reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Ja własnie mniej boje sie naturalnego porodu...Monia poczytaj troche o CC to moze zmienisz zdanie ;-) w M jak mama kiedys byl super artykuł o tym, niestety nie wiem, wktorym numerze. Hmmm..albo to bylo w tym dodatku do wyborczej ...chyba tak:tak:

Hej laski!! Ja zaraz na IP się wybieram b mi kulka wielkości orzecha włoskiego wypadła rano. No i gin mówi żeby sprawdzić co tam sie dzieje.Czekam na teściową bo musi mi z małą zostać.

He he jestem. Jeszcze nie rodzę. Na IP zbadali i powiedzieli że wylatują ze mnie duże skrzepy po badaniu. Już 3 dzień:eek:
No więc żadnych rewelacji ode mnie narazie nie będzie:-D
Uff.. a już myślalam, że kolejna sie rozpakowywac zaczyna;-):-)

Napisałam do Izy, ciekawe co odpisze.. a może już rodzi?:-D Bo coś głuchy ten telefon..:-)

Dziewczyny dokładnie cesarka to operacja. Czy robi się operacje bez konkretnych wskazań?? No nie i musi być powód operacji. I dlaczego coraz więcej z nich robi się laparoskopowo? A no właśnie dlatego żeby nie były takie inwazyjne i bezpieczniejsze. Dla mnie kobiety które cieszą się z cesarek na życzenie nie zdają sobie do końca sprawy na co się garną. Jeśli nie ma przeciwwskazańto trzeba rodzić SN tylko w porządnym znieczuleniu. Kobitki to operacja!!!

A ja wiem dlaczego dzieci korzystajace z wielorazowych pieluch siadaja szybciej na nocnik, bo rodzice mają dość ich ciagłego prania i są poprostu bardziej zdeterminowani:-p, a pampersa się wyrzuca i problem z głowy;-)

Sorry sylviontko ale: polar to też plastik, syntetyczne włókno. Sprzyja poceniu się i odparzeniom.Moim zdaniem polar to nie jest "zdrowe" rozwiązanie dla pupy malucha.
Pampersy maja wkłady celulozowe...

Następna sprawa to koszt... koszt prania na okrągło i prasowania. Nie mówię tu o czasie, ale o koszcie prądu i wody. 5 pieluch nie starczy, trzeba kupić dużo więcej... Do tego koszt częstszego prania ubranek, pościeli i całego otoczenia.

kolejna - nocnik - dziecko półroczne może i może korzystać z nocnika, roczne pewnie ale nie jest to sukces dziecka w żadnym, nawet minimalnym procencie. To sukces tylko i wyłacznie regularnego wysadzania przez rodzica.
Dziecko jest gotowe do świadomego kontrolowania wydalania duuuużo później, najcześciej około 2 roku życia (bywa że trochę wczesniej, bywa że sporo później).
Nie ma tu żadnego wpływu fakt jakie pieluchy nosi/nosiło. To po prostu kwestia dojrzałości.
Nie mówiąc o tym, że teoria o szybkości uczenia się przy pieluchach wielorazowych polegała na tym, że dziecku nieprzyjemnie jest jak ma mokro a te Twoje podobno takiego wrażenia nie dają.

A wiecie że w chinach w ogóle nie używa się pieluch? Nie chodzi o koszty ale kulturę. Dzieci pieluch nie noszą, wszystkie ubranka maja "rozcięcie" i maluchy chodza z wszystkim na wierzchu (niezależnie od temperatury). Oni nie używają wózków i mają "specjalne" sposoby noszenia maluchów żeby dorosłych nie brudziły :sorry::eek:

Dziewczyny dokładnie cesarka to operacja. Czy robi się operacje bez konkretnych wskazań?? No nie i musi być powód operacji. I dlaczego coraz więcej z nich robi się laparoskopowo? A no właśnie dlatego żeby nie były takie inwazyjne i bezpieczniejsze. Dla mnie kobiety które cieszą się z cesarek na życzenie nie zdają sobie do końca sprawy na co się garną. Jeśli nie ma przeciwwskazańto trzeba rodzić SN tylko w porządnym znieczuleniu. Kobitki to operacja!!!

Zgadzam się z Tobą... z resztą po CC trudniej dojść do siebie niż po SN.
A ja chcę za wszelką cenę rodzić SN , a boję się, bo mała chyba duża jest i jeszcze w dodatku jak przenoszę to nie wiadomo ile ona będzie miała, ale mam nadzieję, że dam radę SN i będę do ostatniej chwili próbowała...

reklama

Dobra już dobra, nie straszyc mi tu marcówek które muszą mieć CC:-p

Do góry