reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

Dziewczyny wiecie co od wczoraj wcinam nono stop jablka chyba jakies kg na dzien:-)i nie wiem czy od tego przestalo mnie dzis mdlic po poludniu czy poprostu przechodza mi mdlosci-juz sama nie wiem.

Mordoklejka ja tez mysle ze z zakupami nie powinno sie czekac na ostatnia chwile,bo nie wiadomo jak ciaza bedzie przebiegac w kolejnych miesiacach.
Ty i inne dziewczyny juz macie jakies ubranka,skarpetki....a ja jeszcze nic:-(mam taka straszna ochote juz zaczac kupowac,ale nono stop praktycznie leze moze w nastepnym tygodniu sie wypuszcze na jakies drobne zakupy.

Kobitki napewno jakos przedrwacie te mdlosci,trzymam kciuki:-)

reklama
wiadomo ze nie ma co przesadzac i panikowac ze bedzie zle, ze szpital, ze lezenie, ale jakos po prostu nie chce mi sie wierzyc ze moja ciaza bedzie normalnie przebiegac....zwłaszcza po tych wszystkich przebojach związanych z zajsciem w ciaze i poprzednimi poronieniami

wiadomo ze nie ma co przesadzac i panikowac ze bedzie zle, ze szpital, ze lezenie, ale jakos po prostu nie chce mi sie wierzyc ze moja ciaza bedzie normalnie przebiegac....zwłaszcza po tych wszystkich przebojach związanych z zajsciem w ciaze i poprzednimi poronieniami

To uwierz,wiara czyni cuda.\
Byc moze Twoje przeboje i poronienia nie wplyna na przebieg ciazy i wszystko bedzie po Twojej mysli.glowa do gory:-)

Sofik
Mam prosbe możesz zmienić moj termin porodu to 19 marca
dzidzia ok według usg ma 7 tyg i 6dni a według ostatniej @ dokładnie tyle samo :-) mąż i lekarza widzieli pikajace sreduszko a ja nie:(

Leganza - gratuluję!

A mnie dzisiaj jakoś tak ciężko na brzuszku, nie wiem czemu. I senna jestem cały dzień - już któryś dzień z rzędu muszę się położyć i przespać przynajmniej godzinkę w dzień. I rozleniwiłam się strasznie. Nie wiem, jak to będzie pójść do pracy 1 września...

Co do zakupów, to jeszcze nic nie mam, ani dla siebie, ani dla maluszka. Poczekam jeszcze tydzień do wizyty u ginka i jak będzie OK, to kupię, najpierw coś dla siebie, bo brzuszek mi rośnie. Pierwsze USG miałam robione w 4tc, bo tak wcześnie poszłam, było widać tylko pęcherzyk. Ciekawa jestem czy jak pójdę za tydzień (to będzie 8tc) to czy zrobi mi USG. Mam nadzieję, że tak.

Idę sobie zrobić spaghetti na kolację:-D Mąż będzie dziś późno, więc pewnie czeka mnie samotny wieczór z jakimś filmem:-)

Ostatnia edycja:
Sofik
powiem ci tak moj lekarz jest chyba nadpobudliwy:-D i jak przesuwal jak to sie nazywa sonda? to wtedy nie bylo widac ale jak stanal w miejscu to podobno on i maż widzieli bijace serduszko ja za wiele nie widzialam bo mialam lezec plackiem na lozku zeby miesnie rozlznic a kiepsko widac z ukosa tymbardziej ze tam wszystko mruga:)

Modroklejka i Kruszynka 0988
Widze ze mamy te same terminy :-)

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie przyszłe mamy. Ja też powinnam urodzić w marcu (31 marca z moich wyliczeń). Niestety termin jeszcze nie potwierdzony przez gina bo wizytę mam umówioną dopiero 19 sierpnia. Już nie mogę się doczekać. Mam tak wiele pytań. A może Wy pomożecie mi rozwiać moje wątpliwości. A mianowicie:
1. Który to tak naprawdę jest już tydzień ciąży?? (OM 23 czerwca) Bo nie wiem czy to się liczy od zapłodnienia czy od OM.
2. Zaplanowany mamy wyjazd z mężem do Bułgarii na 27 sierpnia i trochę boję się lecieć, bo nie wiem czy coś się nie wydarzy z fasolką. (a opłaty za wczasy niestety już dokonane, nie możemy zrezygnować:no:). Napiszcie czy to bezpieczne!!
3. Czy to normalne że na tym etapie ciąży pojawiły się zaparcia?? Jak sobie z tym radzić.
A tak w ogóle to napiszcie czy widać już u was jakiś brzuszek. Bo ja jestem bardzo szczupła i wydaje mi się że troszkę już widać. Czy to możliwe?
Przepraszam że tak wiele pytań i wątpliwości ale to moja pierwsza ciąża.:tak:
Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam wszystkie marcóweczki.
A jeszcze napiszcie czy już poinformowałyście rodzinę o tym że spodziewacie się dziecka, bo u mnie oprócz mojego męża nikt jeszcze nie wie.

reklama
Witam was serdecznie.
Byłam u ginka zeby potwierdzic ciaze
i bez dwoch zdan powiedzial ze zdalam test :-d
dal skierowanie na badania i na usg i mam sie zglosic za jakies trzy tyg. :-)

mdlosci dalej mnie mecza a co najgorsze ze trwaja caly dzien :-(

laski ktora mi pomoze stworzyc te suwaczki nie mam zielonego pojecia za co sie zabrac

Do góry