reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marzec 2013

Truskaffka czyli standard: pilot, telefon:-D:-D:-D Ogolnie Ethan lubi rzadzic przy stole. Wali reka w blat a ja sie smieje ze chce tym zakomunikowac iz on tu rzadzi:-D Dzis fajnie polozylam go na podlodze i poruszal sie w strone zabawek na brzuchu krecil sie o 360st. Cos jak Deizzi wrzucila ale do Ninki mu daleko:-D
Betina gratuluje ! nie takie gotowanie straszne;-) a i dziecku smakowalo wiec podowjne gratulacje
Ewciulek a co to za okazja sie szykuje cos przegapilam. Zakupy udane?
Zabka czyli tak jak podejrzewalam dobrze ze to tylko trzydniowka. Z jedzeniem i raczkami mam to samo:-D
Basieniak z dnia na dzien bedzie coraz bardziej ruchliwy, kazde dziecko ma swoj czas nie ma co przyspieszac i nic na sile;-)

Ja zaliczylam zakupki i ze znajoma kawke i ciacho. Zgrzeszylam:-p
Laura pojedzie do szkoly to musze zaczac cwiczyc , cos ostatnio brakowalo mi czasu a tu urlop tu rodzice i miesiac zlecial a cilo sie zastalo:baffled:

reklama
anka w sobotę idziemy na wesele do siostry ciotecznej mojego męża, pierwszy raz od porodu porządnie zaszaleje :tak: taaaaa jasne , pewnie będe na telefonie z mamą i wypytywała co z małą:p oczywiście dopóki nie uśnie...

Swoją drogą czy też tak macie ,że jak gdzieś wychodzicie nawet na 2-3 godzinki spieszycie się szybciorem do domu , bo mamusia sobie najlepiej poradzi z dzieckiem itd. , a jak jesteście na imprezie, uroczystości macie moralniaka,że bez dziecka, że jak się obudzi nie będzie przy nim mamusi??

No to zabalujesz i nie miej wyrzutow jak wychodzisz. Ja jak mialam Laure to przechodzilam moralniaki. Teraz jest inaczej. Wiem ze dziecko jest pod dobra opieka wiec spokojnie korzstam z wolnego czasu co nie oznacza ze nie dzwonie zapytac czy wszystko ok;-)
Ja wczoraj dala sucharka i smakowal;-)

hello marcóweczki ;)

ostatnio nie mam czasu nic skrobnąć, ale staram sie czytac na bieżąco ;)

truskaffka - gratulacje dla Melki, że taka spryciarka!!!! już siada :szok:

anka - ja tez tęskniłam za starszakami jak byli 2 tyg u teściów, ale czasem taka rozłąka to fajna rzecz ;)
widziałam zdjęcia z urlopu - super laska z Ciebie ;) i świetne fotki!!!!

basieniak - koniecznie daj znac po rozmowie z lekarzem!!!! mam nadzieję, ze to onic powaznego ;)
a jak tam Wiki i jej bunt 2latka?? ;)

Ewciulek - ja mam moralniaki - nadal ;) ale staram się wykorzystac czas bez dzieci jak najlepiej się da ;)

Kania - super, ze neurologicznie już wszystko u Was ok!!!!!
a czemu dodajesz już MM - chcesz zrezygnowac z piersi??

dziewczyny - wy już mięsko podajecie?? ja czekam do skończenia 6 miesięcy :confused: tak wszedzie piszą....
Jasiek dalej cycowy, w nocy budzi się kilka razy, więc już chodze jak zombie.... w końcu nie przespałam żadnej nocy od ponad pół roku....
ostatnio spodobało mu się spanie na brzuchu, a podobno do 6 miesięcy to nie wskazane, więc się z nim w nocy siłuje, zeby spał na boczku chociaż....
co do jedzenia to Jasiek toleruje tylko jarzynową z Gerbera, zjada pół słoiczka na raz, więc na razie nie gotuję mu... jak chciałam mu dac jarzynowa z Bobovity to sie na mnie prawie obraził, nie chciał tknąć nawet....
z deserków to ćwiczymy jabłuszko z brzoskwinią, ale jakims fanem nie jest... dopajam wodą z butli...

no własnie - ja tez się podłączę do pytania o gluten - wyczytałam, ze sie powinno już trochę dawac - więc gotowałam trochę kaszy mannej do zupy i dawałam, ale teraz jakoś nie miałam do tego głowy ostatnio....

my mega zadowoleni po urlopie, chociaz już prawie zapomnieliśmy bo wróciliśmy 3 sierpnia ;) potem 11go były chrzina jaśka, był bardzo grzeczny ;) potem teście zostali i byliśmy tydzień na działce, potem jeszcze teściowa była u nas tydzień w domku, więc tak się zrobił koniec siepnia i trzeba dzieciaki do szkoły szykowac....
Adam sie stresuje szkołą, ale mam nadzieję, że sie wdroży....

a co do gadania to widze, ze Jasiek do tyłu jest ;)
teraz ostatnio rozwijał sie bardziej ruchowo, więc prawie wcale nic nie mówił ;) teraz juz się ogarnął trochę z siedzeniem, na nogi chce stawać i zaczął sylaby wymawiać - ma, ba itp ;)

ok - spadam spać - trzymajcie sie ciepło!!!!

witam z rana :)

Agula fajnie ze jestes :) My miesko podawalismy juz w 4mc no ale moj jest butelkowy wiec to inna sytuacja.
Ty walczysz by dziecko nie spalo na brzuchu a moj od poczatku tak spi:-D
Fajnie ze urlop zaliczasz do udanych bo tak powinno byc zawsze i oby kolejne byly rowniez milym wspomnieniem;-)
Z tego co piszesz to wcale Jasiu nie jest po tylach. Swietnie sobie radzi:tak:

Dzis mam wieczorek z babkami, wpadna na drineczka. Maz pojechal w interesach wiec korzstam z wolnej chaty:-D
Jako tako nie mam planow na dzis i ogolnie jestem uwieziona w domu bo oddalam samochod do sprzatania:baffled: a ze wozek w bagazniku to dupa blada:baffled: Autko ma byc kolo 16 wiec mam sporo czasu na porzadki:-D

Zuzkon super są te klocki my mamy takie i do tego taką przyczępę już dla chodzacego dziecka z wagą, młynkiem. Super sprawa. Hipopotan który polyka te klocki też jest fajny :)

Ja teraz niedlugo będę szukać a później zamawiać cosik takiego md1z.jpg
jumping_trampolina_plac_zabaw_dl_[11456]_821.jpgna chwilowe unieruchomienie dziecka.

Załączniki

• md1z.jpg
    md1z.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 27
  • jumping_trampolina_plac_zabaw_dl_[11456]_821.jpg
    jumping_trampolina_plac_zabaw_dl_[11456]_821.jpg
    22,1 KB · Wyświetleń: 30
Ostatnia edycja:
reklama
anka dzięki za słowa otuchy , czas się przyzwyczajać ,że nie zawsze dziecko będzie ze mną, za pól roku wracam do pracy, więc do tego czasu muszę już być oswojona z tym :)
Miłego wieczorku , poplotkujcie sobie :)
Zazdroszczę Ethan długo Ci śpi , moja już ostanio od 7 na nogach ....

agula ja mięsko podaje odkąd Nikola skończyła 5 miesięcy , zgodnie z zaleceniem mojej lekarki, mięsne zupki jej bardzo smakują, wczoraj podałam jej pierwszy raz gluten , obsewrwuje, narazie nie widzę nic nie pokojącego, poza brakiem kupki,ale na to akurat ma czas, nie musi przecież robić codziennie rano:)

zuzkon fajne klocki, może i ja się na takie skuszę:p

Do góry