reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Amelia to taka piękności ze tatuś będzie ze strzelba stał w drzwiach a braciszek z druga obok :)) oczywiście buziaki dla Princeski

Ewciulek dobre wieści super!!! Myśl pozytywnie ;)
Zabka oczywiście ze waga bije rekord. Mój wazy 11kg i teraz to raczej mniej bo nie je.
Moja Laura na początku była jak ethan buzia non stop pełna a pózniej jej przeszło i co mi sie wydaje ze tu będzie to samo. Jak tylko wszystko będzie ok to syn zacznie byc niejadkiem.

Zuzkon będzie dobrze!!

Kania bylismy dzis u lekarza z buzia zdecydowanie lepiej a osluchowo gorzej. Dostaliśmy kropelki na kaszel. Pierwszy raz widzę na oczy. Powinno po 6 dniach przejsc

reklama
Kania,trzymam kciuki!
Anka zdrowka!!!
Zuzkon, powodzenia na egzaminie.
Fajnie sie te nasze pociechy rozwijaja. Uwielbiam czytac o Waszych bo wiem co mnie czeka w niedlugim czasie :) u nas mloda sporo rozumie (choc mysle ze jest jej trudniej bo jest wychowywana dwujezycznie), potrafi pokazac jak sroczka kaszke warzyla i jak robi nasz pies kiedy sie o to zapytam :) mowi niewiele-tata, mama, baba. No ale to pewnie z powodu jak wyzej.
Pozdrawiam Was cieplutko i przesylam troche poludniowego slonca

hejka

zaliczyliśmy dziś bal karnawałowy w przedszkolu :)

Matik wybawiony na maksa, a i Meluśka dała piękny popis tanecznych umiejętności :-) wywijała tyłeczkiem, machała rączkami, nóżki uginała..tancereczka pełną gębą:-D

i dumna z niej jestem, bo opanowała bezpieczne schodzenie z łóżka. Przedtem na główkę nurkowała:eek: a teraz już wie że ma się tyłem odwrócić i cofać, aż nóżki staną na podłodze:-)

Kania u nas podobny etap z chodzeniem jak u Żabki, za paluchy mała chwyta i "mama idziemy":-p w takich chwilach czekam aż sama zacznie wędrować :p żebym nie musiała z nią krok w krok chodzić:-p
dziękuję w imieniu Amelki :D
Zuzkon kciuki cały czas zaciśnięte :)
Anka zdrówka zdrówka i jeszcze raz zdrówka :)
dziękuję hihi D już siwieje na myśl o dorastającej córci:-D Mati też ciągle mówi że jest obrońcą siostry:-D więc ciekawie będzie :p
Królowa buziak dla Laury :* a mała niebawem będzie pięknie wymiatać w dwóch językach :tak::-)

Brrrry wieczór.
U Was też tak zimno?
Zuzkon gratuluję.
Anka u Gabi też osłuchowo średnio i nadal mamy się inhalować, dodatkowo katar się wzmógł co nie pozwala jej spać, jeść, zwraca przy kaszlu co zje i tak w kółko... A Ty jak się czujesz?
Królowa Dramatu gratuluję córci nowych umiejętności :-)
Truskaffka to super, że bal zaliczyliście i dzieciaczki się wybawiły, Amelka pewnie była gwiazdą parkietu :-) Gabrysia też za paluszki chce chodzić, za jedną rączkę no i te pierwsze kroczki coraz to śmielej stawia :-) Ciekawa jestem, czy w tym samym czasie co Oliwia zacznie sama śmigać :-)

Dzisiejszy dzień mega ciężki, czasami zastanawiam się skąd w dzieciach tyle energii, trzeba mieć dużo sił by sprostać ich wymaganiom. Jutro mam wizytę u neurologa z sobą. Dziś byłyśmy u pediatry w związku z tym kaszlem trwającym już drugi tydzień, i dalej inhalacje przed nami. Gabula coraz to lepiej je znosi, tylko muszę ją czymś zainteresować, a klucze w tej chwili mają wielką moc w takich chwilach ;-)

Królowa ja tak miałam przy Laurze bo ona z 21.07 wiec zawsze czytałam i czekałam :)) moje dzieci tez dwujęzyczne :)) wiadomo ze takim dzieciakom trudniej ale w życiu może będzie im łatwiej.

Truskafffka a widzisz Mati już stoi za siostra wiec w przyszłości Amelcia ma już ochroniarza.
Mój Ethan tez załapał schłodzenie z łóżka. Tatuś go nauczył
Twoja już dawno tancerka została a mój może od 2 tygodni zaczął kręcić dupka i przebierać nogami. Uwielbia pana tik tak i kaczuszki :))

Kania ja już dobrze ale katar sie przyplątała. Kurczę niech ta pogoda sie ociepli i będzie łaskawa dla dzieci. Twoja ma to co kiedyś Lala. Jadła a tu kaszel i wszystkimi podłodze. Często już po było to samo. Jak zwiększył sie katar to dobrze nie wróży i pewnie latasz non stop z Frida :/

Zuzkon gratuluje i do przodu!

Hej:)
Zuzkon gratuluje samozaparcia:) niech Ci się widzie na studiach:) Kobieto o 23 kąpiesz młodego? Podziwiam
truskafffka super,że dzieciaki się wybawiły na balu:) fajnie ,że Melka ma możliwość uczestniczenia w zajęciach , dla niej to suuuper emocje i coś nowego :)
anka dobrze,że choróbska przechodzą:) mówisz,że Ethan się roztańczył? dzieciaki w tym wieku śmiesznie tańczą. moja jak sobie włączy jakąś muzyczkę w zabawce, czy chodziku( z któego nie korzysta ,a służy jej właśnie to włączania muzyki) to uśmieszek i już się zaczyna kręcenie pupką:)
kania jak wizyta u lekarza? Ciebie to kobieto podziwiam,że dzielnie dajesz radę z tymi choróbskami :) niech moc będzie dalej z Tobą:)

Moja mała ma znowu " mamusiową fazę" , ale podejżewam,że przez ząbka , który się kluje......taka śmieszna się zrobiła,że czasem nie mogę z niej wyrobić, jak sobie po swojemu gada , coś próbuje powtórzyć, wywija języczkiem, czy bierze maskotki i głaska je w taki sposób jak ja głaskam ją, zaczęło się powtarzanie:)

witamy :)
zuzkon gratulacje :)
Artur tez od niedawna tanczy ale nie przy kazdej muzyce. na pierwszym miejscu jest biedronka i gumi mis pozniej 4fun tv :)
na lozko to sie dopiero uczy wychodzic ale nie zabardzo mu to idzie, a jesli chodzi o misie to nie ma mowy o glaskaniu wszystko laduje z hukiem o ziemie. ja mu oczko pokazuje a misiek zaraz leci na drugi koniec pokoju :dry: czlowiek demolka. no i uparty jak tata :confused2:i wymusza tez placzem lub krzykiem.
Kania zimno jak diabli dzis -6 ale wiaterek wieje a ja na poczte musze wyjsc.
zalatwilam mlodemu sanki. na razie nie kupuje swoich bo nie wiem czy bedzie chcial jezdzic. jutro sie wybierzemy na przejazdzke :)

Dzis o 17 kolejny egzamin:) trzymajcie kciuki:) Dziś Kubuś kończy 10 miesiecy. Jezu jak ten czas szybko leci:)

Mamy 7 zębów już:) IMG_3906.jpg

Załączniki

• IMG_3906.jpg
    IMG_3906.jpg
    13,2 KB · Wyświetleń: 61
Ostatnia edycja:
reklama
Bry wieczór...
Anka
u mnie to już wszyscy zakatarzeni...a Gabula najbardziej, jutro kolejna kontrola, już mam dość przychodni. A Wam przeszło?
Wasze opanowały schodzenie a moja wszędzie chce wchodzić, nawet na pchacza ostatnio wlazła, w ostatniej sekundzie ją złapałam bo by runęła razem z nim.
Ewciulek fajnie to musi wyglądać to głaskanie miśków, moja tuli ale rzadko daje się na tym złapać ;-) Teraz tańcuje i bije sobie brawka.
Żabka wymuszanie płaczem u Nas też jest, a jak zabiorę niedozwolony przedmiot to krzyk i złość.
Zuzkon najlepszego dla Kubusia, a jak egzamin? Piękny uśmiech Kubusia.

Nie mam na nic sił więc idę spać, dobrej nocki.

Do góry