reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

a nie lepiej kupic wode i dodac do niej soku 100% albo wycisnac cytrynki? przeciez w takiej smakowej wodzie, to musza byc jakies aromaty czy substancje slodzace...

cytrynki nie bo to cytrus a niby cytrusy uczulają ;] ale ten sok 100% myślę że ok.

Deizzi teraz pije zwykłą niegazowaną i sok Herbapol malinowy do rozcieńczania z wodą(pediatra mówił że ma mało konserwantów i jak najbardziej może być, a malinowy dlatego że nie jest to owoc pestkowy) kupiłam ostatnio również sok warzywno-owocowy w biedronce.

reklama
kania moja moze niekoniecznie chce zwrocic na siebie uwage, po prostu totalnie nie mysli, jak to dziecko w jej wieku ;-) mam nadzieje ze jej przejdzie to skakanie... w sensie i mojej i Twojej

deizzi no wlasnie, tu w szpitalu daja pizze na obiad albo salatke z kapucha itd i wszystkie dzieci zyja ;-) ja pije herbate ciemna, czerwona, soki malinowe, marchewkowe...

Deizzi super ubranko. eleganckie i w moim kolorze. uwielbiam niebieski:) a buciki jakie beda??rozumiem Cie bo ja tez nie umiem pić zwyklej wody.

Herbata fajne posiłki w szpitalu. ale podaja juz po urodzeniu dziecka pizze??i co na dzieciach sie to nie odbija?

sprawdzilam ze wszystko am co potrzebne:) mama najwyzej mi dowiezie:)kocica idzie do rodzicow bo boje sie ze tu nie bedzie miala dobrze jak mnei nie bedzie. bo on wychodzi jesc jej nie da. a wraca roznie. a ja nie pozwole by kocica glodowala.
w domu tez ogarnełam przed wyjsciem do szpitala bo ktos musi to zrobic a na niego nie mam co liczyc. wiec okna przed swietami umyte:) odkurzylam całe mieszkanko, rozpakowalam ostatnie torby ktore stały w pokoju kuby i posprzatalam w jego pokoju. lozeczko tez czeka gotowe. zrobilam pranie a potem jeszcze wszystko poprasowalam:) musze powiedziec ze naprawde ciesze sie z tego ile dzis zrobilam:)
Jeszcze moja przyjaciolka przyszla a potem mama. udany dzien. a on wrocil i poszedl spac. i nic w domu nie zrobi...

kania moja moze niekoniecznie chce zwrocic na siebie uwage, po prostu totalnie nie mysli, jak to dziecko w jej wieku ;-) mam nadzieje ze jej przejdzie to skakanie... w sensie i mojej i Twojej

deizzi no wlasnie, tu w szpitalu daja pizze na obiad albo salatke z kapucha itd i wszystkie dzieci zyja ;-) ja pije herbate ciemna, czerwona, soki malinowe, marchewkowe...

Fajny szpital :) też bym w takim chciała być :) ciekawe czy po cc też jest coś lepszego do jedzenia niż sucharki :)

Deizzi super ubranko. eleganckie i w moim kolorze. uwielbiam niebieski:) a buciki jakie beda??rozumiem Cie bo ja tez nie umiem pić zwyklej wody.

Herbata fajne posiłki w szpitalu. ale podaja juz po urodzeniu dziecka pizze??i co na dzieciach sie to nie odbija?

sprawdzilam ze wszystko am co potrzebne:) mama najwyzej mi dowiezie:)kocica idzie do rodzicow bo boje sie ze tu nie bedzie miala dobrze jak mnei nie bedzie. bo on wychodzi jesc jej nie da. a wraca roznie. a ja nie pozwole by kocica glodowala.
w domu tez ogarnełam przed wyjsciem do szpitala bo ktos musi to zrobic a na niego nie mam co liczyc. wiec okna przed swietami umyte:) odkurzylam całe mieszkanko, rozpakowalam ostatnie torby ktore stały w pokoju kuby i posprzatalam w jego pokoju. lozeczko tez czeka gotowe. zrobilam pranie a potem jeszcze wszystko poprasowalam:) musze powiedziec ze naprawde ciesze sie z tego ile dzis zrobilam:)
Jeszcze moja przyjaciolka przyszla a potem mama. udany dzien. a on wrocil i poszedl spac. i nic w domu nie zrobi...

Dziękuje :) Jutro jedziemy po buciki bo zapomniałam ostatnio. I chyba wymienimy jednak garniturek na większy bo ten jest 56 i akurat facet nam się mieści, i dołożymy trochę i wymienimy na taką wersje z płaszczykiem jeszcze bo się zimno zapowiada a gdzieś po Antosiu białą kurteczkę zapodziałam i nie mam co ciepłego mu założyć więc garniturek z płaszczykiem będzie. Mam nadzieję że ten am model co ten.

elloo

Wczoraj odwiedzili nas zanjomi, dzis mialam z rana kolezanki na sniadanku, no i zalioczylismy odwiedzinki poloznej
Ethan wazy 4880g i uzywam pieluch 2 z pampersa, ale dostalam paczke od kumpeli 3 wiec chyba sie przerzucimy na wieksze. Jedna paczke mam 2 wiec zobacze jak sie skoncza 2:tak:

Dziewczyny i jak ze skurczami?
Zuzkon gratuluje zaliczonych egzaminow!!!
Kania niestaty mame mam na chiwlke a potem bede samiutka jak palec wiec korzytam ile sie da :)
Deizzi fajniutki komplecik ale jak mozesz to wymien bo faktycznie pooda niedopisuje a plaszczyk bedzie rewelacyjny:rofl2:
Kynga nie nastawiaj sie ze po usg dziecko ma miec 3900g bo mnie jak mierzyli to Ethan mial miec 3960g a urodzil sie 4560g:-D I zapewniam ze kombinezon bedzie pasowal:tak:
Herbata masz zdrowe podejscie co do odzywiania sie i karmienia. Nie ma co przesadzac a woda napewno nikomu nie zaszkodzila bez roznicy czy zwykla czy smakowa.

nie mam sily dzisiaj nadrobic Was..
postaram sie jutro
spokojnej nocy wszystkim mamom a tym w dwupaku zeby pelnia podzialala!

pelnia pelna para wiec przyjcie dziewczyny!

zuzkon nic nie jest dzieciom, wiem ze dieta jest wskazana, ale w polsce lekko przesadzaja. sama musisz na sobie sprawdzic co szkodzi, a co nie. ja np jadlam praktycznie wszystko, mala reagowala tylko zle na mielone i parowki ale w sumie nie dziwota

deizzi nie wiem jak po cc, ale pewnie inaczej jest... co kraj to obyczaj

Ostatnia edycja:
Dzieki Dziewczyny za cieple slowa i kciuki. U mnie to wszystko postepuje dosc wolno ale duzo chodze i zaczely mnie lapac skurcze na razie lekko bolesne ale dosc regularne. Zaczal mi odchodzic czop takze wszystko jest na dobrej drodze. Jesli do piatku rano nie urodze to wezma mnie na wywolanie pod oxy.
Zuzkon, powodzenia jutro. Zobaczysz,ze strach dosc szybko mija jak cos zaczyna sie rozkrecac i jest coraz blizej finalu:-)

reklama
dzieki makuniu. nie spie od 4 bo spac nie moge. a moze nawet od 3. Licze ze juz tulisz swojego malucha:) albo zaraz bedziesz tulic. czekam na dobre wiesci i u Ciebie i u siebie po przyjeciu:))

Do góry