reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

a ja wlasnie wrocilam z zakupow, dzisiaj na obiad robie chinszczyzne,
zakupiłam sobie dzisiaj truskaweczki bo takie ladne byly i nawet smaczne takie slodziudkie

ja poki co to mialam raz robione badanie krwi a dwa razy badanie moczu

reklama
Ten gyros to naprawde popularny i bardzo smaczny jest, bo na Naszym weselu też taka była sałatka:-) Co do badań ja jutro ide na morfologie i mocz-bedzie to moje 2 badanie a do tego jeszcze mam skierowanie na glukoze we krwi. Więc bez kucia się nie obędzie:-(

Ale mam do Was inne pytanie...koleżanka zakazała głaskania się bo brzusiu (mimo że go wcale nie widać:) ale mam taki odruch bezwarunkowy:tak: po prostu lubię trzymac rękę na brzusiu a rusz może coś poczuję bo podobno takie głaskanie/masownie powoduje skurcze macicy:crazy: Czy wy też słyszałyście coś takiego:eek: Qrcze a ja odkąd wiem że jestem w ciąży od 4tc zasypiam z ręką na brzusiu...głupie ale tak już mam:-D ale może dotyczy to starszych ciąży czy może kolejne głupie spekulacje to są :eek: Słyszałyście cusik na ten temat??

Hej :-)

Ja mam tym razem skierowanie na mocz, morfologię i odczyn coombsa.

Dronka, masowanie brzucha może spowodować skurcze. Mnie to powiedział lekarz w szpitalu jak kiedyś (w poprzedniej ciąży) trafiłam tam z bólem brzucha.

O tym głaskaniu brzucha, to przeczytałam pierwszy raz tutaj na forum... wcześniej coś dziewczyny pisały na ten temat, ale też pierwszy raz się z tym spotkałam.

Ale mam do Was inne pytanie...koleżanka zakazała głaskania się bo brzusiu (mimo że go wcale nie widać:) ale mam taki odruch bezwarunkowy:tak: po prostu lubię trzymac rękę na brzusiu a rusz może coś poczuję bo podobno takie głaskanie/masownie powoduje skurcze macicy:crazy: Czy wy też słyszałyście coś takiego:eek: Qrcze a ja odkąd wiem że jestem w ciąży od 4tc zasypiam z ręką na brzusiu...głupie ale tak już mam:-D ale może dotyczy to starszych ciąży czy może kolejne głupie spekulacje to są :eek: Słyszałyście cusik na ten temat??

Ja słyszałam, tylko własnie tez nie wiem czy to dotyczy całej ciąży, czy dopiero takiej wyższej. Mi tez się zdarzało czesto "macac" po brzuszku, ale wczoraj wieczorem własnie poczułam, że NIE POWINNAM. Dzidziolek jakos tak nisko strasznie (apropo, Wasze też sa tak bardzo nisko???) i miałam wrażenie jakby szykował się do wyjścia!

Ja słyszałam, tylko własnie tez nie wiem czy to dotyczy całej ciąży, czy dopiero takiej wyższej. Mi tez się zdarzało czesto "macac" po brzuszku, ale wczoraj wieczorem własnie poczułam, że NIE POWINNAM. Dzidziolek jakos tak nisko strasznie (apropo, Wasze też sa tak bardzo nisko???) i miałam wrażenie jakby szykował się do wyjścia!

Mój brzusio jest bardzo nisko ale pewnie dlatego że mam sadełko na dolnej części brzucha i tak się wydaje:-) to mnie zmartwiłyście tym masowaniem...ale często widzę że kobiety w ciązy masują brzusie...może też nieświadome jak ja:sorry:

Mój brzusio jest bardzo nisko ale pewnie dlatego że mam sadełko na dolnej części brzucha i tak się wydaje:-) to mnie zmartwiłyście tym masowaniem...ale często widzę że kobiety w ciązy masują brzusie...może też nieświadome jak ja:sorry:

Tylko nie chodzi mi o sam brzuszek, bo ten mam raczej taki rozlany po całości, ale o to, że Dzidziolek gnieździ się tak strasznie nisko. I tak się zastanawiam, czy to może miec jakiś związek z ta moją krótką szyjką?!

mag349 ja to wlasnie tez czuje ruchy tak nisko, nawet bardzo nisko, troche sie nad tym tez zastanawialam dlaczego tak nisko, ale tak mysle ze to chyba normalne bo dno macicy jest jeszcze nisko, ok 20 tyg jest kilka cm ponizej pepka wiec i dziecko jest nisko
http://www.ebrzuszek.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=308&Itemid=103

dronka83 juz o tym rozmawialysmy kilka razy chyba, to prawda z tymi skurczami, ale mysle ze jezeli ciaza jest bez problemow to trzymanie reki na brzuchu nie jest niewskazane , chyba kazda przyszla mama trzyma reke na brzuchu, jezeli nie ma tego zabronionego ze wzgledu na jakies problemy

Narobilyscie mi ochoty na ta salatke :)
Ja dziewczyny mam zachcianki , serio , pierwszy raz mi sie to zdarzylo :) pierwsza to capuccino ( w zyciu go nie pilam , ja wogole kawy w zadnej postaci nie lubie ) . druga to losos wedzony ( tak wiem powinnam go nie jesc, ale i tak sie nazarlam a dopiero potem poczytalam ze nie moge , damy rade :) )

I naprawde zaraz mnie trafi szlak , juz chyba pisalam ze rozbudowujemy sobie garaz + jakies pomieszczenia na rowery , kosiarki itd. Kurna , juz z 4 miesiace ten zasrany garaz robia , nie dosc ze kosztowal bedzie tyle co pol mieszkania w malym miescie to wierca, wala , stukaja , zawracaja mi dupe za przeproszeniem. A ten garaz to wymysl mojego meza. Powiedzialam ze jak nie skoncza tego garazu w 2 tyg to sie tam wkoncu on przeprowadzi. Wlasnie wierca huk wie co znowu a maly spi. Moj madry maz idzie do pracy a ja caly dzien musze sluachac tego walenia i co chwile maja jakies problemy ci robotnicy.

No z tym brzuszkiem to prawda niestety:-(
Nie powinno się głaskać ,a jak są problemy to nawet słyszałam że kremów na brzuch też nie można, bo trzeba je wmasowywać:-(
We wtorek mam wizyte u gina i się spytam dokładnie o co chodzi z tym głaskaniem...ale ciężko jest się powstrzymac od tego:no:

reklama
Z tym masowaniem też słyszałam. Mowiła mi moja teściowa ktora jest pielęgniarką.
A ja już mam pozmywane, gruszki wstawione:-D czekam na M aż z pracy wróci;-)
Ooo!! Ta sałatka gyros... MNIAM!!:tak::-D
Pochwalę się Wam jaki ma piękny głosik mój M;-)

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=_KUw_WLZbwU"]YouTube - Amicus Dei - Powietrzem dla mnie jest[/ame]
Teledysk nagrywany w mieście w ktorym mieszkamy. Jakies 3 lata temu;-)

Do góry