reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

reklama
Aniulkas masz talent jak moja siostra ona tez takie cudeńka dzierga, super:-)
Corazon, leż i odpoczywaj.
Ulkan moj maluszek tez miał wczoraj 4 mm:tak:gratulki
15 mama gratuluje i witam w gronie marcówek
Kociatka spokojnie Kochana ja też mam zagrożoną ciąże niestety:-(u mnie wystepowały plamienia i pobolewa mnie brzuch dziś mniej ale boli i lekarz mówi ze to niedobrze. Nic nie zrobie moge tylko leżeć i odpoczywać i brac duphaston w wiekszej dawce.Oszczedzaj sie.
Madziarra ja odkad wiem o ciąży nie pale a paliłam nałogowo wiele lat.Trzymaj sie;-)

Witam, mam nadzieje, ze przyjmiecie mnie do swojego grona ,podczytuje was od jakiegos czasu.Ale dopiero teraz zebralam na odwage by sie odezwac. Test pierwszy zrobilam 19 czerwca (11dpo) wyszedl pozytywny, potem kreska stawala sie grubsza.Awczoraj na USG malec mial 1,11 cm, bijace serduszko i termin moj to 1 marca. pozdrawiam was dziewczyny

Dziewczyny chyba jakas chandra mnie dopadła :/
Zaraz sie popłacze normalnie.
Mój psiaczek dlaej sie meczy z biegunka... juz myslalam ze jej przesło. Bo wczoraj zjadła i rano znow o 5 nas obudzila. Ale od 7 maz co chwile z nia na dwor lata. Musze isc z nia do lekarza bo wegiel i smecta nic nie pomaga :( popłacze sie, maz mowi zebym ja poszla bo wiem co jak kiedy sie zaczelo co dawalam co jadła... idt.. ;(
a po 2 wkkurza mnie moja przychodnia..chciałam meza do lekarza zapiac bo ma problemu z kregosłupem.Dzownie do przychodni od rana albo ajety telefon albo nikt nie obiera:. mam takiego nerwa ze chyba zaraz do kierownika zadzownie. :/
Płakac mi sie chce...jedn

jednak maz z psinka pojdzie :( do lek.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny czytałam artykuł w necie i znalazłam coś takiego : NA POCIESZENIE Dla maących nudnosci i wymioty :)

Pocieszeniem może być to, że naukowcy ustalili, iż poranne mdłości w czasie ciąży mogą świadczyć, że dziecko będzie miało wysoki poziom inteligencji.

Dzień dobry

Dzięki dziewczyny za wsparcie. Mam nadzieję, że uda się to wszystko przetrwać i będzie dobrze.

Cześć Martika. Zastanawiałam się, kiedy dołączysz :-) Rozumiem, że czekamy jeszcze na Kingę i Truskaffkę? :-D Trochę Was ciągle podczytuje. Ciakwa jestem, jaki efekt dadzą te nasze "planowania". Powodzenia!

Aniulkas, nie smutaj... W stanie błogosławionym wszystko nas jakoś bardziej denerwuje i bardziej przygnębia. To tylko biegunka, będzie dobrze!;-)
Z tymi mdłościami - podoba mi się! Zatem będę mieć kolejne inteligentne dziecko he he ;-)

Kania, dlaczego masz ciążę zagrożoną Kochana? Trzymam za Ciebie kciukasy... "Frycowe" już zapłaciłyśmy, nie godzę się na utratę maluszka, już nigdy!

Kaso, mnie też tak bolało w każdej ciąży, w 2 poprzednich plamiłam. Teraz nie plamię (o dziwo), ale na USG wiidać odczepione łożysko. Odpoczywaj, leżakuj. Przy poprzedniej ciąży baardzo mi to pomogło, liczę, że pomoże i tym razem.

Madziarra, masz rację, rzuć po paskudztwo - zobaczysz, że i Tobie będzie z tym lepiej. Oby gładko poszło! Ja musiałam odstawić moje ukochane winko, ale czegóż się nie robi... Przynajmniej nie zostanę alkoholokiem (a właściwie winoholikiem):-D

reklama
Dziewczyny czytałam artykuł w necie i znalazłam coś takiego : NA POCIESZENIE Dla maących nudnosci i wymioty :)

Pocieszeniem może być to, że naukowcy ustalili, iż poranne mdłości w czasie ciąży mogą świadczyć, że dziecko będzie miało wysoki poziom inteligencji.

ło mamo to ja już się boję co we mnie za geniusz siedzi:-D ze Szczepkiem mdłości znikome a spryciarz taki, że co dzień nas zaskakuje;-)

Aniulkas głowa do góry, kociatka ma rację, Ewelinka przysyła pozytywne fluidy a poza tym już jutro sobota:-)

Witajcie serdecznie nowe Mamusie:-)

Rzucające palenie jak Wam idzie przetrwanie tego dnia?

Kociatka ja też fanka wina, czerwone wytrwane...UWIELBIAM:-) co prawda w tej chwili wcale mi nie brak ale w czasie karmienia to mnie momentami skręcało:-D

Kobietki poradźcie proszę bo mam straszny dylemat. Tutaj normalnie robią usg dopiero w 12tyg, jest klinika wczesnej ciąży ale tam można trafić tylko z bólem albo z plamieniami, odpukać nie mam i oby tak zostało, w pierwszej ciąży czekałam grzecznie w drugiej też ale w 11tyg pojawiły się plamienia, rozpoznanie:puste pęcherzyk płodowy. Teraz starsznie się denerwuje, że to może się powtórzyć zwłaszcza, że objawy ostatnio też miałam choć nie tak mocne i do 11tyg nic nie wskazywało, że może coś być nie tak. W każdym razie próbowałam załatwić to usg normalnie przez położne i lekarzy ale oni odsyłają mnie jedni do drugich, taka spychologia. Z jednej strony nie chce kłamać bo tam na miejsce czeka się jakiś dzień dwa a wiem, że są kobietki które naprawdę mają coś nie tak, z drugiej nerwy mnie zżerają no i wiem, że wiele kobiet które poroniły też "kombinują" bo w uk dopiero 3 poronienia są wskazaniem do badań i wcześniejszych usg. Co byście zrobily na moim miejscu? Czekały cierpliwie na 12tyg modląc się aby wszystko było ok czy zadzwoniły, że np ból jest i starały się dostać na wcześniejsze usg?

Do góry