reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

czytam sobie co u Was ale nie mam siły nic pisać bo humor mam skwaszony tym, że nic się nie dzieje.. Jutro jadę na ktg do szpitala. Ostatnio siedzenie i czekanie w izbie przyjęć spowodowało u mnie skurcze, mam nadzieję że to szpital na mnie tak działa i jutro się rozkręci :)

reklama
hej dziewczyny!

no i po wizycie u gin. jutro znow do szpitala na ktg sprawdzenie ilosci wod:(..
szyjka zamknieta na amen. badanie boli. wyniki krwi suuuper. jakbym w ogole w ciazy nie była.

Krolowa no to razem posiedzimy na izbie. a w ktorym szpitalu bedziesz na ktg??

krolowa, zuzkon u nas wogole nie robia zadnych wizyt kontrolnych i ktg w szpitalu:( takze nie mam pojecia co sie tam dzieje, jak moja szyjka itd:( pozostaje czekanie:)

Królowa, Zuzkon trzymam kciuki za rozwinięcie sie akcji u Was.

My dzis jakis film planujemy z męzem oglądnąć w 3h przerwie między karmieniami ;-) Zobaczymy co z tego wyjdzie. Szczerze mówiąc to nie wiem co jest bardziej kuszące, oglądnąć film czy się zdrzemnąć ;)
A od jutra znowu z młodym rządzimy sami w domu, mąż na delegacji.

Zuzkon u nas taka opieka w ciazy jest od wiekow i w szpitalu pomoga, zbadaja dopiero jak skurcze sa regularne albo jak cos zacznie sie dziac. Przez cala ciaze u nas nie ma spotkania z ginekologiem tylko wizyty u poloznej ktora sprawdza cisnienie, mocz, krew, polozenie dziecka i mierzy brzuszek. Ja we wtorek mam miec masaz szyjki u poloznej wiec moze wtedy sie cos ruszy:) jak nie to dopiero w 42 tc zaczna wywolywac porod.

Do prywatnego gin chodzilam na poczatku ciazy, ale teraz juz mi szkoda pieniazkow wytrzymam jakos te tygodnie, chyba zebym bardzo zle sie czula i w szpitalu mi nie pomoga wtedy na pewno pojde prywatnie.

Ja nawet nie wiem na czym polega to ktg:) ono wykrywa nawet takie skurcze ktorych wy nie czujecie, a ktore zapowiadaja porod?

powiem ze myslalam ze tam jest lepsza opieka niz u nas. ale widze ze w pl jest bardzo dobra opieka. hmm moze kto inny opisze ktg. bo ja sama nie mam skurczy wiec nie wiem co wykrywa a co nie

noelka u mnie opieka taka sama, zero ginekologa cala ciaze. ja mam masaz w srode ;-)

krolowa, zuzkon obyscie urodzily szybciutko... wiem co znaczy meczace czekanie :dry:

ja dzis u poloznej bylam, na masaz za 6 dni jestem umowiona. jesli masaz nie pomoze to 02.04 wywolanie, ale oby nie :baffled:

reklama
makunia mnie tez irytuja pytania tesciowej o to kiedy wreszcie urodze... a kto to moze wiedziec?:dry: wytrzymaj jeszcze troszke, znajomym przejdzie... jak juz urodzisz ;-)

banankowa najwazniejsze ze jestes juz w domku, a zaleglosciami sie nie martw. ogarniecie dwojki to nie lada wyczyn :-p

asinka ja bym na Twoim miejscu nie budzila. nie mowie o 7 h przerwy, ale jesli mala sie budzi co 4-5 h to korzystaj. po Tymku nalezy Ci sie jedno grzeczne dziecko ;-) fajnie ze z dzidziem kolezanki lepiej!

trytytka
wypoleruj podlogi, moze ruszy :happy2:

marynka grunt to pozytywne nastawienie... a z myciem okien nie szalej bo dla lozyska to nie za dobrze

kania mam nadzieje ze pogoda sie u was wyklaruje, nic tak nie doluje jak siedzenie w domu. wkrotce wiosna wiec spacerki beda czestsze ;-)

mikowata to kciuki mocno zacisniete zeby Ci sie udalo sn urodzic!

Do góry