reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

Hejka!
Mała coś nie wiele przybrała w tym tyg.ale to może wina tych upałów, a w sumie wydaje mi się też jakaś dłuższa. Waży 5940g. Naobkupowałam się w Rossmannie, bo miałam te kupony. Zapas słoiczków jest. Ninka śpi, zjadła kaszkę i zapiła cycem :-)Tymcio na szczęście też już śpi, więc mam chwilę dla siebie. Sz.zaraz z pracy wróci. Uff gorąco :-/

reklama
ff uff upały :p

ale dzień owocny :) znaleźliśmy miejscówkę na wakacyjny wypad-pod Czorsztynem :) i w niedziele jedziemy, a razem z nami znajomi z rówieśniczką Matika i dwumiesięcznym kolegą Melki :)
my tylko na 3 dni jedziemy, bo D ma sajgon w pracy, urlopu nie dostanie...ehh

Dziś popołudniu wyszliśmy na podwórko, basen, grillowanie, wylegiwanie się ...cudnie:-) i wróciliśmy do domu wieczorem na kąpanie dzieciakow;-) Melka też się pomoczyła w basenie, póki woda nagrzana to "posiedziała", pochlapała się. Ale jak chłopaki dolali wody i się zimna zrobiła to podkówka na buźce i już w wodzie siedzieć nie chciała mała księżniczka:-p za to odbiła sobie w kąpieli w domu:-p
I...ta mała zmorka nasza kolejne podboje ruchowe robi, opiera się na dłoniach, tyłek do góry, na kolanka...i normalnie pozycja jak do raczkowania..i kiwa się w tył, przód, pełza do tyłu.. szalona bestia:-p

Kania gratki dla małego gryzonia za zębiska :)
spokojnej nocki dla dziewczynek i Ciebie ;)
Trytyka ooo tak gołe dupki w takie upały to to co tygryski lubią najbardziej :p
Asinka i jak u was po lekarzu?
Anka raaany bomba jaka z Ciebie laska!
aż się chce ćwiczyć dalej z Chodakowską:-D ślicznie wyglądasz:-) i jak fajnie z dzieciakami:-)
co do wagi...hehe na pocieszenie dodam, że jak małemu stuknął roczek ważył 12 kilo i to mu się dłuuugo utrzymywało, bo pędziwiatr z niego niesamowity, nie miał już czasu tyć :p
Ethan pięknie śpi, zresztą od początku tak ma hihi
ja na małą też nie narzekam, bo nocki przesypia ładnie i nie zwleka mnie o świcie, tylko sobie chrapiemy do 8ej, 9ej a czasem nawet 10ej hehe
Nimitii to pięknie mały pospał bez butli :)
z tym spinaniem nie pomogę, nie mieliśmy takich akcji. Najważniejsze że małego nie boli, może to chwilowa taka akcja.

Pozdrawiam wszystkich ;)

Bry...
Trytytka jeszcze do końca nie jest przesądzone czy się przekona, zwłaszcza że nawet po butli cyc musi być... Gabrysia też na golasa uwielbia leżakować :-)
Asinka ważne że chociaż troszkę przybiera, Gabrysia w dwa tyg 19 g przybrała, też niewiele ale dr twierdzi że w normie.
ANka wow ale super wyglądasz :-) Widać, że urodzinki wspaniałe :-)
Nimitii a dajesz Aleksowi coś jeszcze prócz mleka? Może to jakieś wzdęcia po innym jedzeniu?
Truskaffka to my podobnie, weekendowe wyjazdy tylko wchodzą w grę :-) Gratuluję Amelce nowych umiejętności :-) A moczenie w basenie u Nas też wczoraj było, Gabi szczęśliwa, wieczorem w wanience już cuda mi wyprawia :-) A nocka znów nie należała do spokojnych. Panienka też upodobała sobie teraz spanie na boczku i brzuchu, tylko to ją wybudza non stop...Ułożyć się nie może czy co ;-)

U Nas dziś upał ma zelżeć i nawet jakiś deszczyk zapowiadają...
Popołudniu może zabierzemy dzieciaczki i pojedziemy do rodziców na działkę i zostaniemy tam do piątku. Zobaczymy ;-)

Truskafffka u nas to samo. Ninka na czworakach i wygląda jakby chciała już ruszyć :-) a wczoraj pani dr była w ciężkim szoku, że Mała się bezbłędnie obraca w każdą stronę :tak: powiedziała, że fenomen, a ona tak już chyba od miesiąca :p super, że wyjazd już na dniach zawsze coś wypoczniecie. My 13.08.wyjeżdżamy na Mazury :-):-)
Kania to też nie za dużo. Ninka przybrała 30g za tydzień i jest na 10 centylu, ale równo z nim idzie. Gratulację ząbków!! A masz może jeszcze ważną tą receptę na Azalię?

u nas ząbkowanie na całego!!
kupiłam tą maść co Deizzi polecała, niestety u mlodego pomogła tylko na chwile :(
oby zębiska się szybko wykluły! ;)

Asinka przykro mi, ale już nie ważna.
10 centyl to nie jest źle :-)
Betina79 łączę się w bólu, u Gabi też ząbkowanie na tapecie.
My za tydzień w Bieszczady a dziś pakuję Nas na działkę, spontan :-)

asinka no 10 centyl jest ok... każde dziecko inne... a jak to nasz lekarz mówił - ważne, żeby dziecko jakoś w tych siatkach nie zaczęło lecieć w dół (co u nas było) a jak się utrzymuje to i 10 dobra:) super, że już lepiej u Was z tym:)
betina no niestety wszystkie maści działają chwilowo tylko niestety... U nas przy Wiki się to sprawdza bo smaruję jej przed spaniem i pozwala jej to zasnąć.

Basieniak tylko, że Ninka zaczynała o 75 i spadła aż na 10. O to się rozchodzi. Długo była na 50, a potem nagle zaczęła spadać. Teraz się normuje. A mówiłam Wam, że dostałam skierowanie na te próby wątrobowe z racji tej felernej szczepionki? Muszę iść jutro zrobić, bo w pt.szczepienie.

reklama
asinka ja dobrze wiem, ale chodziło mi o to, że dobrze, że już teraz może szaleństwa z wagą nie ma, ale ważne, że w końcu nie spada w tych siatkach...

Do góry