reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marzec 2013

hejka.
babcia sie nam rozchorowal:( artek dzis od rana marudzi jak nigdy dotad:(obiad przygotowany,dziecie poszlo spac wiec pije kawke i zerkam co chwile do babci do pokoju.
zuzkon fajne klocki:)

reklama
agula u Wiki bunt chyba przeszedł bez problemu za to tydzień po tym jak w końcu wyszły czwórki tak ruszyły trójki i to dopiero jest u nas masakra ale nie będę się o tym rozpisywać;) Co do leżenia na brzuszku to ja dziwię się jak dziewczyny. Piotruś od małego spał na brzuszku tylko w dzień jak go widziałam a w nocy brałam go do siebie do łóżka jak chciał na brzuszek ale to do końca 3 miesiąca. Tak nam lekarz powiedział, żeby tyle poczekać a potem to już bez problemu powinien sam głowę obrucić i można go tak spokojnie zostawić...

dzień dobry :)

nasza gwiazda dziś kończy 5 miesięcy:-):-):-) oczywiście zawaliłam już galerię:sorry2::-D

Ewciulek ja podobnie jak Anka, przy Matiku miałam dłuugo moralniaka. Jak gdzieś wychodziliśmy to zadręczałam -dosłownie- babcie(bo to jedna albo druga zazwyczaj zostawały z małym) telefonami :p
teraz mi lepiej, to znaczy jak muszę gdzieś jechać/wyjść to spokojniejsza jestem, dzieciaki w dobrych rękach, oczywiście myślę o nich, dzwonię..ale już bardziej na luzie.
A tak szczerze mówiąc to odkąd mała się urodziła, rzadko miałam okazję wybyć bez dzieciaków:-D

no właśnie..też się zastanawiam co z tym glutenem. Przy Matiku jakoś nieszczególnie na to zwracałam uwagę, a teraz wszędzie wokół wszyscy trąbią o glutenie... że jak dzieciak na piersi to od 6 miesiąca, na mm to dopiero w 7 miesiącu podawać...no i nie wiem..
mała póki co, nie dostaje

Agula co Ty chcesz, pięknie Jasiek się rozwija;-)
moja panna jeszcze nie siada ;) to córa Asinki siada ;)
Melka walczy:-D szaleje na czworaka i czasem przybiera taką pozę jakby z czworaka usiąść chciała ale jako tako jeszcze nie siedzi :)
trzymam kciuki za Adasia :) czyli zaczyna 1 klasę?
ja Matika nie posłałam, niech się jeszcze buja w zerówce:-p

no i moja panna też brzuszkowa, miała ok 2 miesięcy jak zaczęła spać na brzuszku. Inaczej nie chciała, od razu się przebudzała jak wyczuła że na plecach jest. Więc dałam spokój, dzielnie panna głowę przekładała. Na początku kontrolowałam, potem już spokojna byłam, widziałam że sobie radzi :)

Zuzkon te klocki fajna sprawa, przy Matiku miałam, młoda ma więc po bracie w spadku;-)

Anka miłego wieczorku:cool2:

Basieniak biedna Wiki :( wlaśnie słyszałam że trójki najbardziej bolą

Ewciulek czyli praca tuz tuz:tak: Czas szybko ucieknie i nim sie ogladniesz juz bedziesz musiala wyjsc do pracy. Ethan przesypia mi do 14h ciagiem wiec nie mam na co narzekac;-)Teraz ma drzemke:-Dpewnie godzinna
Deizzi ja tez mysle wlasnie o takiej trampolinie:tak: tylko mam malo miejsca :baffled: ale co tam:-) Wczesniej chcialam hustawke ale moje dziecie za ciezkie:-D niby do 9kg wiec odpada:-D
Basieniak ja nie wiem jak to jest ale moj Ethan od malenkiego sam zmienia swobie glowke. Raz ma na prawo raz na lewo. Tak jak w ciagu dnia zmienia kierunki tak i w nocy. A ostatnio to jak spi na brzuchu przeklada sie na boczek:-DFajnie to wyglada. Na szczescie teraz spi z nami wiec mam wszytsko pod kontrola;-)
Zabka cos powaznego?
Truskaffka buziole dla Melci i zazdorszcze Matikowi tej zerowki:happy2:

Mialam mila niespodzianke: wpadla kumpela z ciastem na kawulca i tak minely 2h:-)
Nie widzialysmy sie z dobry miesiac i uslyszalam fajny komplemencik:zawstydzona/y:
Teraz biore sie za sprzatanie bo Ethan ma drzemke a potem bedziemy czytac ksiazeczke

Jeszcze jedno
Mam dylemat. Jak jezdze na zakupy biore wozek z fotelikiem dla dzieci na ktorym pisze do 9kg
I teraz zastanawiam sie czy czasem nie zarabuje sie pod Ethanem:baffled:
Ile one maja tolerancji?

Basieniak ja nie wiem jak to jest ale moj Ethan od malenkiego sam zmienia swobie glowke. Raz ma na prawo raz na lewo. Tak jak w ciagu dnia zmienia kierunki tak i w nocy. A ostatnio to jak spi na brzuchu przeklada sie na boczek:-DFajnie to wyglada. Na szczescie teraz spi z nami wiec mam wszytsko pod kontrola;-)

no właśnie u nas podobnie, choć przyznam że stracha miałam na początku. Melka w końcu taka maleńka, a ja totalnie nieprzyzwyczajona do pozycji brzuszkowej, bo Mati nawet leżeć za bardzo na brzuchu nie chciał, co dopiero mówić o spaniu.

co do fotelika, to myślę że jeszcze spokojnie nic nie powinno się dziać..no ale jesień idzie, zarzucisz młodemu kurteczkę czy coś grubszego i pewnie w foteliku nie będzie mu już tak wygodnie, więc szykuje się u was zmiana fotelika tak coś czuję ;)

córa się obudziła i bosko śpiewa w łóżeczku:-D
biorę się za obiad

Dziewczyny zaglądam co kilka dni bo zupełnie nie mogę się z czasem ogarnąć.... w październiku wracam do pracy i z mała spędzam jak najwięcej czasu żeby się nią nacieszyć;) jak ma drzemkę to gotuje i coś ogarniam a że ostatnio śpi na spacerze albo jak jedziemy na zakupy to już ten czas spania w domu się kurczy.... od kilku dni jeżdżę na rowerze (stacjonarny mi już wychodził bokiem to kupiłam nowy górski) także molestujemy moją mamę i nam zostaje czy w weekend na parę godzin czy wieczorem na 2 h z małą jak ją położymy i jeździmy:) raz z mężem raz z siostrą:)

z głowy piszę wiec wybaczcie bo ja sklerotyczka straszna

Betina ja też bym chciała ugotować ale nie mam dojścia do "dobrego" mięsa - z takiego dlikatesowego to nie chce na razie, z resztą jak u Aguli mała częściej zjada pół słoiczka niż cały...

Ktoś pytał o mięsko: wczoraj dałam pierwszy raz jarzynki z królikiem gerbera

Ewciulek i jak podałaś ten gluten w końcu?? ja nie mam pojęcia jak to ugryżć.... także póki co kupiłam jabłuszka z kaszą manną gerbera ale jeszcze nie dałam... bo ja z kolei Truskaffka słyszałam żeby dać do 6 miesiąca....

właśnie młoda wstała... moje dziecko szybko śpi:)

Zuzkon widziałam coś o nowym foteliku, młody się nie mieści??? recaro masz tak jak ja - rozsunęłaś go już całkiem??? bo pola troche dłuższa od kuby, rozsuneliśmy i jest super:) a co do nowych zabawek ja małej wczoraj sprawiłam - Grający uczący i książeczkę rymowanke z fisher price - młoda zachwycona:) z takich grających mamy jeszcze budzik akuku z fp i super - pola nawet już takim pokrętełkiem sama operuje i guzika próbuje wciskać:)

Anka bez auta jak bez ręki mnie nie musisz mówić a myślę że to 9 kilo to bardziej w ramach bezpieczeństwa w samochodzie także wsadzaj ethana i w drogę!!! doczytałam o maxi cosi:p

Liluu teraz rzeczytałam o tym wtorku:( zresztą zaraz muszę pakować mała i jechać do balic bo ciotka dom buduje a mieszka 200 km stąd także doglądam różnych rzeczy... dbaj o siebie, prosze nie zapominaj o badaniach!!!!!! taki ciśnieniowy holter Ci mieli zakładać?? dawaj znać czy będzie ta tomografia, a z psychiatrą to raz dwa na wizytę!!! już Ci powiedziałąm że masz dwójkę dla której musisz być sprawna!!!! super że kuzynka odpoczywa a z wujkiem... no cóż musisz być przygotowana na wszystko...

Asinka nie do wiary jaka ninka silna!!

Żabka jak Arturek??? lepiej coś?? gorączkuje??? co do żebów to ja nie widziałąm a lekarka mói że idą i w sumie mała jakaś marudna...

wiem że już poruszany był ten temat ale nie zakodowałam -które maści najlepszxe na żabkowanie jak coś???

Truskaffka 100 lat dla Melki!!!

Agula miło Ci widzieć:) a propos Makunia, Królowa Dramatu, Martuśka, Kniusia, nie wspominająć już o Kociątce czy szczebiotce - dajcie chociaż znak życia;)

zaraz dokończe bo mała głodna:p

kurde musialam na pogotowie dzwonic bo z babcia nie szlo sie dogadac:(mowie do niej a ona na mnie tylko patrzy i nic,usta lekko siwe miala. wystraszylam sie i zadzwonilam. wzieli ja do szpitala. z tego wszystkiego Artek sie przesikal bo go zapomnialam przewinac z tego wszystkiego.bede dzwonoc za godzine to sie dowiem co i jak.

Ulka u nas zabkow tez nie widac a doktorka twierdzi ze wychodza.
goraczki na razie nie ma. rano mial 38,7 poczopku przeszlo. teraz ma 36,8

truskaffka buziaczki dla córuni z okazji jej święta :) tu u Was tak samo jak u nas z tymi szaleństwami na brzuszku. U Antka w ogóle tego nie było tak jak u Matika. Położyłam na brzuch t wielki ryk. Mam gdzieś filmik jak ma 10 miesięcy i czołga się na brzuchu po podłodze i ryczy przeraźliwie i z tego samego dnia jak stoi dumny przed domem i robi pierwsze kroczki. Raczkować się nauczył jak miał ponad rok i jego raczkująca kuzynka mu pokazała. Więc teraz jak patrze jak ten tak buja się na tych rączkach i kolakach to mam ochotę czas zatrzymać bo to tak słodko wygląda. Chciałabym bardzo żeby raczkował.

anka o jakich wozkach zakupowych? bo nie bardzo wiem o co chodzi... już nawet wpisałam w google "wózek zakupy dziecko 9 kg" i mi nie wyszukało... a może słońce mi dzisiaj na myślonko zaszkodziło :-D :-D

reklama
Hejka!!
Miałam zaglądnąć wczoraj, ale pojechaliśmy do chrzestnej od Tymka i nam zleciało.
Zabka czyli od zębów ta gorączka?? A co babci?
Basieniak u nas teraz na tapecie bunt i jest tragicznie czasami. A Wikusi dopiero teraz zęby idą? Tymkowi tylko 5tek brakuje. Ale dokładnie pamiętam jakie cyrki przy Jego zębach były, więc współczuje :-( a jak z mówieniem u Wiki?
Truskafffka buziaki dla 5 miesięcznej Melki :-*:-*:-* widzę, że też już się do siadania zbiera :-)
Anka co Ci takiego koleżanka powiedziała:-)? Pochwal się :-) a Ty kiedy w Polsce będziesz? A Ethan super gaduła :-) i zazdroszczę Jego spania. Ninka w dzień kilka razy po 15-20 min.śpi. A w nocy też się coś popsuło :-/
Deizzi u nas taka sama sytuacja. Tymek w ogóle niebrzuszkowy, zamiast raczkować, to pełzał. Czworaki podejrzał u kuzyna starszego o miesiąc. Miał wtedy 9 miesięcy. A Ninka już kombinuje :p Ignaś tak fajnie stabilnie siedzi. Ninka niby sama usiadła, ale jeszcze taka giętka.
Nimitti trzymam kciuki za starania :-* ja dzisiaj robiłam test, bo miałam jeszcze jeden w domu. W sumie dla sprawdzenia czy tabletki anty działają i ufff na szczęście działają :-D chyba bym się teraz załamała...
Dobra, idę dalej smażyć naleśniki. Tymek zjadł 3 wielkie :szok:

Do góry