reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Hej

Ja jak po ogień
Odebrałam Laure ze szkoły u złapała wirusa. Biedna teraz spi a ogólnie to biedulka mi wymiotuje :( Ethan dostał zapalenia jamy ustnej wiec biedny jeść mu nie chce a picie to tez mu wmuszam. Porażka

Truskafffka a co to śnieg :)) u nas nic podobnego sie nie dzieje. A Mati obserwator i dobrze pilnuje siostry :))

Kaniu zdrowka dla Was!!! Lato nadzchodzzzzz!!!

reklama
Hej
Dziewczyny chyba jakaś chandra mnie złapała, nie mam weny na nic:( jak się "ogarnę" to się odezwę....
Życzę zdrówka dla chorowitków:) trzymajcie się cieplutko.....

Hejka!
Dawno mnie nie było, ale mam podobnie jak Kania - zmęczenie materiału :-( Jeszcze sama z dwójką na głowie. Tymek właśnie wyzdrowiał, bo miał anginę i gorączki po 40 st. a Nince idą górne jedynki. Szał pał!!
Ale przy kontroli u lekarza z Tymkiem zważyłam Ninkę - 7970g. No szok normalnie!! Taka mała ta Ninka :-( A jak Wam pokażę jak wygląda to padniecie;
20140119_203842.jpg20140121_181613.jpg
Bęben jak się patrzy :D

Załączniki

• 20140119_203842.jpg
    20140119_203842.jpg
    19,3 KB · Wyświetleń: 59
  • 20140121_181613.jpg
    20140121_181613.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 59
kiniusia aż mnie dreszcze przeszły jak to przeczytałam oczywiście takie pozytywne :) widzisz wystarczy do nas pisać z każdym problemem i pomozemy :)
kania, anka zdrowia dużo dla dzieciaczków
truskaffka Mati jest cudnym bratem po prostu :) jaki kochany i opiekuńczy. Ignacy też sobie nic ze śniegu nie robi. Wręcz mu się nie podoba bo zimny...
Asinka bo ona ma jak patyczki nóżki i rączki :) a brzuszek być musi :) i też dużo zdrówka :)

A my już chodzimy w pelni :) Super mu to idzie... teraz to już idzie nakręci się i idzie z powrotem. Mąż mówi na niego baletnica bo te rączki w górze i kilka kroków do przodu później dla równowagi jeden w tył znowu do przodu i trzeba się okręcić :) Ale i tak często z raczkowania korzysta bo tak szybciej :)
My z wagą 9.8 kg (na wadzę łazienkowej w ubraniu, butkach, pampersie).
Odstawiamy się od piersi :) W końcu... Jakiś miesiąc tmu przestałam go karmić w dzień i zostało nam tylko nocne karmienie więc się zmija wycwaniła i się budził o 11,1,3,5,7 i 9 na jedzenie... Ale teraz od dwóch ni wstaje i mu robie mleko wrzask płacz nie chcę go pić ale budzi się już tylko między 3-4 i później około 7 na jedzenie...

Kania trzymaj sie dzielnie :)
Asinka Ninka jest cudna:)no i faktycznie brzusio ma :)
Deizzy gratuluje chodzenia malemu :) moj na razie tylko przy meblach smiga :)
my dzis do lekarza jedziemy na kontrol. dalej ma niedobor wit d i ast podniesiony. trzymajcie kciukasy :)

hejka

Anka no to nie ma śniegu...nie ma chlapy :p ja to ogólnie na wiooosnę czekam...nienawidzę tego zakładania kolejnych warstw ciuchów...jeszcze żeby ten śnieg w grudniu dodał magii świąt...a tak to phi...niech wiosna szybko przyjdzie ;)
Ewciuklek daaawaj dzióbaa!! trzymaj się ;)
Asinka hehe no brzusio jest :p ale zauważyłam że dzieci, dziewczynki tak często mają i nie ma to wiele wspólnego z wagą ;)
Dezzi dzielnie się oduczacie cyckowania :) powodzenia :)
i brawa dla rozbieganego Ignasia:-)
Żabka kciuki zaciśnięte, jak tam ?

Wpadam na chwilkę póki jeszcze łóżka nie pościeliłam, Oliwia ma się lepiej, to jakaś niestrawność była a Gabula nadal brzydko kaszle, jutro kontrola. Mam nadzieję że obejdzie się bez antybola, póki co to się inhalujemy, niechętnie ale jak mus to mus. Z pozytywnych spraw, to lepiej śpi w nocy i jak zje koło 19-20 mleko to od dwóch nocy budzi się dopiero koło 4.30 na jedzenie. Czas pełnego snu się wydłużył. W ciągu dnia teraz śpi dwa razy po 1,5 h. Dużo gada po swojemu, śmiga z pchaczem sama po mieszkaniu, coraz to chętniej się puszcza mebli postawi kilka kroczków i bach. Muzykę uwielbia słuchać i się gibać.

Anka jak Laura i Ethan? Zapalenie jamy ustnej to cholerstwo, co stosujesz? Oliwia pamiętam bardzo ciężko to przeszła, pędzlowaliśmy jej nystatyną ale podobno fiolet lepszy. A co do wirusów, to od Nowego Roku u Nas się plątał i dopadł prawie wszystkich więc mam nadzieję że u Was nie będzie takiego pogromu.
Truskaffka na Gabuli śnieg też nie robi wrażenia patrząc przez okno, może będzie inaczej jak zetknie się z nim sam na sam.
Ewciulek chandra mówisz? Mnie niestety też...ale może minie, miejmy taką nadzieję że szybko.
Asinka faktycznie brzuszek ma fajniutki a na wadze niedużo ale może po prostu taka jej uroda :-) Trzymam kciuki by zmęczenie materiału minęło Nam Obu !!!
Deizzi gratulacje dla Ignasia !!! I wszystkiego najlepszego z okazji ukończonych 11 miesięcy. Trzymam kciuki za bezproblemowe odstawienie od piersi.
Żabka i jak po wizycie u lekarza? Gabi też przy meblach śmiga ale coraz częściej puszcza się i stoi łapie równowagę albo postawi kilka kroczków i bach na tyłek. Doczytałam o wizycie, najważniejsze to być dobrej myśli :-) A waga słuszna :-) Moja 9 kg i stoi w miejscu od jakiegoś miesiąca

reklama
Do góry