reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

Tak idziesz z rachunkiem i oni ci zwracają mało tego masz prawo zgłosci lekarza który to zrobił ponieważ jest to nie prawne ja na twoim miejscu bym poszła do niego i powiedziała że dowiedziałas się że można to zrobić na kasę chorych i chciała bys skorzystać:-) wiem że jak lekarzowi raz uda się to potem daje jeszcze i jeszcze mam koleżankę od której tak ciągli doszło do tego że nawet za morfologie płaciła więc nie dajmy się:rofl2:

reklama
Maniulka masz racje nie dam sie:-) ide w poniedziałek jeszcze raz do lekarza tym razem innego, musi mi dać, rano jeszcze zadzwonie do NFZ żeby mieć świeżutkie informacje:tak:a co!
Lekarze są różni, na prywatnych mnie nie stać więc wszystko załatwiam przez NFZ nigdy nie narzekałam bo jak trzeba było to wysyłali na szczegółowe badania, jedynie z dobrym ginekologiem jest ciężko, o tym wie nie jedna z nas:baffled:

ja z wzdeciami sie borykam od samego poczatku ciazy, znalazlam wkoncu sposob, herbatka rumiankowa dla dzieci ta rozpuszczalna, poza tym pije aktiwie na przemian z aktimelem a na sniadanie platki z mlekiem i nie mam problemow juz z zaparciami i wzdeciami, na mocne zaparcia pomagaja slliwki np suszone sliki wrzaca woda zalac na noc a rano na czczo wypic. Borowki amerykanskie, kiszona kapusyta , kiszone ogorki, pomagaja najczesciej. Na niektorych dzoiala tez ekspresowo maslanka, kefiry....

Myfa - wielkie dzięki za pomoc - wzdęcia do dla mnie zupełna nowość, nigdy nie miałam problemów ogólnie z układem pokarmowym, a teraz taka wczesna ciąża i taki problem - nawet jak wstałam rano, to też nie czułam się całkiem OK, a po śniadanku b. lekkim jest gorzej:baffled:

Izabela - gratuluję:-) Kurcze, jak któraś z Was napisze, że widziała lub słyszała serduszko, to tak się cieszę, jakbym sama je widziała:-D Już się nie mogę doczekać, a wizyta u ginka dopiero w czwartek.

Bardzo zainteresowała mnie Wasza dyskusja o badaniach sponsorowanych przez NFZ. Ja chodzę do ginka na kasę chorych, na razie jestem zadowolona. Nie dość, że przyszłam w bardzo wczesnej ciąży (4 tydzień) - to on od razu zrobił mi USG żeby ją potwierdzić i skierował na badania ogólne moczu, morfologię, glukozę i - grupę krwi - oznaczenie grupy krwi mam też za darmo!:-D W czwartek zapytam go o skierowanie na toxo i cytomegalię - dziewczyny, jeśli któraś z Was będzie miała potwierdzone info, że te badania powinien sponsorować NFZ to dajcie znać. 120zł wolę przeznaczyć na zakupy - a dużo rzecyz do kupienia przed nami:-)

No - to macie poranną epopeję:laugh2:

miotlica ja mam potwierdzone postaram się mieć na przyszły tydzień wykaz wszystkich badań które nam się należą na kasę chorych to wkleję je będzie to wykaz prosto zNFZ :-)a co do grupy krwi no to ci się udało:tak:ona jest płatna

Maniulka super będzie jeśli zamieścisz nam taki wykaz, wtedy będziemy mogły go wydrukować i nosić przy sobie by czyc sie peniej:-D
Miotlica fajnego masz lekarza że zlecił ci te badania. Ciekawe co ci powie o tych badaniach:happy: tzrymam kciuki za czwartkową wizytę.

miotlica ja tez wczesniej nie mialam problemow z takimi sprawami w drugiej ciazy mam od samego poczatku..... wiem tez ze cukier moze powodowac wzdecia...
fajnie masz z ginem moj jak bylam w 4 tyg powiedzial ze nie bedziemy sie wyglupiac i nie zrobil mi usg, poza tym dal skierowanie na badania niestety za wszystkie musze placic bo chodze prywatnie :-( zastanawiam siejednak nad zmiana lekarza ... moze znacie dobrego lekarza w Leginowie, albo okolicy?

Wiecie, ja jednak tez mam fajnego ginka. Chodze do niego na kasę chorych, czeka się normalnie u niego 3 tyg na wizytę, ale jak do niego zadzwoniłam, że zrobiłam test i wyszedł pozytywny to zaraz znalazł dlamnie czas. Dzwoniłam do niego w piątek wieczorem a w poniedziałek byłam już rano po badaniach, i zrobił mi USG bez mrugnięcia okiem, a to też był 4 tydzień....

reklama
witajcie marcoweczki!!!!

Wczoraj caly dzionek spedzony z przyjaciolmi,az lepiej czlowiekowi na duszy:-)

Znow pare stron zapisanych,poprostu nie proznujecie:-)
Gratulacje dla tych ktore widzialy bijace serduszko,moge tylko pozazdroscic,a te ktore trafily na zlego gina wspolczuc:-(.
Zatwardzenie to ja tez mialam i pomogla mi activia.,nie stety ale my musimy sie z tym wszystkim pogodzic i przetrwac ten najgorszy czas.

U mnie dzis cieszko wstalam tylko z lozka i odrazu zawroty glowy,czuje sie taka slaba jak zawsze gdy jestem chora:-(a chciala bym dzis jakies ciasto upiec bo znajomi maja przyjechac a nie wiem czy dam rade.

Milego dzionka

Do góry