reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

badanie pod tym katem robią pobierając dziecku krew z piętki... nam przed pobraniem w szpitalu dawali ulotki na temat tego badania... i owszem... jeśli wyniki stwierdzały by chorobę to by dzwonili.:tak:
Mi chodzilo o to czy w Irlandii robia, ale juz sie dowiedzialam, ze robia :)

Mcgosia a Miki tylko w jedna strone sie skreca? Bo Alex w obie, moze w prawo czesciej.

Czym grozi nieleczona asymetria???

reklama
nam wanienka 100 robi sie za mała a co mowic 80 ;)
dzis nie wiem co robic , M w domu moglby pomoc przy małym ale Alan śpi od 16 z przerwa na karmienie o ok 19. dziewczyny ja ok 15 go przebierałam i szkoda mi go budzic ;( ,myslalam ze jak zje to go przebiore a ten usnal po 5 min przy cycku. A przed jedzeniem sie nie da bo jest ryk. No ale chyyba musze go obudzic bo i kapiel jeszcze przed nami .
no i piastki tez ladują juz buzi szczegolnie po przebudzeniu jak glodny, cale uslinione oczywisce ;)

Mi chodzilo o to czy w Irlandii robia, ale juz sie dowiedzialam, ze robia :)

Mcgosia a Miki tylko w jedna strone sie skreca? Bo Alex w obie, moze w prawo czesciej.

Czym grozi nieleczona asymetria???

a twoje dziecie zawsze się tak układa? nasz też czasami tak się układa ale tylko w bujaczku, musze wyeliminować jak najbardziej ten bujaczek aby tak nie robił, może powtórzę pytanie a jak masz ćwiczyć dziecko? jakie ćwiczenia? wiem, że gdzieś pisałaś ale dużo byłoby szukania

Dziewczyny, które karmią butelką. Mam do Was pytanie. Ile Wasze maluchy teraz zjadają? Ile razy dziennie i jakie ilości mleczka?
Ja się dzisiaj zorientowałam, ze mój synek je chyba za mało. Wyszło mi srednio ok 650-700ml dziennie. Może to dlatego, że on ma nocną ok. 9 godzinną przerwę w jedzeniu. Jak zje ok. 20-21 to budzi się ok. 6 rano dopiero.

a twoje dziecie zawsze się tak układa? nasz też czasami tak się układa ale tylko w bujaczku, musze wyeliminować jak najbardziej ten bujaczek aby tak nie robił, może powtórzę pytanie a jak masz ćwiczyć dziecko? jakie ćwiczenia? wiem, że gdzieś pisałaś ale dużo byłoby szukania
Pare razy dziennie, ale raz w jedna, raz w druga... Czesto tez lezy prosto. Sama nie wiem co o tym myslec. Jak lezy na brzuszku, to odwraca glowe w kazda strone, wiec dobrze. I jak spi w nocy to tez przewraca glowke z jednej na druga.
To Mcgosia pisala o cwiczeniach, strone, albo dwie wstecz.

Dziewczyny, które karmią butelką. Mam do Was pytanie. Ile Wasze maluchy teraz zjadają? Ile razy dziennie i jakie ilości mleczka?
Ja się dzisiaj zorientowałam, ze mój synek je chyba za mało. Wyszło mi srednio ok 650-700ml dziennie. Może to dlatego, że on ma nocną ok. 9 godzinną przerwę w jedzeniu. Jak zje ok. 20-21 to budzi się ok. 6 rano dopiero.
Moj je co okolo 3h po 120ml 6 razy na dobe. Na dobe wychodzi od 750-800ml w zaleznosci od dnia, bo raz zje mniej, a raz wiecej. A jak przybiera? Bo jak dobrze, to mysle, ze nie masz sie czym martwic ;-) A ta przerwa w nocy... bosko! Tez bym tak chciala.

Kuba je 5x150 ml. Przerwę nocną mamy podobną do Waszej. A przybiera w zastraszającym tempie. Waży już chyba z 7 kg, albo i więcej, ale jest też długi, więc nie jest jakiś grubiutki, tylko ogólnie duży. Moja Mama stwierdziła, że wygląda na 4 miesiąc.

Tabasia, jeżeli w różne strony się wygina, to raczej nie ma asymetrii. Asymetria polega na tym, że w jednej połowie ciała jest wzmożone napięcie mięśniowe, a dokładnie to chodzi o półkule mózgu, więc chyba nie może być raz tak, a raz tak :confused:

reklama
niestety, państwo polskie jest prorodzinne tylko z nazwy :/ tutaj mamy 6 miesięcy macierzyńskiego, troszke lepiej... ale za to w czasie ciąży zwolnienia bezpłatne, coś za coś.

Moniskabe- moja czasem tak głęboko sobie piąstki wkłada, że aż ma odruchy wymiotne. może u Was też mały spryciarz po kryjomu tak robi? ;)

Do góry