reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

Sara bardzo mi przykro :-(
A ja już za 2 tyg do pracy teraz jestem już na urlopie wypoczynkowym wzięłam 2 tygodnie bo muszę sobie zostawić wrazie czego te 10dni :baffled:

reklama
ale jestem dziś wyspana:-D
Oliwier zasnał o 20 i wstał dziś o 8:-D:-Dtak to by było idealnie:tak: Po porannym karmieniu leży na macie i molestuje zabawki;-)
A ja.... dziś już muszę wziąść się za porządki.... nie ma to tamto..:baffled:

...
zazdroszcze ci jak cholera!!!
JA polozylam malego spac o 21 a do 22:30 budzil sie z placzem z 5 razy:baffled:juz od jakiegos czasu tak jest i nie mam pojecia co jest grane:baffled:
A malo tego obudyil sie po 2 na jedyenie pryed 5 i po 7 koniec spania.
Mam tak od kad wrocilismz y PL
Chyba zaraz zadzwonie do przychodni i umowie sie na wizyte,bo malo tego czasami mi wymiotuje i ulewa strasznie.
A wlasnie czy wasze dzieci tez jeszcze ulewaja????
Zdarza sie to u nas np.raz dziennie,wymioty czasami 3 razy w tygo albo 2razy,sama nie wiem od czego

A ja sie zastanawiam nad jedną rzeczą u lekarza bede na szczepieniu dopiero pod koniec sierpnia albo we wrześniu jakos tak trzyma się często za ucho gniecie je, ale nie placze nic nie widac zastanawiam sie czy to nie oznacza, tego, ze moze cos tam ją bolec??? albo coś czy oprostu tak bez powodu ...
u nas to samo.
kiedys tak robil potem dal sobie spokoj a teraz znow mu sie to przypomnialo i smera sie po uchu albo go szarpie.
zapytam lekarza jak bede na wizycie.

ja nie wracam do pracy bo nie mam z kim dziecka zostawic,wole siedziec z nim w domku

kaczuszka2 Martynka ma na oczku(powieka) podobno to ten jamisty tak mówili w szpitalu i ż sam się wchłonie w domu odkryłam jeszcze parę takich kropek na policzku,na brzuszku,rączce i na paluszku na dłoni to są takie kropeczki mniejsze niż łepek od zapałki w szpitalu nic o nich nie mówili a ja tak na prawdę ich nie widziałam może wyszły później nie mam pojęcia kurcze i co ja mam teraz z tym zrobić:szok::szok::szok:

sorka że tak późno ale mam urwanie głowy ...:sorry2:
najlepiej poproś lekarza rodzinnego o skierowanie do lekarza nami opiekuje się onkolog, może też być dobry chirurg
tu jest link Naczyniaki.pl - forum poświęcone naczyniakom :: Strona Główna do najlepszego lekarza, który może mailowo pokierować Cię, tam też znajdziesz na forum lekarzy z Twojej miejscowości...

a u nas znów kryzys...Miki miał problem z robieniem siusiu - właściwie od 20 do rana jak się obudził nie robił siusiu mimo że nieraz 3 razy jadł...i wczoraj byliśmy u chirurga - okazało się że ma skrajnie mały otworek i niestety nie da się tego naciągając zrobić - czeka nas zabieg w przyszłym tygodniu :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: najbardziej przeraża mnie narkoza :-:)-:)-(

a tak ogólnie to sajgon - odliczam dni aż duży wróci do przedszkola....:baffled:

ja ze względu na naczyniaka u małego wstrzymuję się z powrotem do pracy - jeszcze żłobka nie mam , ale liczę że jak młody będzie miał roczek to wracam....

Sara - współczuję....

Ostatnia edycja:
Ewelcia fajnie że jesteś:-)

Co do ulewania i wymiotów to już się w zasadzie Gabrysi nie zdarza. Może 1-2 razy na miesiąc...

Nika Gabrysia też lubi tarmosić się za ucho zwlaszcza lewe...ale nie sądzę żeby ją coś tam bolało. Podobno jak dziecko boli ucho to ma kłopoty z piciem mleka, bo wtedy przy ssaniu boli bardziej

Sara współczucia przykra sprawa(*)
ewelcia86 witaj :-)
Nika moja mała zawsze ciąga sobie lewe uszko jak ją karmię lewym cycem a jak karmię prawym to mnie trzyma za palca:-D podobno niema nic gorszego jak ból ucha i raczej tego się nie da przegapić dziecko płacze,marudzi brak apetytu koszmar
kaczuszka2 no niestety teraz juz nie dam rady załatwić takiego lekarza w piątek zabieram już swoje papiery z przychodni zobaczę czy tam w No jest jakis lekarz który tym się zajmie a jak nie to w Pl jak przyjedziemy na dłużej może na swięta

Za tydzień o tej porze już będę lecieć :szok::szok::szok:

Kitki gdzie chodzisz z małą do ortopedy prywatnie czy w przychodni???

Sara - współczuję Ci bardzo straty dziadka...

U nas dziś chłodniej - co mnie cieszy, bo ostatnio skwar był ogromny. Dzień raczej wypoczynkowy - nawet obiadu nie gotowałam, bo byliśmy u mojej mamy na pierogach z borówkami - pychota:-D Ale teraz już w domu, Natalia ucina sobie popołudniową drzemkę, Krzysiek kończy koszenie trawnika (u nas spory ogród jest).

Dziś Natalia znów postanowiła rozpocząć dzień o 6 rano:baffled::baffled::baffled: Obudziła się jak zwykle o tej porze na butelkę i już nie zasnęła. Już coraz rzadziej zdarza jej się pospać do 9, najczęściej wstaje o 7-7.30, widać, ze potrzebuje mniej nocnego snu. Może jak byśmy kąpali ją później, to pospałaby dłużej, ale my teraz już zawsze trochę przed ósmą wieczorem kąpiemy i o 20.30 zazwyczaj już śpi, szkoda nam rezygnować z "wolnych" wieczorów, gdy Nataleńka już śpi... Zresztą, po wakacjach gdy pójdziemy do pracy, to i tak po 6 będziemy wstawać.

Natalce jeszcze czasem zdarzy się ulać - jak za bardzo bryka zaraz po jedzonku.

kaczuszka2 no niestety teraz juz nie dam rady załatwić takiego lekarza w piątek zabieram już swoje papiery z przychodni zobaczę czy tam w No jest jakis lekarz który tym się zajmie a jak nie to w Pl jak przyjedziemy na dłużej może na swięta
polecam zaloguj się na forum naczyniaków - lekarz jest super i na najbardziej błache pytania odpowie

Witajcie,
u nas dzień jak co dzień. Rano odbyliśmy spacerek podczas którego Dominik spał, teraz też śpi, ale za nim zasnął ile było płaczu:szok:. Już sama nie wiem, czy to przez zęby, czy nie, ale do buzi wszystko pcha i jak tylko złapie mój palec, to też go do buzi wpycha. Wczoraj jak mu specjalną szczoteczką masowałam dziąsła, to sam buzię otwierał, więc pewnie go bolą.

Ewelcia -Dominik, też jeszcze ulewa i to prawie po każdym jedzeniu. :szok:

Sara współczuję, przyjmij moje kondolencje.:-(

reklama
Do góry