reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

kurcze...ja tez musze sie wybrac do fryzjera na pasemka...albo moze siosrta mi zrobi...ciekawa jestem co to za farba-taka nową reklamują niby 10 min koloryzacja-probowała któras?

reklama
WItajcie,
Dziś wracają moi chłopcy z ferii, u Dziadków we Wrocławiu, bardzo się cieszę, choć nie ukrywam, że odpoczęłam:-D
Modroklejka, nie wiem co to za farba, bo mi zawsze fryzjerka kładzie kolor - strasznie drogo to wychodzi, może się nauczę w domu sama. Ale jeszcze przed porodem chcę pójśc do fryzjerki, zrobić sobie kolor i podciąć włosy, potem może być kiepsko z czasem.

ja mam szampon koloryzujacy ale zastanawiam sie nad farba bo szampon przy kazdym myciu zmywa sie nawet jak mam zmoczone wlosy kolor potrafi zostac na poduszce np...

musze zobaczyc ta w 10 min...ale obawiam sie ze jesli w 10 min to musi byc bardzo silna...i toksyczna

Cześć dziewczynki. Obraziłam się na Was wczoraj ;-), żeście nie miały o czym pisać tylko o pączkach (ew. faworkach!!!). Czy Wy nie macie serca dla takich jak ja i jeszcze sporo innych dziewczyn, które maja cukrzycę ciążową:wściekła/y:.
Myfa - ja po raz pierwszy spotkałam się ze stwierdzeniem, że wykonanie testu obciążenia glukozą w ciąży jest niebezpieczne. Wydaje mi się, że milion razy gorsze jest zaniedbanie wykonania tego badania! U mnie w laboratorium za badanie na czczo + 2godz po wypiciu glukozy zapłaciłam całe 8zł. Do tego doszedł koszt kupienia w aptece glukozy (3,20zł). U mnie ciężarna może przynieść sobie glukozę przygotowaną w domku. Ja tak zrobiłam. W szklance ciepłej wody rozpuściłam glukozę i wcisnęłam do tego połówkę cytrynki. Zresztą siedziałyśmy ostatnio na tym badaniu i popijałyśmy glukozę z termosików we trzy "brzuchatki". Fajnie się gadało, że nawet nie ruszyłyśmy się z poczekalni i nie wiadomo kiedy minęły te 2 godziny.

Aha, u mnie w szpitalu to nawet na początku położne polecają chodzenie bez biustonoszy, żeby nie uciskać zbytnio piersi. Dopiero jak zaczyna się pojawiać coraz więcej pokarmu to można zakładać stanik. Ja wiem z własnego doświadczenia, że na początku gdy dzidzia nie potrafi jeszcze prawidłowo ssać i mamy popękane, poranione brodawki to wierzcie mi - same pościągacie biustonosze (feministki...?).
A mnie bufory urosły z C do E.... Załamka...

ale fajnie mi praktycznie nie urosly nic ale tak byllo i poprzednio dopiero jak zaczlam karmic urosly...

a ze stanikami to prawda ....

Myfa - jakie fajnie! Mało brakuje żebym je zarzucała na plecy:wściekła/y:. Ale muszę przyznać, że przy Kamilu też tak miałam a po jakimś czasie "szukałam" ich w staniku...

Edis to mi tak sami urosłu z B/C do D a nawet mozna i małe E zaliczyć? Normalnie dla mnie to katorga.. Mi w pierwszym/drugim miesiacu ciazy skoczyły tak bardzo.....
Brzydko to nazwe ale czuję się jak krowa z wymionami:rofl2:

Mojego małego też męczy czkawka, raz tak pod pępkiem z lewej pachwiny a raz z prawej, ale czesciej lewa.. Wiem ze się mały jeszcze przekręca bo widać tą dżdżownicę pod moją skóra:-D

Ostatnia edycja:
Hej!
Kurde wstalam i boli mnie gardlo:szok::szok::szok:i cos czuje ze mi zimno,mysle ze nie zlapie mnie zadna grypa wrrrr.
A tak wogole to wczoraj wieczorem i w nocy znow mnie kulo cos w boku raz w jednym raz w drugim i strasznie bolal brzuch i kregoslup:szok:to samo co tydzien temu,co jechalam do szpitala,teraz boli ale troszke.
Mam nadzieje ze nie zaczne rodzic,tyle sniegu napadalo ze szok,nawet m pewnie by sie bal jechac do szpitala,bo nie mamy opon zimowych-chyba ze Taxi.

Wczoraj okolo 23 jadlam kanapke z szynka i z serem(podwojna) i zagryzalam marchewka-kutde ja nie wiem co jest ze mna!!!:-D:-D:-D

reklama
ewelcia Ty polez dzis jak najwiecej i nie łaź po domu aby Ci te bóle jeszcze przeszły..
Kurcze już się zacznie rozpakowywanie??
No ciekawe które pierwsza poleci:tak:
A co do Twojego jedzenia, to może łapiesz smaki przed porodem, bo po nim nie wszystko wolno?? (tak podświadomie:rofl2:):tak:

Do góry