reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Ano, mój Karolek był ptysiem w wieku niemowlęcym, a teraz wygląda jak glista ;-)

4 miesiące:
DSCF0547.JPG

3 lata:
DSCF4256.JPG

oj widze ze temat karmienia temat rzeka :)
ja caly czas karmie cycem i dla mnie jest to wygodne nie musze kupowac mleka i myc butelek diety tez zadnej nie stosuje po wieczornym kamieniu czasem pozwalam sobie nawet na odrobine czerwonego winka (domowej roboty porzeczkowe pyszniutkie :)
ale jest dobrze bo maly ma swoj w miare ustabilizowany rytm, na początku bylo troszke gorzej, czasem mam takie chwile ze wkurza mnie to karmienie cyckiem i chetnie podalabym butelke, ale poki mleko leci z cycow to niech maly go wcina,
co do chemii i poglądow lekarzy na ten temat to w jedzeniu naszym jest jej pelno a poglądy za pare lat znowu mogą byc inne

ja sie zastanawiam jak to jest z tym moim dzieckiem w ubiegly piątek trzasnął az 3 duze kupy potem 3 dni byl zastój wczoraj byla taka mała kupka a dzis znowu nic bąki robi caly czas śmierdzące, ale zauwazylam ze porządne kupy robi jak dostaje herbatke jak daje mu to tak max 20 ml pozwalam mu wypic, i chyba musze sie zmobilizowac i te herbatki jednak codziennie mu podawac to wtedy nie bedzie problemu z kupą mnie to najbardziej tylko denerwuje ten zamęt wokol butelek, z cyckiem mniej roboty :)
nie wiem jak wy ale jak daje mu picie z butelki czy herbatke czy moje mleko to ja potem te butelki tylko myje w plynie i gorącej wodzie jedyne co wyparzam to smoczki, ale to tak ze zalewam tylko wrzątkiem z czajnika i po chwili wyciągam i tyle

tabasia- ja z woj lubelskie ;) to mój już pije same chemikalia - i cyca i z butli ;) ( a co niech się przyzwyczaja jeszcze gorsze świnstwa będzie w życiu jadł ) ;)
Co do piwa i wina -można sobie pozwlic wieczorkiem -oczywiście umiarkowane ilości - ja nieraz wypije karmi (po uprzednim wygazowaniu) i w zupełności mi wystarcza
co do pokarmu sama niiem ile mam nierazwydajemi się że za dużo na drugi dzien tak jakby małemu bylo mało (wtedy idzie w mig butla - niech się chłop podsili sztucznym ;) )wazy ponad kg -taki fajny pucuś -choć bardzo tego nie widać.
A pieluski te możemy używać wszystkie - co jest w promocji to kpujemy i jest ok,nawet moj M stwierdzil że te rożowe dada sa bardziej miekko zakończone niż pampersy czy huggisy. tyle że pampersy bardzie zatrzymują wodę w środku a z dady fajnie moza wyzymac ;) Wiec trzeba je wg mnie czesciej zmieniac i ogolnie wyjdzie podobna cena.
A czy wasze maluchy mają jeszcze ciemieniche? - bo mnie to juz zaczyna wkurzac , co mu zlikwiduję to pojawia się znowu-jak nie na czole to we brwiach to na główce . najgorzej mam na ciemiaczku bo ktos mi powiedził zeby tam nie dotykac - to kurna jak mam to dziadostwo wyleczyc? A trzyma sie to jak szok i oliwka niewiele pomaga.

Marela, Adaś nie miał ani razu ciemieniuchy. Myślę, że to dzięki temu, że kąpię go w Emolium i główkę też myję tą wodą. Teraz mu się pojawiły łuseczki na główce, ale to jest tylko łuszcząca się skórka (chociaż kto wiem, może to początek ciemieniuchy). Posmarowałam oliwką i po paru minutach pomasowałam szczotką i wydaje mi się, że zeszło.

dla mnie dada sa mega chlonne cala noc bez zmiany maly przespi ,hugissy strasznie przeciekaly,a pampersy dla mnie sa kijowe.

co do ciemieniuchy u nas tego problemu nie bylo myje malego plynem z johnsona lub mydlem.

moj nie ma raczej nic łuszczącego, ciemiączko smaruje mu codzinnie po kąpieli oliwką, kapie go w zwyklej wodzie i myje mydelkiem nivea w płynie reszty ciała od prawie dwóch tygodni nie kremuje stwierdzilam ze nie bede mu w skore wcierac tyle chemii bo sie skora przyzwyczai do tego raz na jakis czas go wysmaruje jak zobacze ze mu sie skora wysusza i tyle powinno wystarczyc, moja mama mowi ze nas nie oliwkowala a jak juz to sporadycznie

katrinka7 A jaką herbatkę podajesz i kiedy zaraz po karmieniu czy jakoś pomiędzy? Mój cały dzień jest na piersi ale na noc dostaje butle bo od 19 ciągle wisiałby na piersi i piszczy przy tym tak jakby mu nie leciało:confused: Przed spaniem dostaje butle ok. 90 - 130ml w zależności od dnia i jego apetytu i jest spokój . Tak się zastanawiam że skoro go mimo wszystko dokarmiam to może podać mu raz dziennie herbatki, bo te kupki to naprawdę rzadko ( raz na tydzień). Już sama nie wiem. Mleczko na noc to Enfamil koszt 27zł puszka starcza nam na ok. 2 - 3 tygodnie bo mały je dostaje raz lub dwa razy na dobę.

reklama
Do góry