reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

reklama
no nie znowu dzień pączkowy??:-D
Wczoraj kazałam mężowi zjeść ostatniego pączka aby mnie nie kusiło.. On oczywiście się pytał czy aby na pewno ma zjeść:tak: No ale uznałam że niech zje bo mnie uchroni przez kaloriami.:-D:-D
Bidny zdążył ledwo połknąć tego pączka, a ja na niego z taką miną jak kot w Shreku : "No i co zjadłeś tego mojego pączka? " Miał taka minę jakby mu ten pączek stanął w gardle:szok: Musiał popić wodą :-D nie wiedział co ma ze sobą potem zrobić, czy się chować czy krzyczeć na mnie że sama mu przecież kazałam zjeść.:baffled:

A co do chust to własnie jedną obawą jest faktycznie to że dziecko się nauczy chodzić non stop przy mamie i nie bedzie samo chciało zostać w foteliku jakimś czy siedzonku itp- mój bratanek skończy w marcu rok i neistety łazi non stop na rekach:baffled: nie usiedzi sam :baffled:

Ewelcia pomyśl o tym że mąż dba o Ciebie!! :)

Cześć dziewczyny miałam wczeraj USG ale nie miałam siły pisać bo jestem taka przeziębiona że musiałam poleżeć.
Oto moje wieści płeć potwierdzona jest Mikołaj ,ułożony jest podłużnie główkowo czyli się obrucił.No i jest duży 32 tyd a mój skarb waży 2141 chyba ta cukrzyca na niego wpłynęła odpowiada 34 tyg. I wiecie co ma dużą główkę ale pan doktor powiedział żę nie ma oznak wodogłowia i tym mnie uspokoił róznica jest 2 tygodni z brzuszkiem ale wiem że któraś z was pisała że ma tak samo ach i powiedział jeszcze że główka rosła proporcjonalnie od samego początku więc tu też mnie trochę uspokoił. Mały ma już teraz obwód głowki 31 a gdzie jeszce to końca.
Ola pisałaś że dzieci przybierają 250 gr tygodniowo i zastanawiam się od którego tygodnia czy może tylko w ostatnim msc bo jak w ostatnich dwóch to mój mały może dojśc do ponad4 a wtedy na pewno nie zgodzę się na pn.
Według tych nowych info nowy termin wdług usg to 16 marca i nawet mogłabym tak urodzić .

Kasiulka, faktycznie spory ten Twój synuś. Ja jestem ciekawe do jaich rozmairów urósł mój maluszek, wizyte mam 13 lutego, a juz nie mogę się doczekac, hehehe, smieszne co, nie mogę się doczekać wizyty u ginekologa, a jak mam iść normalnie na kontrole( nie będąc w ciąży) to jestem cała zestresowana i zawsze to odkładam jeszcze trochę w czasie:-D

Dziewczyny coraz bardziej mam obawy czy nasz synek nie okaze sie dziewczynka,no bo m dzwonil i mowil co mu sie snilo.CORECZKA!!!!
A mi jak sie ostatnio snila dzidzia to plci nie widzialam juz kilka razy tak mialam:szok::szok::szok:a z pare dni temu snily mi sie nlizniaczki:szok:kurde ciekawe.
Teraz tak sobie mysle ze moze miedzy nogami to mogla byc pepowina.
Chyba sama sie nakrecam:confused:

kasiulka kuruj sie i wracaj do zdrowia,mnie cos gardlo pobolewa,
No spory ten Twoj Mikolajek,moj w 34tyg wazyl 2250g to tez sporo-tak mi sie wydaje

Ostatnia edycja:
Ja też nie mogłam doczekać się tej wizyty , a mam tak jak ty że nie za bardzo lubię chodzić do gina no ale jak trzeba to trzeba . Jak się dowiedziałam ile mały waży to utwierdziłam się tylko w tym że chcę mieć cc. Nikusiem ma się kto zająć więc nie muszę się o niego martwić tylko czy ten temat przejdzie z lekarzem zobaczymy , jeszcze go nie pytałam tylko jak zadałam mu pytanie cz cukrzyca jest wskazanie do cc to tak dziwnie mi odpowiedział że nie jest ale zobaczymy za 2 tyg wizyta więc może podpytam.

witajcie :-)
ale mi narobiłyście apetytu na pączki :baffled: i co że niby mam tera do sklepu pędzić... nic z tego :no:
wizytę a raczej USG też mam dopiero w przyszłym tyg, i już nie mogę się doczekać :tak:
ewelcia86 ale sen... ale chyba sny nie wpływają na płeć dziecka :-p spokojna głowa, wszystko będzie dobrze
KasiulkaW spory ten twój synek :-D
i mam małe pytanie
chodzi mi o roztwór wody morskiej co do noska się psika jak dzidzia ma katarek , czy to można używać od dnia narodzin?? bo podobno nie przeszkadza w niczym a na ulotce napisane że od 3 m-c życia, więc jak to jest :crazy:

reklama
a ja dziś mam ochotę na coś do jedzenia, jakieś mięsko, jakiś domowy obiadek ale nie wiem co...
hmmm:baffled:
Co do ochoty na słodycze to tylko na pączki miałam-ale rzadko spełniona zachcianka z uwagi na wagę. Jak bylam wczesniej przed ciążą słodyczowym łasuchem tak to 6 miesiąca mnie nic one nie ruszały.

A ja dziś sikam od rana i latam do wc mimo ze od rana wypiłam dopiero szklanke, a wysikałam już przynajmniej litr!! W nocy tez sikałam jak najęta a skąd niby te siki?

Do góry