reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

hejo:)
my dzisiaj dzień spędziliśmy u Teściowej. Poznali się z Tymciem i Babcia się oczywiście zakochała w nim:-D
wieczór nawet spokojnie mija a i w nocy mieliśmy pobudki co 1,5-2 godziy a nie co 40 minut. po cichu liczę na to, że dzisiaj tez tak będzie. tym bardziej, że dzień wrażeń miał nasz Mikrusi;-)

Dziewczyny co macie problem z bolącymi biodrami - spróbujcie sobie pozycję przyjąć na pieska z pupką wysoko i całymi przedramionami na ziemi z głową na dłoniach:-p:-p wbrew pozorom przynosi ulgę;-)

makun​ia trzymam kciuki za Twój wyjazd do szpitala i nie przejmuj się tymi pytaniami. a już tym bardziej nie miej poczucia winy!!! Maleńtwo po prostu bardzo dobrze się czuje w Twoim brzuszku:) po prostu trzeba je przekonać, że to niestety już czas wychodzić;)
trytytka koniecznie pisz co i jak
daffodil86 coś z tym księżycem musi być, bo wiele starszych osób mówi, że na ten czas jest wysyp Dzieciaczków;) aż niesamowite, że natura tak wpływa na nasze organizmy. i udanej wizyty u lekarza
truskafffka jak najmniejeszego bólu Ci życzę!
myszkatg no oby to było już już :)
Herbata wspólczuję. u mnie jak Mikro płacze to Mały jest zaraz przy nim i po główce zaczyna głaskać i pokazuje mi paluszkiem, że muszę coś z nim zrobić żeby przestał płakać
noelka do 9 jeszcze wieeeeleee czasu więc się nie stresuj niepotrzebnie:)
Zuzkon współczuję awantury:(
basiatoja witaj Kochana z powrotem:) duuuużo siłek dla Ciebie i nie rozpamiętuj porodu jeśli był taki ciężki. nic dobrego z tego nie wyniknie i tylko doła może pogłębiać. raduj się tym Małym Cudem w ramionkach nawet jak płacze i spać nie daje - wbrew pozorom szybko ten okres mija;)
Ewelinka oby pokryli Wam wszystkie koszty. i dobrze, że nic nikomu się nie stało!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny a jak to jest z dłuższymi trasami z takim maluchem? za dwa tygodnie musimy jechać 180 km i się zstanawiam czy to bezpieczne dla małego szkraba.

Dziewczyny a jak to jest z dłuższymi trasami z takim maluchem? za dwa tygodnie musimy jechać 180 km i się zstanawiam czy to bezpieczne dla małego szkraba.

Nasz synek podróżuje bez przerwy. Co drugi dzień jedziemy do mojej mamy (ale tu odległość mała) 4 razy byliśmy już u prababci, do tego ciocie wujowie wszystkich odwiedzamy żeby przyzwyczaić go do bakterii i podróżowania. Najdłuższa podróż to 60 km. Przespał całą drogę. Na wszelki wypadek siedziałam z nim z tyłu w termosie miałam ciepłą wodę obok mleczko w proszku ale nie było potrzebne. Dzieci uwielbiają bujanie i szum samochodu.

lilikasia na pewno musicie mieć dobry fotelik dla Maluszka , robić przerwy co jakiś czas, chociażby na sprawdzenie pieluszki i 'rozprostowanie' Dzidziusia no i na karmienie oczywiście. Chyba, że śpi to my zostawialiśmy i nic się nie działo złego;-)

makunia, truskafka powodzenia, bede trzymac kciuki :tak:
noelko strasznie dlugo beda Cie trzymac, ja w kolejna niedziele bede miec KTG w szpitalu i dopiero wtedy dowiem sie co dalej... kto wie czy Cie nie przebije :sorry: niestety nic nie poradzimy, ja nie mam zamiaru wywolywac porodu - jakos w to nie wierze...

27 marca pelnia ksiezyca daffodil86.

Ostatnia edycja:
Lilkasia ztakim maluchem to najlepsza podróż...śpi słodko a wy jedziecie...tylko trzeba mieć przerwy na rozprostowanie:)

Betina Nela je około 2p wstaje około 4.30 a następnie o 9:-D Wyspana chyba będę jak Gabin się nad namizlituje i też postanowi dłużej pospać:p Nela ma spore przerwy ale jak już dorwie się do cycka to je i je...przybiera dobrze byliśmy na ważeniu w piątek i waży 4550 więc od wyjścia ze szpitala 850 gram:-D

Kolejny dzień odfajkowany i dalej nic. Tylko różne rzeczy dzieją mi się w brzuchu, Milenka szaleje, ale wyjść nie chce.:no:

Ja bym chciała w tym roku jechać nad morze. Pociągiem (około 10 godzin) Czy to dobry pomysł?

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny,
ja dzisiaj jestem psychicznie wykończona.... Pokłócilismy się z Sz. i mały chyba to wyczuł, bo tak dał mi w nocy popalić, że dzisiaj mam wszystkiego dosyć:| Znikam na pare dni z forum, żeby sobie wypocząć, chyba skoczę do rodziców z młodym:)

Powodzenia dziewczyny nierozpakowane i duuużo snu tym rozpakowanym :)

heh jedna reka odciagam mleczko, a druga do Was pisze ;)
noc u nas super, przespana w calosci ;)
pogoda taka sobie, nie wiem czy mlodego brac dzis na spacer :/
jutro wraca maz - jupi!

lilikasia podobno takie dluzsze trasy to od 3mc, ale jak musicie to na pewno nic sie nie stanie
ala to podobnie jak u nas, mlody w nocy ladnie spi a jeszcze ladniej przybiera ;)
natalia oby pobyt u rodzicow pomogl, odpoczywaj jak tylko mozesz!

reklama
ojej cisza tu jak nigdy!
dzisiaj była noc koszmar i masakra:( Tymek od 2.30 nie chciał spać i ciągle marudził. dopiero koło 8 udało mi się zdrzemnąć ale i tak na krótko. może w dzień nadrobię.

djkahoney nigdy nie jechałam pociągiem z Dzieciaczkiem, więc nie mam pojęcia jak taka podróż wygląda, ale w zeszłym roku jak jechałam pociągiem w dalszą trasę, to widziałam, że ludzie podróżowali z takimi Maluchami, ale tylko w pierwszej klasie.
natalia nie tylko u Ciebie noc była masakryczna;/ wypoczywaj i wracaj pełna sił i werwy :)
betina może na krótki spacerek go tylko weź. u nas nie ma nawet jak wózkiem wyjechać bo tyle śniegu jest, że nawet się autami sąsiedzi zakopują.

Miłego dnia wszystkim życzę! :-)

Do góry