reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
dronka-
ja tak samo miałam i przeszłam na butle , czasem chwile jeszcze dam cyca ale juz rzadko

a tak w ogóle mój 4 dzień kupy nie robi :( !!!!!

no... tu na polnocy Polski zawsze zimniej... I ten wiatr... masakra bo zawsze sie boje o uszy (nie swoje - dzieci :-D)

Moj Adas wczoraj fajnie spal - od 21:00 do 4:00, potem mleko i spal do 7:00, wypil, a potem znow spal do 10:00 (ze mna :-D).

Co do karmienia to zakonczylam juz etap odciagania - godzina pstrykania laktotorem dajaca 10ml mleka to przesada :-D

Mleko po naciśnięciu sutka pojawi się nawet jak mleka jest mało w piersi.Ja ściągałam laktatorem kilka kropel a po naciśnięciu mleko się pojawiało.Żałuję,że nie miałam laktatora od razu bo ściągając widać co jest grane.Co do wagi dzieciaczków;Moja Daga waży już...uwaga:5214g!!!Lekarka powiedziała,że to prawidłowo:)

Daga wczoraj dostała smoka aventu i jak najbardziej jej pasuje.Nadal jednak nie wciskam go w nadmiarze.Wcześniejszego nie chciała bo anatomiczny kształt jej nie odpowiadał a ja na to nie wpadłam!Dopiero gdy ssała butle z herbatką i pluła piciem to pomyślałam o co kaman.:)Bo smoczek od butelki aventu dobrze jej się ssało.

a moją znów ktoś podmienił :( jak obudziła się o 17 tak do 21 ryczała!! <szok> bo ona nigdy nie płacze praktycznie. myśleliśmy, że to brzuszek, ale chyba nie. już od kilku dni kiepsko spi i teraz też się rzuca :( aaa mam nadzieję, ze to tylko skok! i że jutro wszystko wróci do normy!
jutro ja rano wybywam i nie będzie mnie w domu przez pół dnia, więc wartę przejmuje tatuś :) mam zamiar iść na jarmark- raz do roku jest organizowany i kupić mydła naturalne- są naprawde suuuper i zawsze kupuje zapas na rok :)
oby tylko nie lało!

sorry ze tak na raty pisze moja polozna mowila i pediatra tez ze ZIELONA KUPA to zle przetrawione mleko

no to moja zawsze ma zielone. czasami pojawiaja się żółte fragmenty, ale generalnie zielona kupa.
no i dziś przeczytałam, że jak dodatkowo się pręży, to pewnie alergia.
moja się pręży tak raz na dobę- zawsze nad ranem, ale kupę ma dopiero w południe.
i tak się zastanawiam, co jest grane??

reklama
Ale z czego to wynika?

Nie mam pojecia kochana wiem tylko ze kiedys zamiast zoltej byla zielona i ja panikara do poloznej co jest a ona wtedy powiedziala ze jak jest kupa zielona to dziecko zle przetrawilo pokarm :/
Moja robi zolte i jest ok ale tez ma tak ze 1-2 nic nie zrobi i sie meczy i wtedy podam jej kminkowego czopka polowke i idzie wielka kupa i widze jak jej sie lzej robi ,podobno lepiej dla dziecka jak raz dziennie ta kupe zrobi .

Do góry