reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

a mnie odrzuca na widok chleba. fuj :baffled:

Miss ja musze isc do gina do przychodni, tylko u niego sa jakies strasznie dlugie terminu oczekiwania.. i nie wiem czy mnie przyjmie jutro. a nie moge czekac 3 czy 4 tygodnie w kolejce. :no::no:

reklama
Może akurat zbliża się data Twojej planowej @ i dlatego masz te bóle. Ale wydaje mi sie że powinnasś na pewno wspomnieć swojej połoznej o nich

Zaparcia to mało przyjemna sprawa. Owoce i warzywa też robią swoje w jelitach, a do tego może troszkę suszonych śliwek - ponoć działają cuda i chlebek ciemny (makarony też najlepiej ciemne). Do tego dużo płynów (np soczku wyciśniętego z młodych antonówek - nomen omen ;-)) i będzie dobrze. Bo nie sądzę, żeby ruchu Ci brakowało przy dwuletniej córeczce :-).

a macie zaparcia?? co jest dobre zeby ich nie bylo?? jem joguty ale gdzies mnie nie rusza. a z poprzedniej ciazy az sie hemoroidow nabawilam
Ja mam takie sposoby:
1) rano owsianka na mleku + chociaż parę łyków kawy
2) starte jabłko + płatki owsiane zrumienione na patelni + jogurt naturalny (wymieszać i zjeść)
3) jajko na miękko + kawa
Suszone śliwki i morele -> te jednak na mnie nigdy nie działały.
Dobrze jeść Aktivię np. ze zbożami (co jak co, ale fajnie reguluje przemianę materii)
I duuuużo pić:-)
Jak to nie poskutkuje, to można wypić Duphalac (podobno jedyny środek przeczyszczający, który można stosować w ciąży). Sprzedają w aptece w saszetkach.

Witajcie:)
Jestem tu nowa, zalogowana dzisiaj.
Bardzo zaintersował mnie ten wątek, bo właśnie z mężem staramy się od niedawna o dzidzię:)
Starania rozpoczęte niecały miesiąc temu.
Dzisiaj mija drugi dzień od spodziewanej @. i jak na razie jej nie widać- OBY TAK DALEJ!!!:))
Jakiś tydzień temu robiłam sobie pierwszy test, z nadzieją, że już cos wykaze- jednak wynik byl negatywny. Ale tlumacze sobie, ze to moglo byc jeszcze za wszesnie...?
Teraz, gdy @ sie nie pokazuje, kupilam juz drugi tescik i zamierzam zrobic go jutro rano.
Kurcze, juz nie moge sie doczekac!!
Trzymajcie kciuki, albym mogla zobaczyc upragnione II kreseczki:)))

dziewczyny odebrałam dzis wyniki kolejnej bety po 48 godzinah wzrost z 833,5 na 1872,0 czyli wynika ze prawidłowo :)
Ide sie zaraz prysznicowac i szykowac do lekarza trzymajcie kciki zebym zobaczyla juz fasolke :)

reklama
Do góry