reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Polka-zazdroszczę własnego kąta!
Tabasia-też małej kupiłam Bobodent i jak przeczytałam jak długo działa to się uśmiałam.Co gorsza Daga zlizuje mi ją z palca(strasznie jej smakuje) i muszę się natrudzić aby choć troszkę zostało wmasowane:-D
Właśnie-ogłaszam wszem i wobec,że dobrze wyczułam córcię..idą 2 ząbki!!!tylko moja córcia oryginalna jest i wychodzą górne..chyba 4rki...Tak po boku ząbki a nie jedynki.
A POZA TYM szlag mnie trafia bo nie udaje mi się wstawić suwaczka...:wściekła/y:

reklama
Witajcie wieczorowa pora!
Mlody spi, ale nie bylo latwo. W dzien w ogole nie spal, wiec potem marudny byl. Do tego sie przeziebil. Pewnie przez te przeciagi w domu. Upal jak nie wiem, wiec wszystkie okna mam pootwierane. Nie moze jesc, ani smoka ciagnac, bo nos zatkany...biedaczek jeden. A w poniedzialek ten zabieg usuniecia przepukliny mamy, mam nadzieje, malemu przejdzie, bo nie chce znowu czekac 2-3 miesiace na kolejny termin....ech

Co do tych zelow do zebow, to one tak naprawde dzialaja chyba tylko przez ten moment kiedy sie je wmasowuje w dziaselka, bo zaraz sa zlizywane. My uzywamy bonjela. U nas to gorne jedynki ida i ida, i nie chca wyjsc...

Wiecie co dziewczyny...chyba pójde w poniedziałek do pediatry i poproszę o receptę na bebilon pepti albo jakieś inne mleczko dla alergików...bo ten biedaczek coraz więcej ma tych krostek po zabiegach kosmetycznych wieczorkiem trochę się poprawia a pózniej znowu jest to samo...a ja już w zasadzie nic nie jem i chodze głodna,a widzę że mały się przeprosił z butelką:) w połowie pazdziernika wraca moja mama i będzie z Kubusiem siedzieć a ja będe chciała wrócić do pracy...już sama nie wiem co mam robić...
A może to wcale nie alergia na jedzenie? Swędzi go to? Ma jakieś inne objawy?

Nam położna opowiadała, że w przychodni pełno jest matek z synkami, którym trzeba zrobić zabieg, bo mają stulejkę, dlatego że nie zsuwały napletka niemowlętom... Jakoś nie miałam ochoty na gmeranie chirurga przy siusiaku Kuby, więc od początku delikatnie myłam, nawet nie można tego nazwać ściąganiem. Na początku była tylko mała dziurka, a teraz cały napletek ładnie schodzi i bardzo się cieszę, bo tam czasami są takie białe drobinki, które zawsze myję podczas kąpieli.

nam powiedziano ze mamy delikatnie sciagac skorke, az do ujrzenia "dziurki", dalej nic nie robic.
no i ja sciagam raz na kilka dni jak mi sie przypomni.

a co tu tak cicho?? ;) wszytkie się rozpłynęły w upale ;P a u nas chłodnawo...

z ciekawosci sprawdzę, co napisali na moim środku do obolałych dziąseł.
ano nic ;) tylko, że do 6ciu saszetek na dobę.

w ogóle musze jutro wstac skoro świt, bo te wybory są. mam nadzieję, że w domu bedzie ok!! dziś tak sie denerwowałam moim 3godzinnym wyjściem, że musiałam się nałykać proszków od żołądka :/ a oczywiście wszystko było dobrze. echhhhhhhh paranoiczka ze mnie :/

padam ze zmęczenia
mały dzisiaj w dzien byl cudny duzo spal i co go polozylam do lozeczka to patrze ze spi za to wieczorem nadrobil za caly dzien po kąpaniu zjadl 130 ml mm ale tak jadl jakby go miesiąc glodzili i chyba sie duzo powietrza nalykal bo potem byl placz i troche mu sie bekalo dopiero gdzies po godzinie noszenia na rekach i paru beknieciach wzielam i posmarowalam mu dziąselka i wtedy sie uspokoil widac chyba oprocz beknięc meczyly go tez ząbki
ja mam masc dentinox raz sie pokusilam i jej sprobowalam w smaku nie za bardzo mi sie widziala lekko chlodzi dziąsla no i jest takie wrazenie drętwienia dziąsla cos jakby znieczulenie u dentysty tylko takie duzo lzejsze odczucie a malemu chyba smakuje ta masc bo jak mu klade na dziąselka to zaczyna mi palucha cmokac i oblizywac sie i humorek mu sie zawsze wtedy poprawia :)

hej dziewczyny, nie mam jak nadrobic , troszke poczytalam tylko ,a ta stuleja to chyba i ja bede lekkko scigac - nie wiem co robic. Maly mi w dzien spi max 2 h ale o po 30 min i ciagle zabawa, dzis jedziemy do tesciow - nie wiem na ile ale ok tygodnia albo i dluzj a potem remont sie zaczyna, takze w lipcuchyba bede zadkim gosciem forum ;( juz te ostatnie dwa dni nie mialam kiedy siasc.Ale mam nadzieje ze na troszke uda mi sie zagladac, teraz mama bawi malego to mam chwilke ale u nas zaczely sie malliny wie ona caly dzien w polu w lipcu .

Witajcie.
Powodów do radości u nas brak.Daga się przeziębiła i chce mi się płakać jak słyszę jej kaszelek.Ciągle wypominam sobie,że to na pewno moja wina.Dałam jej czopek bo podobno jest na przeziębienia i syropek flavamed.Nie wiem czy w aptece polecą mi coś jeszcze ale pojadę zapytać.Czy na katarek wystarczy sól i aspirator?Czy zapytać o maść pod nosek?

reklama
Witajcie!
Mloda mamuska moj tez przeziebiony, nocka przez wszystkich nieprzespana...ech...ja na razie stosuje tylko sol morska w sprayu i zapodaje paracetamol, ale jak dluzej ma sie utrzymywac to zadzwonie do lekarza...

Do góry