reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Ja czopków więcej nie będę dawała bo Daga nie ma gorączki i w aptece odradzili.Kupiłam maść majerankową o której tyle pisałyście,zaopatrzyłam się w sól fizjologiczną i dodatkowy syropek na noc(drosetux),ma być przeciwkaszlowi...no i będziemy walczyć.
Kurcze,cykl mi się przedłużył do 36 dni!!!Pogięło mój organizm jak nic...ale najważniejsze,że nie jestem w ciąży a boję się panicznie kolejnej...jak starałam się o Dagmare tak rodzeństwa dla niej nie planuję...Podziwiam mamy myślące już o kolejnym bombelku.

reklama
Mloda Mamuska to Wy tez zabkujecie? :szok:
Te nasze marcowe dzieciaczki sie spiesza do gryzienia :-D

U nas z kropeczki zrobla sie kreseczka :-)
Noc super, tylko przed 6 biedny Alus zaczal plakac przez sen :-( M go utulil, a ja posmrowalam dziaselka i usnelismy w trojke u nas w lozku na kolejna godzinke, bo pozniej znow byl placz. Juz myslalam, ze bez paracetamolu sie nie obejdzie, ale sie uspokoil i znowu usnal :happy2: Ogolnie jest spoko, w dzien idealnie, tylko te dwie godzinki rano musi go bolec. Ale daje rade moj dzielny Chlopak :-)

Dobra ide sie ogarnac, a pozniej idziemy zaglosowac, jak przewaznie tego nie robie, tak dzis nie odpuszcze...
Pogoda do bani :baffled: Masakrycznie wieje, cala noc padalo. Powywracalo mi suszarki z praniem :wściekła/y:

Milego popoludnia ;-)

E: Ja juz sie nie moge doczekac kolejnego Szkraba :D
A co do przeziebien, to wspolczuje! Wiem jakie to meczace :(
Podniescie lozeczko, wlozcie pod materac kocyk lub cos pod nozki, zeby z jednej str. bylo wyzej. Wtedy katar bedzie splywal, a nie zaatakuje ucha srodkowego ;)
Ja psikalam i odciagalam frida pare razy dziennie. Do tego masc pod nosek na noc. Chyba tyle. Zycze szybkiego powrotu do zdrowka Dagi i Redanka :)

ja też bym chciała drugie maleństwo, eh najbardziej mi się marzy córeczka oczywiście hehe tabasia fajny suwaczek :)

Aaaa i jeszcze sobie przypomnialam, ze podawalam Alkowi wiecej plynow (wody, herbatek), to rozrzedza wydzieline.
No i w tym poniesionym lozeczku, to spal chyba ponad miesiac, bo tak dlugo go meczyl ten katar :baffled:

Yra my bedziemy majstrowac coreczke wlasnie :-D
Tylko po tej cholernej cesarce tak dlugo musimy czekac :sorry2:

No i odstawilam tabletki, bo mialam 4-5 atakow migrenowych tygodniowo. Teraz jak reka odjal, ale musimy uwazac :dry:

Dziaki Tabasia!Redankowi powoli juz chyba lepiej. Pielegniarka kiedys radzila mi, zebym z nim siedziala w lazience zaparowanej(taka inhalacja) i to rzeczywiscie pomoglo. Oddycha o niebo lepiej. Jeszcze dzis kupilam takie krople karvol do zakroplenia chusteczki i teraz polozylam ja kolo Redanka jak spi...Musze go wyleczyc do jutra, bo mi go nie zoperuja...
Milego dzionka dziewczyny!

Hej dziewczyny! Moja Amelka też przeziębona, a ma zabieg we wtorek! Ja jej podaje syropek Pulneo, do noska wpsikuję Nasivin soft, i pod noskiem smaruję maścią majerankową. Mam nadzieję, że jej przejdzie. Te cholerne pogody!!

heronek muszę spróbować tej inhalacji, może nam pomoże!

Ps. Amelka dzisiaj po raz pierwszy zasnęła samodzielnie w swoim łóżeczku! Hurra!!!

reklama
HEJ!
Ja tylko na chwilkę- Kupiłam dziś MAM DZIECKO lipcowe i jest w nim obszernie opisany temat - alergia niemowląt np; rozpoznaj objawy, jak unikac problemów...poza tym o rzoszerzaniu diety i o odzyskiwaniu figury po ciąży@!Kosztuje 5,90.

Do góry