reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Hej kobietki:)
Od rana mam dobry humor , bo byłam dziś na rozmowie z szefem i wracam do pracy dopiero 22 kwietnia po świętach:) zasugerowali bym wzięła sobie cały zaległy urlop z zeszłego roku:) także dłużej posiedzę z Niki:) huraaaaa
Nikolka od wczoraj również pije z bidonu, kupiłam jej najzwyklejszy,żeby zobaczyć jak jej to pójdzie, pokazałam jak to robić, wsadziłąm to bużki, a młoda zagulgała na całego:) od razu załapała i jej się spodobało, a myślałam,że problem będzie, bo rurka jest dużo szersza niż dziurka w butelce:) tak więc piciu dostaje już z bidoniku:)
Kania teraz najgorszy przejściowy okres z zimy na wiosnę, panuje mnóstwo zarazków i łątwo się zarazić, ludzie porozbierani chodzą, a pogoda zdradliwa, życzę młodym damom ,żeby im syzbko indekcja przeszła:) tysiąc buziaków dla nich ode mnie z życzeniami zdrówka:tak:
patula z tym skokiem to strzelam, podobno po roku schemat skokó się może powtórzyć:-(
ewelinka pewnie ,że pamiętamy:) ja bym Ci chętnie oddała swoje kg , muszę sie wziść za ćwiczenia , bo jak widać sama nie schudnę:( a córcia może powolutku się oducza ssać piersi, oby jej takj zostało:)

Ostatnia edycja:
reklama
hejka

ja tylko z meldunkiem jak u nas na polu walki ...a niestety dobrze nie jest :( Melusia miała wczoraj nowy wysyp krost i dosłownie teraz nie ma skrawka ciała bez krosty :(

w dzień dzielna jest, nie drapie się, bawi, tuli.. ale nockę miałyśmy kiepską, spałam z nią, biedulka się przebudzała, wzdrygała, chciała spać a ta cholerna ospa ciągle dawała znać o sobie .. :(

no i tak sobie myślę, że raczej nie ma szans żebym się nie zaraziła, w tak bliskim kontakcie z małą, krostami... nastawiam się na własną walkę z cholernym choróbskiem..

Kania zdrówka dla dziewczynek, też mam fiolet, a powiedz, ile razy dziennie smarowałaś Gabi? acha i jeszcze jedno, ten fiolet bardzo mocny jest, po chorobie normalnie da się to zmyć w kąpieli? nie zostawia śladów fioletowych na skórze? nigdy tego nie używałam i gdybam co to będzie... potem

Ostatnia edycja:
Kaniu Truskafffko zdrowia dla maluszków! też się bidulki muszą męczyć niepotrzebnie.

U nas też choróbsko. Zawsze jak mu idą zęby ma katar, ale tym razem mamy bardzo mocny mokry kaszel z katarem leki nie pomagają więc będę musiała zgłosić się z małym jeszcze raz do lekarza.

A tak po za tym ja pracuję już od stycznia, ale Alexowi to obojętne czy jestem w domu czy nie :p zresztą to jest synuś tatusia. Bąbel nauczył się już stać sam, ale jeszcze nie wstaje tak sam tylko się puszcza.
No i to tyle w temacie. Moja choroba minęła ( i się ciesze bo leżenie w szpitalu nie dla mnie było) ale i tak muszę nosić adrenaline na wszelki wypadek,
To by było na tyle pozdrawiam was gorąco :)

hejka. melduje ze u nas wszystko w porzadku :) Artur coraz lepiej chodzi,dzis nawet sam wstal bez trzymaknki :) ale musze sie wam pochwalic ze bedziemy wynajmowac mieszkanie i bedziemy w koncu sami :) dosc uslugiwania innym :) jeszcze miesiac tu wytrzymam :-Djak sie ciesze to wam mowie :-D
Kania,Tryskaffka zdrowka dla Waszych dzieci :)

Hej :-) mam pytanko.

Jeśli Emilka zje o 9 śniadanie (160 g kaszy manny w miarę gęstej) to za ile powinna zjeść kolejny posiłek? 3-4h będzie ok? odkąd nie ssie piersi za dnia to nie wiem czy jej nie głodzę, albo nie napycham za bardzo jedzeniem.

Ewelinka moja jak je mleko gęste o 9, to dopiero o 13 je obiadek. Także jak tylko nie woła jeść, to jest ok. Ewentualnie możesz dać jakiś owoc albo przekąske. Spokojnie, Mała na pewno sama się upomni hehe.

Hej dziewczyny:)
Jak Wasze dziewczyny Kania, truskafffka?
nimitii
zdrówka :) dobrze,że Ty masz się lepiej:)
Ewelinka u mnie podobnie jak u asinki koło 9 kaszka , koło 13 obiadek :) póżniej mleko i kanapka itd
lilikasia Wszystkiego najlepszego dla córy z okazji ukończenia roczku:)
My kisimy się w domu bo pogody brak:( dzisiaj patrzę co to moje dziecie się tak pręży , okazało się,że ma pupke odparzoną:szok: pierwszy raz od 11 miesięcy :( ryk był potężny .......biedulka:( dzisiaj ma mega "kupkowy" dzień , co doprowadziło,aż do odparzenia :(

Melduje się, że żyje ale niestety nie mam kiedy Was poczytać bo chorujemy we trzy. Po nockach nie wiem jak się nazywam. W poniedziałek zalatwilam pewną sprawę bardzo pozytywnie. Poza tym Gabrysia dostała się do żłobka, więc kolejna pozytwna wiadomość ale póki co to musi się do końca wyleczyć zanim zacznijmy okres adaptacji. Obie panny zlapaly wirusa, tzn Oliwia przyniosła z przedszkola. To tak pokrótce co u mnie.

reklama
hejka

u nas oki :) krosty powoli zasychają, goją się...biedroneczka jeszcze jakiś czas będzie biedroneczką bo te krosty nie znikają tak hoop siup:dry: ale widać że już jej dużo lepiej :)
ja póki co się trzymam...ale jeszcze trzy tygodnie wisi nade mną wyrok, więc siedzę i czekam na rozwój wydarzeń.

w piątek wybywam z dziewczynami z pracy na "dzień kobiet" do knajpki i cieszę się bardzo :) liczę że przynajmniej do tego czasu ospa da mi spokój:-p

Nimitii zdrówka dla Alexa! jak się czuje?
dobrze że z Tobą lepiej...uff...swoje przeszłaś...
Żabka gratki dla Arturka :-) moje Meluśka wstawanie bez trzymanki ma opanowane, ale z chodzeniem nadal na bakier :-p kilka kroczków i tyle. Dalej zapierdziela na czterech:-p
Ewelinka u nas też podobnie jak u dziewczyn, spokojnie, myślę że Emilka dałaby znać jakby jeść chciała ;)
Asinka jak tam twoje łobuzy?
Lilikasia muuułłł buziak urodzinowy wędruje do Majki :D Wszystkiego naj dla młodej damy:-)
Ewciulek dziękuję u nas już lepiej :)
a Nikusi współczuję :( wietrz często pupcię i mocz chusteczki nawilżane w wodzie, żeby jej dodatkowo nie podrażniać. Sudocrem polecam, i u nas przy pieluszkowym zapaleniu super sprawdził się tormentiol
Kania cieszę się z pozytywnych spraw i współczuję chorowania :( Kurujcie się dziewczyny! tulę do serducha...

Do góry