reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

reklama
zuzkon to ja zawsze słyszałam żeby karmić dalej bo dzieciak dostaje przeciwciała... I parę razy przy Wiki byłam przeziębiona i nigdy nic ode mnie nie złapała. Wiadomo bardziej dbać o higienę, niektórzy zalecają nawet noszenie maski ale to chyba przy porządnym kaszlu czy katarze ale pierwsze słyszę żeby nie karmić.

betina apap mozna, probuj domowych metod i jak najbardziej karm! ja przy wszystkich moich przeziebieniach karmilam. dziecko dostaje przeciwciala ciagle od Ciebie. tylko przy goraczce nie powinno sie, ale nawet jesli bylabys na antybiotyku i goraczka spadnie to mozna

bylam u lek, dostalam cala liste do wykupienia na moje przezieibienie. oby przeszlo szybko. synek wczoraj od 19 do 6 rano spal z jedna tylko przerwa na karmienie. kochany dal sie wyspac chorej mamie ;)

ale sie tu pusto zrobilo. hop hop jest tam kto?? :rofl2:

betina 79 hop hop ja jestem. a powiedz mi karmisz piersia czy butelka, moj skrzat robi pobudke najwyzej co 4h. Uwielbia mamy cycek jednym slowem :-)

Betina nie zazdroszcze bidulo!!

ja się nie odzywam bo słabo z czasem - mała nie śpi w dzień za wiele i domaga się ciągłej uwagi - a jak nie to płacze okropnie:( je co 1h-2h, dobrze, że w nocy śpi w miarę!! ja psychicznie już wysiadam:( siedzę z laktatorem to odpisuje ale to moja jedyna chwila dla "siebie" - nawet pranie nie powieszone w pralce - mam nadzieję, że zdążę i zciągnąć mleko i pranie powiesić, nastawić następne i coś z obiadem ogarnąć bo mam dość kanapek..

Powietrze w Krk dzisiaj okropne:( nawet jej na spacer nie brałam bo większość wskaźników przekroczone normy:(

o chyba pospane bo coś kwęka w wózku...

marynka piersia
trytytka szkoda ze takie beznadziejne to powietrze w kr, bo pogoda super

lezy sobie teraz w lozeczku, idzie karuzela a on do niej gada. to moze mama sie zdrzemnie.. ;)

witam się i ja...ciągle coś się u nas dzieje więc rzadko zaglądam na forum. Dużo częściej jestem na fb:-)

Teraz nadrabiam bo Gabin nam się pochorował i mam dwu dniowy sz;laban na spacery:wściekła/y:Ale już jutro ruszamy w świat:))

Gabin nadal rozrabia jakpijany zając,ma dni pełne wielkiej miłości do Neli ,a czasami potrafi jej specjalnie zabrać kocyk albo zabawkę:/ Nelka natomiast to oaza spokoju...rozpieściliśmy ją ciągłym przytulanie i całowanie ,ale nie potrafię się powstrzymać. Zresztą z Gabim mam tak samo:-D Jedyne czego wymaga od nas to faktu , żebyśmy byli obok. W dzień śpi bardzo mało ale leży sobie na macie, w hustawce lub obok mnie na kocyku i gada do siebie. Aaaa od kilku dni już tak cudownie świadomie się uśmiecha. Bezzębny uśmiech bezcenny:)

Hej dziewczyny dostalam dzisiaj na kolki dla synka lek z Niemiec sab simplex 69,19 mg/ml niestety z ulotka w jezyku niemieckim. Czy ktoras z Was moze mi pomoc i napisac jak mam go podac?

reklama
Hejka, ja mam to samo co trytytka - moja córcia potrzebuje nieustannie uwagi, najchętniej przy cycusiu i na dniu mało co śpi, chyba że na spacerze, dlatego dużo czasu na podwórku spędzamy. Dziś jedynie popołudnie w domu, bo jesteśmy po szczepieniu i niunia niespokojna i płacze:-( Poza tym ok, rośnie i przybiera ładnie, teraz przez tydzień prawie 300g przybrała. Uśmiecha się pięknie i tym uśmiechem odpędza wszystkie zmartwienia. Tak jak Ala-84 zacałowujemy ją i rozpieszczamy;-) Mąż poszedł z synem na Wesołe Miasteczko, a my w domciu. Dobrze, że pogoda cudowna to aż chce się żyć:-). Pozdrowionka dla wszystkich mamuś i dzieciaczków:-)

Do góry