reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
a u dzieci karmionych butelka zielona kupa to normalna rzecz - lekarka mowila ze costam sie utlenia i dlatego kupa jest zielona.
Moj jzu nie pamietam jakie robi bo zawsze to M go rpzewija - twardy z niego facet :-D Ja oczywiscie tez nie wymiekam, ale poki M jest w dom uto go wykorzystuje, bo niby czemu nie??? :-D

Juz w innym watku pisalam ze przechdoze calkiem na sztuczne mleko - nie mam czasu na odciaganie bo zajmuje to godizne a ostatnio doje p o10ml, wiec same widzicie ile to zabawy... A z porzystawaianiem to tez sa problemy bo zani mzacznie leciec mleko to Adas wpada w mega wscieklosc

IONKA i dlatego tez dala mi czopki a polozna mowila ze jak dziecko nie moze kupki to powinno sie mu pomoc termometr i troszke oleju z oliwek .Ja zawsze patrze jak ma twardy brzusio i smierdzace baki puszcza to czekam do wieczora i jak nic nie ma to jej pomagam raz czopek raz termometr :tak:bo dziecku wtedy lzej

ja tam nie wiem jak to naprawde jest z tymi kupami itd pisze tylko to co mi polozna lub pediatra mowila a kzdy i tak co innego gada :/ jeden zeby tak inny siak moja czy piersia czy butla ma kupy zolte :)z takim ryzem i kiedys wiozlam specjalnie do pediatry i ona na to ze ooooooo takie maja byc

moja tez przechodzi jakies fazy :/ raz spi i jest grzeczna raz wrzeszczy i tylko na raczki :/ a teraz spi i spi a mialysmy isc plusiu plusiu bo jutro na flomark lecimy

zrobilam blad i sprzedalam chuste bo jakos za duzo wszystkiego bylo i myslalam ze nosidelko lepsze ale jakos nie jestem zadowolona i chce chuste ale taka orginalna DIDYMOS one sa drogie od 100 w gore moze cos znajdziemy uzywanego :tak:no i jakies sukienki na lato bo to co mamy to bardziej na jesien rozmiarowo :-D

no to moja zawsze ma zielone. czasami pojawiaja się żółte fragmenty, ale generalnie zielona kupa.
no i dziś przeczytałam, że jak dodatkowo się pręży, to pewnie alergia.
moja się pręży tak raz na dobę- zawsze nad ranem, ale kupę ma dopiero w południe.
i tak się zastanawiam, co jest grane??
Zielone kupy powoduje rowniez zelazo w mleku. U nas nawet na puszce jest napisane, ze kupy moga byc zielone i to calkiem normalne. Czasem zrobi zielona, ale najczesciej musztardowa. Wczesniej jak mu ta alergia wyszla, to byly smuzki krwi, sluz i takie biale grudki, jakby mleczko nie przetrawione... I te kupki takie rzadkie, a teraz sa jak hmmm... plastelina.
Alus tez sie zazwyczaj prezy nad ranem, ale kupe mamy okolo 3 razy na dobe na szczescie.
I odkad zmienilismy mleczko, to i gazy pieknie odchodza i kolek nie ma, wiec wszystko zaczyna wracac do normy. W koncu!

reklama
mysza m twoj synek z taka wagą sie urodzil-boziu ja nie wyobrzam sobie dzwigac od poczatku taki "słodki ciężar":szok: mnie szczegolnie nadgarstki bola a co dopiero przy coraz cięższym dziecku:confused2: a co do mleka to pokarm mi na poczatku tryska we wszystkie strony świata z 2 cycka zazwyczaj kapie a po paru min mała zaczyna szarpac - nie przy każdym karmieniu tak jest ale z 3 razy musze jej dac butle:-(

młoda mamusia czyli mówisz ze mimo ze krople mleka poajwiaja sie, pokarmu BRAK:-(Krzys karze kupic laktator zeby sie przekonac jak jest z tym mlekiem ale ja sie boje wyrzucic kase w bloto ze nie bedzie potrzebny!!

moja mała odkąd ja dokarmiam robi gęsciejsze kupy ale nadal musztardowe:-) i wali z 5 dziennie:-D dzis próbujemy pieluszek dada- ciekawe jak sie sprawdza:sorry: troche szytwne ale co oczekuje za ta cene:laugh2:

Do góry