam środeczek Polski.
Też mam termin na marzec(pierwszą połowę).Według usg jestem w 17tyg.Trochę się boję,bo w poniedziałek rano mam amniopunkcję-trzymajcie kciuki.
Jestem w ciąży po raz 5(mam jedną córeczkę,ma prawie 3 latka).
Będzie trochę więcej czasu to bardziej dogłębnie opiszę wam moją sytuację a póki co 3majcie się wszystkie,drogie ciężaróweczki.

Mam jeszcze jedno pytanko-nie jestem za bardzo obeznana z tym komputerem.Jak to zrobić,żeby pod moją wiadomością wyświetlały się takie kolorowe paseczki z informacją; jak długo jestećie w ciąży,ile lat mają wasze dzieci itp

Z góry dziękuję za podpowiedzi.
pa

:tak:
witam Cie na forum i gratuluje
u mnie taka sytuacja jak u Ciebie
To znaczy ja również jestem 5 raz w ciąży i też ma córeczkę z tym że moja ma 5 lat
Trzymam kciuki
A pod spodem musisz zrobic sobie suwaczek. Na forum jest dzial gdzie jest napisane jak to zrobic;-)
Dobry Dzień Wszystkim!
Nie było mnie 2 dni prawie - taki zalatany okres mam. Teraz tylko na chwilkę weszłam zobaczyć co u Was słychać i widzę, że wszystkie dostrzegacie piękną pogodę:-):-):-)
Dzisiaj znowu od rana latanie i sprzątanie. Mój M ma dziś imieninki a jutro Teściowa urodziny i kolejny dzień po za domem. Och jak mi się marzy taki dzionek słodkiego lenistwa bez sprzątania i gotowania i wychodzenia gdziekolwiek.

no nic, lecę zajrzeć co się na reszcie tematów dzieje.

Przepraszam, że nie doczytuję do końca co u kogo po kolei, ale czasu brak i połapać się nie mogę:sorry2::sorry2:

Miłego weekendu dla każdej Mamusi :-):-):-D:-D
udanej imprezki:-)
martuska ja teraz w krakowie mieszkam ale u rodzinki jestem czesto:) wiecie co. moj wczoraj cos wspominal zebysmy cywilny wzieli:eek:nie wiem co go tak wzielo.troche mnie zaskoczyl.musze to przemyslec bo do tej pory nie chcialam slubu.
no Kochana masz nad czym myśleć
Ja też nie chciałam ślubu i jesteśmy po cywilnym :-D:-D wiec powodzenia:happy2: i intensywnego myślenia:tak:

Ja dzis na szybko zrobiłam chili con carne
taka byłam głodna że to musiał być szybki obiadek
Pojechałam na zakupy i moja córcia zaupiła sobie botki i kamizelke z futerka.Fajnie sie to konponuje:tak:
Posprzatałam, mąż drzemie a Lali ogląda program o gotowaniu:-D taki dla dzieci:tak:
Mieliśmy is na festyn ale nie wiem czy coś z tego wyjdzie:cool2:
Szczerze to po tych zakupach, obiedzie i sprzataniu padam na pysk:sorry2:

reklama
Hej

My na wsi, M wzial malego na spacer a ja pozyczylam sobie jego kompa :) Niestety znowu wymiotowalam po podrozy samochodem i mecza mnie mdlosci:baffled: To juz naprawde powinno minac, prawda? Czy macie jeszcze takie "przyjemnosci"?

Kania, mam nadzieje,ze impreza sie uda i bedzie Wam milo:-) Jak Oliwia odebrala lozeczko? Reakcja Twojego organizmu wskazuje na to, ze chyba trzeba zwolnic i odpoczac... Takie bole brzucha nie wydaja sie grozne, ale pozniej moga sie zamienic w skracajaca sie szyjke:szok: Uwazaj na siebie.

Truskaffka, prosze, kolejna impreza! Milego swietowania w gornie rowiesnikow zyczymy synkowi a Tobie badzo wypoczynkowej i leniwej niedzieli.

Deizzi, ja czasami ogladam ten program. Nie jest "obrzydliwy" jak inne o tej tematyce, nawet czasem dosc zabawny. Wybieraja chyba specjalnie takie "medialne" przypadki. I przyznam, ze rozczulaja mnie male slepka patrzace na matke po raz pierwszy:zawstydzona/y:

Agula, czasem lepiej antybola wziac, bo mniej szkodzi niz wredny bakcyl. W poprzedniej ciazy bralam 4 razy i dziec zdrowy. Pochodne penicyliny sa bezpieczne. Co dostalas? Duzo zdrowka zycze!

Witaj Monisia! Spokojnych miesiecy ciazowych w naszym jakze sympatycznym gronie Ci zyczymy;-)

Martuska, ale masz faze na gotowanie:-) Fasolke spokojnie mozna zamrozic, bedzie na czarna godzine:tak:

Kiniusia, Banankowa - milej pracy Wy Kobiety Pracujace;-)

Zabka, no no, powazne zamiary;-) Moze bedzie zatem slubne;-);-) Gratulacje Kochana!

Chlopaki wrocili, maly piechur zrobil kilometry i padl na podloge:-)

kociatka - niestety chyba jesteś tym wyjatkiem, którego mdłości moga do połowy ciąży męczyć :-(
mi juz generalnie przeszło, ale teraz jak mam atak kaszlu i gardło podrażnione to też mnie troche rzuca... ale to tylko przez kaszel....
co do antybola to dostałam Duomox, to właśnie pochodna penicyliny.... wczoraj było lepiej, ale dzisiaj znowu popołudniu miałam ataki kaszlu, mało przyjemne, więc chyba jednak mnie ta przyjemność nie minie :no:

ja dzisiaj zrobiłam brokułową, mąż poodkurzał i na razie mamy spokój ;)
i pochwale się, że mój jasiek dzisiaj już Maję kopnął - poczuła 2 razy przez brzuch ;) będzie chyba piłkarz :-D

Monisia - witaj u nas - mam nadzieje, że ten marcowy watek i marcowe szczęście przyniesie Ci szczęście ;)
trzymam kciuki za spokojną amnio i dobre wyniki..............
co do podpisu to na górze masz taka zakładke ustawienia i tam możesz sobie dodać podpis :-)

zabka - chyba ze względu na dziecko itd lepiej jest taki cywilny wziąć.... daj znac co wymyślisz ;-)

kiniusia - nie ma to jak skruszony małżonek ;)
a Ty sie nie przemęczaj - chcesz znowu fiknąć?? sprzatanie nie zając, nie ucieknie :cool2:

Martuśka - to mnie pocieszyłaś, że Ty tez nic nie utyłaś... ja przy Adamie na tym etapie miałam juz 3 kg na plusie... a do końca 13,5 w sumie - czyli pewnie te 10 jeszcze mi dojdzie....
fajnie, że tak sie zdrowo odzywiasz - ja tez postanowiłam i tez uważam, że jak za bardzo organizmowi pomagamy to sie rozleniwia i sam już witamin nigdzie nie szuka..... a do słodyczy mam takie samo podejście - np 1 ptasie mleczko i wystarczy ;) a co do ciast to prawie nie tykam :-D najchętniej to wędzony boczek - tzn normalnie jak nie jestem w ciąży ;) i wysuszoną na kamień kiełbaskę myśliwska ;)

Szczebiotka - co u Was?? ;)

truskaffka - jak po imprezie??

Kania - Oliwcia ucieszyła sie z łózeczka??

basieniak, Królowa - jak weekend?? co porabiacie??

kociatka - nie martw się, to kiedyś minie. ja już prawie się pozbyłam mdłości. tzn. pojawiają się w chwilach zwiększonego stresu. ostatnio nabawiłam się zgagi i nie wiedziałam co się ze mną dzieje, bo nigdy wcześniej jej nie miałam ;)

Cześć z wieczora

Agula to kuruj się tym antybiotykiem, a potem regeneracja;-) Co do mojego odżywiania to jem może i zdrowo ale teraz powinnam w większych porcjach, a nie zawsze tak jest, szczególnie jak w pracy jestem:dry: Tzn czuję głód, a nie jem, bo zjadłam to co miałam i potem organizm czerpie z rezerw zamiast oszczędzać dla dziecka. Jak jestem w domku to nie ma roblemu. Musze sobie do pracy więcej zabierać a to wymaga przgotowania z rana kiedy ja mam dzieci na karku u siebie do wyszykowania.

Monisia witaj w naszym gronie i udzielaj się jak najczęściej. Co do suwaczka to zawsze możesz kliknąć na suwaczek którejś z nas i link poprowadzi cię do srony z suwaczkami. Potem zostaje juz tylko skopiowanie odpowiedniego adersu i wklejenie go w podpisie. Wydaje sie skomplikowane ale nie jest;-)

Żabko ja tam myślę, że warto choćby cywilny wziąć ale ja staromodna jestem. Jak facet chce to znaczy, ze ma trochę odpowiedzialności w sobie. Ja bym tak pomyślała. Życie na kocia łapkę jest takie niezobowiązujące, a tu w grę będzie wchodziło dziecko. No ale oczywiście zrobisz jak uważasz, że będzie lepiej.

To narazka dziewczyny do jutra :)

agula dzięki za pamięć;) A my dzisiaj byliśmy u mojej mamy więc kilometrów troche narobiliśmy a jutro do męża rodziców i o bobasku mówily więc w sumie trochę męczący weekend (przynajmniej jak dla mnie). A, i może rzeczywiści lepiej wziąć ten antybiotyk bo taki kaszel też ze względu na napinanie brzuszka nie jest najlepszy...

Witam wieczornie. Jutro muszę oddać pierwszy rozdział pracy licencjackiej to tez intensywnie cały dzień go pisałam. Mam nadzieję że kłopotów robić nie będzie tak na początku roku akademickiego :) Tak więc szkoła jutro od 8 do 11. Dam radę :) A Was Kochane nadrobię jutro przed obiadkiem :)
Udanych wieczorów życzę :)

Witam niedzielnie , wzcoraj szał sprzatania potem goscie i tak dzień zlecial. Diziś jestem po kawce Wy przeczytane buraczki na obiad wstawione (wzieło mnie wczoraj na pieczeń z karczku i zapiekane buraczki ). Martuska dzięki tobie sama dałam radę z suwaczkiem pięknie wytłumaczyłas co i jak dziękuję :tak:

Hej ;)
U mnie piękna pogoda, dzień zapowiada się miło ;) Wczoraj mieszkanko wypucowaliśmy do końca, potem wpadli znajomi, posiedzieliśmy do 23, mąż mi się spił rzadko mu się to zdarza, ale śmiesznie było :-p
Też wpadłam na chwilkę tylko bo muszę się wyszykować, a na 12,30 mamy seans w kinie, bilety zarezerwowane, idziemy obczaić film, którym się tak wszyscy zachwycają teraz, zobaczymy czy jest czym. Potem pewnie obiadek na mieście i słodkie niedzielne lenistwo ;)
Kociatka miłego wypoczynku na wsi ;)
Agula staram się nie przemęczać, mam nauczkę już. Wczoraj najgorszą robotę mąż odwalił także ja miałam czas na przecieranie listków w kwiatkach :-p żeby nie było, że nic nie robię ;) No i gratuluję kopniaków ;)
Aśińska ja jutro mam zamiar robić buraczki, pochłaniam ich niesamowite ilości ostatnio :)

reklama
Witam się i ja

Mamy cudowny słoneczny poranek
Właśnie zjedliśmy sniadanko i zamierzamy się wybrać do miasta.
U nas dziś otwarte sklepy a normalnie w Niemczech w niedziele wszystko zamknięte oprócz stacji benzynowych i kawiarni.
Wobec tego trzeba skorzystac:-)

Aśińska a jak robisz zapiekane buraki? |Pierwsze słyszę:confused:
Kiniusia czekam na relacje z seansu:happy2:
Deizzi o czym piszesz?
Basieniak na kaszel antybiotyk? Jeżeli masz kaszel wirusowy to antybiotyk nie pomoże.

Do góry