reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

rybka_24 ja również trzymam kciuki aby było tak dobrze jak tylko się da!!

Jestem troszkę spokojniejsza, siostra w końcu urodziła o 18:45 ślicznego synka Pawełka 4150, duży chłopak. Miała trochę problemów, wody jej przebili zielone, później akcja wolno postępowała, brała 2 razy znieczulenie, kiedy już miałą pełne rozwarcie synek nie chciał współpracować, zrobili cc, okazało się, że miał szyjkę i rączkę owinięte pępowiną, dobrze, że wszystko się dobrze skończyło :) A tu mój siostrzeniec.
- kochana gratki dla siostry i buziak dla dzidzi :))

witam was
dopiero co przyszedlem ze szpitala
o godzinie 23:29 Emilka urodzila synka
maluszek wazy tylko 550
lekaze nie mowia ze moze byc ciezko ze moze byc bardzo zle
nawet nie wiecie jak sie boje
niemoglem byc przy porodzie :(
o godzinie 17 milcia miala rozwarcie na 9cm
potem zaczely sie skurcze , ale zbyt slabe wiec dali kroplowke pozniej lekaz przebil pechez plodowy i kazali mi wyjsc Antosia przewizli do innego szpitala strasznie sie boje, dopiero w domu sie poplakalem jak nigdy dotad nawet na pogzebie mojego ojca tak nie ryczalem ale przy Emili nawet lezka mi nie poleciala ale gdy widzialem jej ufne oczka i pytanie w nich czy wszytkoe bedzie ok zaczynalem wymiekac
Dziewczyny nawet nie wiecie jak sie boje o nasza kruszynke
jutro z samego rana jade do niego puzniej do Emilki wiec wieczorem napisze co i jak
Wszystkie wasze cieple slowa przekaalem misi nawet nie wiecie jak sie ucieszyla

Przepraszam za bledy ale jestem zmeczony i zdenerowany
Pozdrawiam was wszytkie
swiezo upieczony tatus
Krzysiek

O Matko!!!!!!!!!!!! nie ukrywam ze tez mi sie łzy polaly!! Oby sie dobrze wszystko skonczylo!!!!!!!!!!!!!! pewnie jest taki maleńki!!!!!!! trzymam kciuki i sie modle zeby było dobrze!!!!!..... Jejku co za przezycie! i rozumiem co teraz czujesz!! musisz byc dzielny Emilcia potrzebuje Cie teraz najbardziej!!!! ucałuj ja mocno od Nas i Antosia takze przez inkubatror jezeli pozwola Ci go zobaczyc!! daj znac co i jak u Twojego Syneczka!!!

reklama
się poryczałam...

Musicie być bardzo dzielni szczególnie ty tatuśku bez ciebie Emilka nie da rady a Antoś jest silny facet da rade

macie u nas zdrowaśki w waszej intencji tylko to możemy teraz zrobić

będzie dobrze musi być

nie pisze co u mnie bo to nie ważne ale rycze................

O Boże....
Będe modliła się za Was.
Ten strach i ta bezradność....
Takie maleństwo...
Trzymajcie się.

łzy mi poleciały:-:)-:)-:)-(smutno mi, ale z drugiej strony dobrze że synek jest zdrowy, poradzi sobie-na pewno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

o jejku myślałam że dzidzia się rozmyśli... Missiiss trzymam kciuki za Antosia! (też miałam termin na 9 marca)

Rybka tobie też dużo siły... jak się nie ma wpływu na coś w życiu to pomaga modlitwa...

tak jak moniSkaBe mówi, łożysko przodujące a te na przedniej ścianie to co innego. Też mam na przedniej ścianie. Przodujące to już gorzej bo zatyka ujście, choć może się przesunąć wraz z rosnącym brzuszkiem do góry.

o jejku myślałam że dzidzia się rozmyśli... Missiiss trzymam kciuki za Antosia! (też miałam termin na 9 marca)

Rybka tobie też dużo siły... jak się nie ma wpływu na coś w życiu to pomaga modlitwa...

dzięki dziewczyny

dlaczego piszesz, ze miałaś termin na 9 marca??? już nie masz na naszej liście ciebie nie ma:cool:

mam zakaz do męża czytania czegokolwiek w necie o wodogłowiu i innych zaburzeniach na razie jestem dzielna i nic nie czytam
ale on wie, że ja i tak dużo wiem to moja praca moje życie moje niepełnosprawne dzieciaki

reklama
witam was
dopiero co przyszedlem ze szpitala
o godzinie 23:29 Emilka urodzila synka
maluszek wazy tylko 550
lekaze nie mowia ze moze byc ciezko ze moze byc bardzo zle
nawet nie wiecie jak sie boje
niemoglem byc przy porodzie :(
o godzinie 17 milcia miala rozwarcie na 9cm
potem zaczely sie skurcze , ale zbyt slabe wiec dali kroplowke pozniej lekaz przebil pechez plodowy i kazali mi wyjsc Antosia przewizli do innego szpitala strasznie sie boje, dopiero w domu sie poplakalem jak nigdy dotad nawet na pogzebie mojego ojca tak nie ryczalem ale przy Emili nawet lezka mi nie poleciala ale gdy widzialem jej ufne oczka i pytanie w nich czy wszytkoe bedzie ok zaczynalem wymiekac
Dziewczyny nawet nie wiecie jak sie boje o nasza kruszynke
jutro z samego rana jade do niego puzniej do Emilki wiec wieczorem napisze co i jak
Wszystkie wasze cieple slowa przekaalem misi nawet nie wiecie jak sie ucieszyla

Przepraszam za bledy ale jestem zmeczony i zdenerowany
Pozdrawiam was wszytkie
swiezo upieczony tatus
Krzysiek

Trzymam kciuki i modlę się, żeby wszystko było dobrze!

Mam nadzieję, wierzę, że Antoś, mimo że taki malutki jest silny i sobie poradzi!

Jak się czuje Emilka? Co mówi? Czy ma dobrą opiekę? A Ty Krzysiu? Masz z kim porozmawiać, czy jesteś z tym obciążeniem sam?
Przydałoby się Wam obojgu (razem i ososbno) rozmowa z psychologiem, żeby pomógł Wam poradzić sobie z całą sytuacją i żebyście mieli siły dla Waszego Skarba!
Ściskam Was mocno! Całą Trójkę!

Do góry