reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Hejka!!
Witam się z Wami. Chciałam powiedzieć, że zostałam Moderatorem i jeżeli coś gdzieś trzeba zrobić to piszcie PW do mnie.
A tak to ostatnio strasznie senna chodzę. Mogłabym cały czas spać, ale przy moim małym rozbójniku nie ma szans, oprócz momentu, gdy on śpi. W ogóle to walczę o odsmoczkowanie i dzisiaj jest 2 dzień bez smoczka, a 4 gdy zasypia bez. Jest ciężko, wstajemy przed 7, bo Tymek po mleku nie chce już spać i robi wielkie larmo, bo smoczek... I jeszcze wszyscy u mnie zasmarkani, oprócz mnie jak na razie. Także trzymam się dzielnie.

reklama
Kiniusia ja co prawda nie miałam żadnych przecieków ale chyba profilaktycznie wpadnę dziś po wkładki lepiej niech leża i czekają,
Asinka
gratulujęawansu.

Mam tez pytanie do mam które czują już ruchy, od kilku dni szczególnie wieczorem coraz mocniej odczuwam specyficzne doznania płynące z mojego brzucha, choć nie do końca jestem pewna czy to już moja dzidzia, Czy nie za wcześnie jak na pierwszą ciążę, i dodam że nie należę do chudzinek.
Nie potrafię na 100 % stwierdzić czy to pierwsze ruchy maleństwa na które czekam, czy tylko złudzenie i efekt perystaltyki jelit. Choć o ile przelewanie jestem w stanie podciągnąć pod jelita to już pojedyncze pulsowanie w dole brzucha nie bardzo mi na jelita pasuje.
Czy czujecie swoje maluchy niezależnie od pory dnia? Z racji braku doświadczenia nie wiem czego mam się spodziewać, a wszędzie czytam że przy pierwszej ciąży to bardziej koło 20 tyg czuje się ruchy maleństwa. No chyba że koło 20 to już takie ruchy co do których nie ma się wątpliwości.

Truskaffka - wszystkiego naj dla synka - super chłopak ;) to on równolatek z moim Adasiem ;)
a cieszy sie na rodzeństwo??
.
:) Mati nas w dużym stopniu mobilizował do starań o rodzeństwo:-D
jeszcze zanim w ciąży byłam, tulił się do brzucha i mówił że dzidziuś już tam jest, bo on słyszy jak dzidziuś oddycha itp:-D:-D

teraz fajnie, czeka na malucha, interesuje się, pyta jaki duży dzidziuś jest, zdjęcia z usg ogląda, mówi że mam uważać na brzuszek (na siebie już nie musze hehe) generalnie pozytywnie jest nastawiony.

Po porodzie pewnie jakiś kryzys może się zdarzyć :p ale myślę że ogólnie Mati gotowy na rodzeństwo

dziękuję dziewczyny za życzenia dla Matika
:-)

iza marina, chcę by mąż był ze mną a mama posiedzi pod salą :) wiem, że wpuszczają 1 osobę na raz. Rok temu "rodziłam" z przyjaciółką (jej męża akurat nie było) i byłyśmy w dwuosobowej grupie wsparcia, wchodziłyśmy na zmianę :) Zastanawiałaś się już gdzie będziesz rodzić? Widzę, że jesteś z Wawy, dlatego pytam, ja jeszcze nie wiem i coraz bardziej mnie to martwi...

Królowa jeszcze sporo czas mamy na decyzje

Podpisuje sie pod pytaniem Izy, od kilku dni sie zastanawiam czy to to czy jeszcze nie to ;)

Uplwałam pyszne orzechy włoskie, siedze i dłubie :)

Oj Betina zazdroszczę tych orzechów. Tak za mną już chodzą... Jeszcze takie świeżutkie, z białą skórką... Ale się głodna zrobiłam :zawstydzona/y:
Iza ja jeszcze nie czułam dzidzi. Raz mi się wydawało, ale to chyba nie to. Także czekam na pierwsze prawdziwe kopnięcie. Nawet już nie pamiętam kiedy z Tymkiem poczułam pierwszego kopniaka, ale chyba jakoś późno...

Betina, Iza - raczej nie laskotanie, ale takie... ocieranie sie rybki w ciasnym akwarium. Dosc nisko, bo na tym etapie macica jeszcze niezbyt wysoko. Poprzednio poczulam w 16/17 tyg, tym razem w 15 (jak zrobil fikolka; teraz juz czuje ruchy bardziej reglarnie). Pierwszy prawdziwy kopniak (takie bebnienie od srodka) byl w 20 tyg. W duzej ilosci - az mi szczeka padla:-) Mysle, ze za jakies 2 tyg maly zacznie tak boksowac:eek:

reklama
Do góry