reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marzec 2013

asinka ja chyba pójdę za Twoim przykładem i też sprawdze czy tabletki dzialają. Co prawda stosuje je już 5 miesięcy ale okres powinnam mieć 15.08 a do teraz nie mam, nawet się mężowi nie przyznałam, ba, samej sobie mi się trudno przyznać. Niby jest możliwość nieregularnego miesiączkowania czy zatrzymania okresu ale... i chyba tez bym się załamała (dosłownie) więc póki co staram się o tym nie myslec i w ogóle nie dopuszczam do siebie takowej myśli...

reklama
:-D:-D:-D:-D:-D
W marketach sa wozki na zakupy (koszyki) z montowanymi fotelikami dla niemowlat:-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-
Jak robicie zakupy w markecie czy supermarkecie gdzie wkladacie zakupy:-D
Czesto jak sie robi zakup on-line to taki koszyk jest narysowany ale bez tego fotelika dla dziecka

Kurde nie mylsalam ze to takie ciezkie do wytlumaczenia:szok:

Ethan spi a mi sie nic nie chce
W sumie wstawilam pranie i czekam na swoj samochod jak na zbawienie

Asinka cytuje: O kur.. ale wyszczuplalas. Co za laska z Ciebie.
Kolezanka sama ma dwojke dzieci i szczupla :))

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki. trochę mnie tu nie było bo chyba ponad 2 tygodnie, dlatego wybaczcie ale nie zdołam przeczytać wszystkiego:)))chociaż sprobuje sukcesywnie:):)) . Mielismy napięty terminarz bo odwiedziliśmy moja mamę- 350 km znow w podrozy ale Kornela uwielbia po prostu jazde:))Caly tydzień na wsi zniosła rewelacyjnie, pierwszy raz była dluzej z moja mała bratanica która obecnie mieszka u mojej mamy. Radosc jest ogromna kiedy widzi 3latke, smieje się w glos. Kurcze pomyslalam ze fajnie byłoby faktycznie żeby 2 dzieci wychowywalo się razem, no ale jakiś czas temu podjelismy z mezem decyzje ze będzie 1 dziecko-oczywiście nei wypieramy się drugiego gdyby się przytrafilo, ale planujemy 1. W tym tygodniu za to ciagle wizyty lekarskie, a to USG Kornelci ( brzuszek i glowka), a to mój stomatolog, a to dermatolog itd. Mąz zaczal druga prace:)) wiec troszkę mało go widzimy. Ja za to załapałam bakcyla cwiczen z Ewka no i jade ostro. Przyznam ze ciut przemeczona jestem tym wszystkim i przydałby się maly guziczek Restart:):):) ale niebawem mam urodzinki wiec pomyslalam ze może sobie zrobimy z męzulkiem Restart:))) zostawimy Kornelcie i pojdziemy na kolacje i do kina albo gdzie tam nas poniesie:)))

a no i po długiej rozmowie mąz mnie przekonał i Kornela nie idzie do żłobka,zostaję w domu do końca grudnia a potem jakos damy rade, zwłaszcza ze obok mnie mieszkanie kupila moja siostra ( obecnie w 3 miesiącu ciąży) wiec od czasu do czasu może zajac się Kornelcia- potem ja jej pomogę jak już mój siotrzany potomek się pojawi:):)P):):) hahha termin ma dokladnei tak jak ja tyle ze rok później:):):) fajnie gdyby faktycznie urodziło się tak jak Kornelcia

To się rozpisałam:)))) buziakiiiiiiiiiiiiiiii

Zabka moja też dziś mega marudna była, ale to przez ząbka, już się troszkę przebil:p

anka super Ci Ethan śpi , przynajmniej i Ty sie wyśpisz i możesz coś zrobić w domu :)

trytytka tak wczoraj i dziś dostała deserek z glutenem :p ,mam nadzieje,że będzie ok , bo do 6 miesiąca trzeba podać dziecku:)

Anka u nas są wózki na zakupy ale mozesz w nich co najmniej posadzić siedzące juz dziecko albo włożyć nosidełko do środka wózka albo takie wózki - auta ale tez już dla starszych dzieci. A takie specjalnie przystosowane dla niemowląt nie spotkałam, nie widziałam tym bardziej nie uzywałam. BabyschaleSafe250.jpg rozumiem że o takie "cudo" Ci chodzi??? Niestety u nas takich przywilejów nie ma a przynajmniej w wielkopolsce...

Załączniki

• BabyschaleSafe250.jpg
    BabyschaleSafe250.jpg
    42,9 KB · Wyświetleń: 31
Bry wieczór, się rozpisałyście :-) nie było mnie tu raptem 1 dzień a 3 strony do nadrobienia.
U Mnie jako tako, szczepienie odwlekłyśmy do jutra.
Gabi mało śpi, maruda się zrobiła...i na cycu by wisiała na okrągło a i język wywala, wasze Pociechy też tak robią???
Pogoda się popsuła ale na spacery chodzimy, bo w domu można zwariować ;-)
Poza tym mąż jutro ma urodzinki, musi jednak zostać po godzinach w pracy więc z Gabi musimy wybrać Oliwię ze żłobka.

Zuzkon dziś moja zwróciła zupkę, którą sama jej ugotowałam a wczoraj jej tak smakowała. Gabi karmie łyżeczką, zresztą innej opcji nie widzę ;-) A co do przyjaciółki, to co z niej za przyjaciółka???
Żabka jak Arturek? Jak babcia?
Anka Twój Ethan nie domaga się dopajania bo mu mleczko starcza. Super Cię kumpela podsumowała :-)
Asinka gratki dla Ninki.
Deizzi chyba nasze Maluchy skok przechodzą bo Gabrysia to samo, cyc, cyc co 1,5 - 2 h minimum. Trzymam kciuki za Antosia :-) I jak test? Robiłaś?
Truskaffka Najlepszego dla Amelki z okazji ukończenia 5 miesięcy. Zeszły jej te krostki na buzi?
U Nas też pilot, telefon są najatrakcyjniejszymi zabawkami Gabrysi.
Basieniak byłaś na wizycie? I Co dr powiedział?
Betina79 no to super, ze synkowi zupa mamina smakowała :-)
Ewciulek ja daję kaszkę manną zwykłą do zupki jak jej gotuję, udanych baketów w sobotę.
Agula 16 tego mam zabieg w szpitalu chirurgiczny, po którym będę na lekach, na których karmić nie będę mogła, więc powoli przestawiam Gabi na mm. Ile razy Jaś w nocy je? Mięska Gabi jeszcze nie jadła. Czemu nie wskazane jest spanie do 6 miesięcy dziecka na brzuchu? Moja Gabi też śpi na brzuchu od jakiegoś czasu, wygodnie jej tak. Super, że urlopik i chrzciny udane, Teraz życzę ogarnięcia spraw szkolnych i pisz częściej :-)
Aleksp oj mnie też by się przydał reset !!! Oby się udało Wam spędzić miło ten wyjątkowy dzień.
Trytytka wyczytałam, że dziecku na mm do 5 miesiąca a na piersi do 6 powinno się wprowadzać gluten. Ja daję zwykłą kaszkę manną do zupki pół łyżeczki. Zupę gotuję na razie warzywną, bez mięsa.
Dobrej nocki.

Ostatnia edycja:
Anka U nas na pomorzu jest bo widziałam w Gdyni takie wózki :) Niestety nie miałam okazji wypróbowac bo byliśmy bez Olka.
aleksp to chyba jakieś przeznaczenie na taka sama datę :) fajnie się złożyło tym bardziej ze to Twoja siostra!:)

My zaglądamy do Was ale niestety nie tak często, jakoś czas nas za bardzo goni ciągle;( W ciąży to było inaczej...;]

reklama
Do góry