reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

Hej Trotylia miło że do nas dołączyłaś.
Caro u nas jest jeden szpital i ma on intensywną opiekę dla noworodków i to skłania mnie do rodzenia w nim choć zarzekałam się że drugiego dziecka nie będę tam rodzić sama nie wiem teraz czemu. Mój mały potrzebował opieki choć nie aż na intensywnej ale jak coś to zawsze jest dużo sprzętu odpowiedni personel itd.

reklama
Dziewczyny mam pytanko tak troszkę może dziwne ale pisałyście że organizm przed porodem jak się przygotowuje to sie oczyszcza , chodzi mi czy miałyście biegunke czy normalne stolce .

Widzę że już nie jestem taka nowa na marcówkach są nowe mamusie :-)
Caro81 co do cesarki (widziałam właśnie że mamy taki sam termin porodu) to właśnie z powodu cholastozy lekarz nie chce ryzykować bo na razie enzymy wątrobowe nie idą do góry ale to nigdy nic nie wiadomo cały czas są podwyższone (chciał poczekać do 38 tyg) a i dzidza duża prawie 3500 w 37 tyg i jak będę chciała to mogę rodzić wywołają poród ale ja nie wiem co mam robić
Ty masz przynajmniej klarowną sytuacje bo dzidzia pośladkowo ułożona
Ja do szpitala mam się stawić w środę 11.03 pewnie jak cesarka to 12.03
a ty cesarka 16.03 już pewne?

Witam ja wlasnie wrocilam ze spacerku mialam nadzieje ze moze cos przyspiszy to "s" ale jak narazie cisza:-p
I mamy kolejna przyszla marcowa mamusie Trotylia witaj;-)

Kasiulka mi ostatnio co jakis czas oczyszcza sie organizm i jak narazie nadal 2w1:-D

Kurde nie bawię się tak jak tu pogonić małego zeby sie zdecydował mój Krzyś powiedział że jak mam urodzić to po wekendzie przyjemniaczek . Jutro wizyta u gina i może coś poruszy i wtedy się zacznie jestem niecierpliwa.

Nika81 a ty w W-wie w którym szpitalu rodzisz że też masz problem ze znieczuleniem bo ja na Wołoskiej

testowałam te metody o których piszecie czyli 3 S:tak:ale nic podobno szyjka skrócona i rozwarcie na palec ale ja nic nie czuje aby się coś działo( po badaniu lekarz mówił że mogę krwawić i niedochodzić tygodnia a tu nic..... a czopa ani widać ani słychać:no:cisza totalna a no i najprzyjemniejsze 3 S zabronione bo boi się o infekcję a tu już czasu na leczenie nie ma:angry:

Dziewczyny mam takie rozstępy że sie w głowie nie mieści Nikuś porobił mi sporo a teraz Mikołaj dołożył . Choć nie przeszkadzło mi to wyjść na plaże w stroju 2 częściowym , zakomunikowałam mężowi że ma mi kupić super kosmetyki na rozstępy po porodzie znacie coś dobrego

Gosia8005 ja mam na 17.03zaplanowaną cesarkę. Ten termin jest pewny, no chyba, że dzidzuś będzie chciał wcześniej wyjść. Mam jednak nadzieję, że do 17.03 poczeka.;-)

reklama
Gosia8005 na Bródnie tam mam wszystko za darmo za nic nie płace i pytałam ost rodzących tam dziewczyn to mowiły, ze bez problemu dali więc pojade tam.

Do góry