reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witam :):*

Ja dzis jakas taka padnieta jestem.. nic mi sie nie chce.. Bylam w szkole, i bylo ok :) a jak wrócilam to tragedia.. heh.. Kochane, moge isc juz jutro na polowkowe? bo mialam isc 22.10 ale jutro mam kontrole po szpitalu, wiec chcialam to za jednym zamachem zalatwic zeby dwa razy nie placic..

Moje szczescie, radosc zabila wiadomosc z czwartku. Okazalo sie, ze moje Malenstwo ma rozszczep wargi i podniebienia.
Dobilo mnie to zupelnie...

Kochana, będzie dobrze :*:*:*

reklama
effa trzymaj się cieplutko!! Bedzie dobrze!
Powiedz nam jak się dowiedzałas o tej wadzie?
W którym tygodiu ciązy jestes?

Ja się chyba zdecydowałam i 21 października wybieram sie do Nowego Yorku...zapiszę sie przed wyjazdem jeszcze na usg, zeby potwierdzić płec, a po powrocie(jakoś w listopadzie zrobie połówkowe)
Musze jeszcze tylko do mojej gin zadzwonic i powiedziec jej o moich planach...i co ona na to....

Milego wieczorku wam życzę!

O jejuś naprawdę czas tak szybko leci, że :szok: :-p Już niedługo wszystkie będziemy miały połowę za sobą, i będziemy już cierpliwie na poród czekać :-) Byleby do świąt, bo po świętach to zleci tak szybko, że masakra :-D

A u nas tak:
Bylam u gina. Ja w tej Irlandii to przerobie chyba wszystkich polskich ginekologow i przychodnie :-D Bo w tej, do ktorej chodze znowu sie zmienil lekarz. Po wizycie musze powiedziec, ze jestem bardzo zadowolona. Mily, kulturalny i kompetentny. Oby tak dalej :-)
Zbadal mnie, szyjka dluga, nie ma zadnej infekcji. Pozniej USG. Dzidzius ma prawie 12cm :-) Popatrzyl na serduszko, pecherz, nerki, zoladek, kregoslup, wszystko dobrze. Ale... Zawsze musi byc jakies ale. Moje wczorasze plamienie bylo spowodowane minimalnym odklejeniem sie lozyska. Powiedzial jednak, ze nie jest to grozne i za 2-3 tygodnie wroci do normy. W ogole moje lozysko jest dosyc nisko polozone, ale ponoc za pare tygodni wraz ze wzrostem macicy pojdzie do gory.
Pozdrawiam Was Dziewczynki ;-)

Dziewczyny!

Czy to jest w ogóle możliwe, żebym już teraz czuła jakieś minimalne ruchy? Czytałam, że przytrafia się to bardzo szczupłym dziewczynom, a ja stanowczo do takich nie należę...
Ale ze 3-4 razy, gdy leżałam bardzo spokojnie na plecach, poczułam takie jakby "łaskotanie". A czasem też, gdy przyłożę dłonie, to coś wyczuwam.
Głupio sobie tłumaczę, że może przez warstwę tłuszczyku nie odczuwam normalnie, tylko dłońmi... ?

molly napewno czuc cos tam mozesz ale nie wiem czy pod reka... raczej pod reka mis ie wydaje ze nie ale w brzuszku mysle ze mozliwe :tak: ja czasem dostaje fajne kopniaki ale nie da rady a prynajmniej ja nie moge ich reka wyczuc na brzuszku ale w srodku czuje wyraznie...

Dziewczyny!

Czy to jest w ogóle możliwe, żebym już teraz czuła jakieś minimalne ruchy? Czytałam, że przytrafia się to bardzo szczupłym dziewczynom, a ja stanowczo do takich nie należę...
Ale ze 3-4 razy, gdy leżałam bardzo spokojnie na plecach, poczułam takie jakby "łaskotanie". A czasem też, gdy przyłożę dłonie, to coś wyczuwam.
Głupio sobie tłumaczę, że może przez warstwę tłuszczyku nie odczuwam normalnie, tylko dłońmi... ?

kochana ja też do szczupłych nie należę, a poczułam łaskotanie w 16 tygodniu:-)
chociaż z zewnątrz jeszcze nie czuję
to sprawa indywidualna, od dzidziola zależy czy zechce kopnąć, czy nie:-D

reklama
Do góry