reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Marlenabog a ja Ci gratuluję bo nawet nie wiesz ile kobiet chciałoby się znaleźć w takim stanie w jakim właśnie jesteś a latami się starają i im nie wychodzi. Dziecko to jest dar i nie należy tego traktować jak ciężar w życiu bo "ma się już swoją dwójeczkę". Jeśli naprawde byłabyś aż tak zdesperowana to zawsze możesz kogoś tym darem uszczęśliwić, pełno par czeka na takie adopcje a nie myśleć od razu o najgorszym.

No... witam się w ładną, słoneczną sobotę :) włączam właśnie musik na całe mieszkanko i tańczę ze ściereczką :)
Ciekawa tylko jestem jak długo bo od wczoraj kłuje mnie strasznie lewy bok w okolicy jajknika. Mam nadzieję, że to wiązadła się rozciągają. Nie czuje tego cały czas ale tak co kilkanaście minut i trwa parę sekund. Nie dzwoniłam jeszcze z tym do gina, ale chyba nie ma sensu co? Ból jest dość mocny ale chwilowy. Miała juz któraś z was tak? Uspokójcie mnie troszkę :)

reklama
Czesc Dziewczyny

Kochane, nie badzcie takie surowe - tak to juz jest w zyciu, ze jednym odbiera to, czego tak bardzo oczekuja, innym daje "nadprogramowo". Mnie tez odebralo kiedys, a mimo to nie czuje sie dotknieta postem Marlenabog. Zawsze mysle, ze "najgorsze" to juz taka ostatecznosc, ze myslec musi o tym kobieta naprawde zdesperowana. Wiec dajcie kolezance zyc i pozwolcie jej pisac o swoich uczuciach. Przeciez z jej posta nie przebija lekkosc ducha i niedbanie o nic, a wielka obawa o to, czy sobie poradzi. Mamy obecne na tym forum wiedza, ze dziecko to wielka odpowiedzialnosc i ciezka praca, zatem.... nie oceniajmy zbyt szybko. zwlaszcza nie znajac szczegolow.

Buziaki i milej soboty

Dziewczyny a jak Wasza waga? Przytyłyście już coś? Ja do najszczuplejszych nie należę (BMI 25,5) a jak na ten moment przytyłam 0,5 kg. Tylko, że w brzuchu jakoś tak bardziej i piersi oczywiście a np twarz mi schudła podobno :)

Joaro, ja mam pewnie jakies 2 kilo na plusie. Poprzednio tez sporo przytylam, wiec nie spodzewam sie figury laseczki w ciazy:cool: Jesli nie zjem w odpowiednim czasie, od razu mam dreszcze i zawroty glowy... Musze wiec jesc regularnie, zwracam tylko uwage na to, zeby to nie byly puste kalorie.

Joaro- ja mam -1 kg na wadze a do szczupłych też nie należę
basieniak, Ulkan- też mam w domu 13 kg synka i nie raz go noszę choć chce on być samodzielny a dostałam zakaz noszenia małego przez pierwszy trymestr.
Marcia92- też myślę o takich rzeczach :) Już bym chciała wszystko kupować :) A wszystko kupię w Ikei :) W nicku masz 92 czy to rok Twojego urodzenia? Jak tak to jesteśmy z tego samego rocznika :)

Mdłości u mnie na szczęście mniejsze za to ogromnie mi się spać chce wciąż. Dopadła mnie jeszcze jakaś infekcja swędzi mnie tam i mam żółty śluz :( dobrze że w środę do gin idę :)

Jeśli chodzi o wagę, to ja się trochę martwię, bo przytyłam już 4 kilo.. strasznie dużo, zwłaszcza, że wyczytałam w książce, że w całym pierwszym trymestrze powinno się przytyć 1-2 kg. Widzę też po ciuchach, że mi przybyło ciałka- to normalne, że tak wcześnie?

Patrycja2810, mnie też dopadła infekcja :( od dłuższego czasu borykam się z grzybicą- miesiąc temu się przeleczyłam, po 3 tygodniach wróciła :( a do tego oprócz grzybów jeszcze infekcja bakteryjna, na razie nie wiadomo jeszcze co za paskuda- przedwczoraj miałam posiew i wyniki mają być za tydzień. Najgorsze te swędzenie, jest nie do wytrzymania :/

Wypowiem się jeszcze w sprawie bolących i krwawiących dziąseł (jestem dentystą :) ) baaardzo ważna jest dokładna higiena, mimo bólu i krwawienia trzeba miękką szczoteczką dokładnie oczyszczać zęby, zwłaszcza w okolicy przydziąsłowej z jednoczesnym masażem dziąseł delikatnymi ruchami- byle nie szorować poziomymi ruchami! Ważna też jest nić dentystyczna, bo zalegające resztki i płytka bakteryjna między zębami może nasilać stany zapalne. No i odpowiednia pasta do zębów, najlepiej w zestawie z płynem- mocno polecam Meridol. Do płukania można też stosować, tak jak mówiłyście, szałwię lub rumianek, można też roztworem sody oczyszczonej (1 łyżka na szklankę wody).

Dzień dobry :)

Marlenabog
- proponuję adopcję ze wskazaniem zamiast aborcji - jeśli już jesteś tak zdesperowana. Ja się nawet zastanawiałam nad tym czy nie adoptować tak dzieciątka jak starania nie przynosiły efektu. Chociaż sądzę, że za jakiś czas zaczniesz się cieszyć ciążą. Początek podobno bywa dołujący ;)
Madziarrra - mnie brzuch boli średnio przez pół dnia:D I to na wszelkie możliwe sposoby. Czasami tak jak przed miesiączką, czasami tak jakby mnie ktoś dźgał szpikulcem... M owiłam lekarzowi, powiedział mi tylko "to normalne" :|
Joaro - ja już mam ładnie do przodu z wagą - 2,5 kg było w 9tc, teraz może troszkę schudłam, bo mało jem z powodu samopoczucia:/
Dwaf - może Ci się woda w organizmie zatrzymuje? Albo masz już duuuuzo wód płodowych:)

reklama
Do góry