reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
wiecie co babeczki mam mały problem: przestałam karmić całkiem mała 2 tyg. temu jeszcze jak nacisnę to coś tam leci, ale od wczoraj moje piersi troszkę mnie pobolewają tak jak przed okresem. nie są twarde jak kamienie, są normalne tylko trochę tkliwe.czy któraś z was tak może miała? mam ten lek na zahamowanie laktacji ale nie bardzo mogę się do niego przekonać po tym jak czytałam opinie o skutkach ubocznych. radźcie co z tym robić

Polusia niestety nie wiem co Ci poradzić, może jakiś masaż pod prysznicem, albo szałwia do picia.

A tak wogóle to witajcie! No my dzisiaj wreszcie bez gorączki i zobaczymy jak będzie w ciagu dnia. Dzisiaj wreszcie udało mi sie złapać siusiu Lilki i mąż zawiózł go do analizy. Ciekawa jestem co tam wyjdzie, czy ta temp. to rzeczywiście po szczepieniu Rotarixem. Troszkę poczytałam w necie i nikt nie pisał o temp. po kilku dniach, no ale może my jesteśmy wśród tych nielicznych.
U nas upał niemiłosierny. Dzisiaj ma być 35 st.
Potem jeszcze zaglądnę, bo muszę zacząć ogarniać mieszkanie. W niedzielę mam rodziców i teściów na obiedzie oraz szwagierkę, bo robię imieniny męża (Krzysztof) i 6 urodziny Poleczki, także weekend zapowiada się intensywnie.
Miłego dnia!

witam się i ja, znowu zmęczona jestem okropnie. wczoraj w nocy poklóciłam się z M. on wrócił koło 23 do domu, a ja juz zasypiałam, to miał pretensje, że na niego nie czekam i nawet z nim nie pogadam. on myśli, że jak ja cały dzien sama z dzieckiem jestem, to nic nie robię, tylko dłubię w nosie :/ a tu tak gorąco, mała marudna, a jeszcze wnoś, znoś wózek cholernie ciężki, zabawiaj dziecko, lulaj jak nie chce spać... a jeszcze chciałoby się iśc i na przykład wysikać... zresztą, same wiecie.

dziś mamy jechać na Mazury, w ogóle nie chce mi się tam jechać, bo myslę, że to dla mnie będzie jeszcze większa harówka, niż teraz i na dodatek daleko od cywilizacji :/

zero entuzjazmu. zero zero zero.

dobrze, że Ol jest kochaniutka, czasem pomarudzi, ale ja teraz też marudzę (Wam) ;)

witam się i ja, znowu zmęczona jestem okropnie. wczoraj w nocy poklóciłam się z M. on wrócił koło 23 do domu, a ja juz zasypiałam, to miał pretensje, że na niego nie czekam i nawet z nim nie pogadam. on myśli, że jak ja cały dzien sama z dzieckiem jestem, to nic nie robię, tylko dłubię w nosie :/ a tu tak gorąco, mała marudna, a jeszcze wnoś, znoś wózek cholernie ciężki, zabawiaj dziecko, lulaj jak nie chce spać... a jeszcze chciałoby się iśc i na przykład wysikać... zresztą, same wiecie.

dziś mamy jechać na Mazury, w ogóle nie chce mi się tam jechać, bo myslę, że to dla mnie będzie jeszcze większa harówka, niż teraz i na dodatek daleko od cywilizacji :/

zero entuzjazmu. zero zero zero.

dobrze, że Ol jest kochaniutka, czasem pomarudzi, ale ja teraz też marudzę (Wam) ;)

Nie przejmuj się kochana. U mnie co jakis czas też jest sprzeczka. Od czasu do czasu trzeba tym naszym M walnąć kazanie żeby postawić ich do pionu, juz taki ich mechanizm chyba :) Te upały nas jeszcze gorzej wykańczają bo dzieci marudne. Jak byśmy zamieniły się z M na jeden dzien chociaz to by widzieli jak nam sie "nudzi" w domu. Co chwila by dzwonili po radę co zrobić gdy..... Głowa do góry ;-)

Czesc! Znowy upalnie. Moja niunia też spi rano bardzo niespokojnie, kwęka i wydaje różne odgłosy :) u nas to jakąś godzinkę przed zupełnym wstaniem, przeważnie ok 6.

Jejku jak ten czas leci, patrze na suwaczek a tu za tydzien z kawałkiem będzie już 5 miesięcy!:szok:
ojjj tak. Moj Niunio za tydzien bedzia mial 5 miesiecy, ale to zlecilo...
U mnie raz się tak zdażyło że nóżki między szczebelkami, teraz obłożyłam całe łóżeczko bo bałam się że sobie krzywdę zrobi, bałam się ją zostawić na chwilę samą bo taka wierciocha z niej.
Moja niunia nie chce leżec wcale, tylko żeby ją trzymać na siedząco, głowkę trzyma sztywno ale myślę że powinna jeszcze poleżeć. Niczym jej nie mogę zająć na leżąco :-(
przybij piatke.. moj jak go poloze to albo w ryk, albo sam sie dzwiga i niejednokrotnie siada... hmm.. tak w sumie to przelatuje do nozek, bo jeszcze nie potrafi swojego ciezaru utrzymac w pionie :-)
wiecie co babeczki mam mały problem: przestałam karmić całkiem mała 2 tyg. temu jeszcze jak nacisnę to coś tam leci, ale od wczoraj moje piersi troszkę mnie pobolewają tak jak przed okresem. nie są twarde jak kamienie, są normalne tylko trochę tkliwe.czy któraś z was tak może miała? mam ten lek na zahamowanie laktacji ale nie bardzo mogę się do niego przekonać po tym jak czytałam opinie o skutkach ubocznych. radźcie co z tym robić

ja rowniez 2 tyg temu skonczylam karmienie piersia i powiem Ci , ze mam to samo. Cycki miekkie ale jednak cos tam jest. Prawy jak mocniej dotkne to jeszcze pobolewa.

Nie przejmuj się kochana. U mnie co jakis czas też jest sprzeczka. Od czasu do czasu trzeba tym naszym M walnąć kazanie żeby postawić ich do pionu, juz taki ich mechanizm chyba :) Te upały nas jeszcze gorzej wykańczają bo dzieci marudne. Jak byśmy zamieniły się z M na jeden dzien chociaz to by widzieli jak nam sie "nudzi" w domu. Co chwila by dzwonili po radę co zrobić gdy..... Głowa do góry ;-)
o tak. na pewno by bylo milion telefonow :-D

no i nie tylko dzieckiem sie zajac, zrobic pranie, ogarnac, ugotowac obiad, wyjsc na spacer, poprasowac itp.

U nas chyba burza idzie jestem sama z Bartusiem i mam stracha,boje sie,mam nadzieje,że nie bedzie taka mocna jak ostatnio,albo bokiem przejdzie,ale chyba nie:sorry2:

ojjj tak. Moj Niunio za tydzien bedzia mial 5 miesiecy, ale to zlecilo...

przybij piatke.. moj jak go poloze to albo w ryk, albo sam sie dzwiga i niejednokrotnie siada... hmm.. tak w sumie to przelatuje do nozek, bo jeszcze nie potrafi swojego ciezaru utrzymac w pionie :-)

WOW!!! moja jeszcze sama z pozycji leżącej nie usiadła. Silny ten Twój Pawełek :tak:

reklama
jak kiedys zaproponowalam M zamiane przy teściowej to ona powiedziała ze mężczyzna jest od zarabiana!!!!!! A ja na to że jestem innego zdania. Oboje zarabiamy i oboje prowadzimy dom. To się obraziła na mnie :-D

Do góry