reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Hejka,
zaraz Was poczytam....
wróciłam od lekarza, moja kruszynka już nie taka kruszynka bo waży 2700:szok:wszystko jest wporządku...zwiedziliśmy też salą porodową, bardzo mi się podobało, jestem pozytywnie nastawiona, hehe póki co:tak:widziałam też dzieciaczka co miał 2 godzinki, taki słodziak, ja też juz chcę:-D

reklama
Widzę, że "moja" Fanta robi furorę :-)
A ja dziś próbuję robić sernik z chrupiącym spodem z nutellą. Oby się udało!

Oj, nie róbcie mi smaka na ciasto....bo i tak za dużo jem....na domowej wadze wyszło, że przez niecały miesiąc przybyło mi 2 kg:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:....mąż też narzeka na to, że przybrał i zabronił piec:sorry2::sorry2::sorry2:

Widzę, że "moja" Fanta robi furorę :-)
A ja dziś próbuję robić sernik z chrupiącym spodem z nutellą. Oby się udało!
:-):-) Kochana wklej przepi i na to ciasto co dziś robisz:tak::-):-)
Marti, super, że dzidziuś już 2700:) Kruszynka niedługo przyjdzie na świat:) Ja tez oglądałam porodówki i oddział i tez na razie jestem dobrze nastawiona;) A taki 2 godzinny szkrabek musi byc przecudny!!:)

mloda mamusia :) wszystkiego dobrego na czwartek :)no to czekamy na fotki :)

A dziękuję bardzo :-) Od razu wrzucę fotki, jak będę miała dostęp do kompa :-)
i bedzie cesarkowy braz :-)
Ajj tam już brąz :-p Do czwartku zostały jeszcze 2 dni :-p

młoda_mamusia z jednej strony masz fajnie, zazdroszczę, ale ja bym chyba sikała ze strachu ze to już :D :D :D powodzonka ;-);-);-)
Ojj uwierz mi, że ja też sikam ze strachu :szok::szok:

mloda_mamusia1, wow ale wiadomość! Pewnie się trochę trzęsiesz, co? Ale głowa do góry, już niedługo Twoje Maleństwo będzie w Twoich ramionach. Ja coraz częściej o tym marzę:-)
NO już nie długo, ale strach nie chce mnie opuścić!! :-)

mloda_mamusia1 powodzenia ;) oby było szybko, bezboleśnie i z Maluszkiem wszystko dobrze;-)
trzymaj się;-)
No oby oby, dzięki :-)

Lekarze wiedzą na pewno, co jest dobre dla dzidziusia, więc nie smutaj....szybciej zobaczysz swoje szczęście :tak::tak::tak::tak: trzymaj się dzielnie i jak tylko będziesz mogła daj znać, co i jak:tak::tak:
Oczywiśce, że dam znać... :-) :tak:

tylko sie cieszyc :-) ja juz bardzo chetnie bym urodzila, niestety juz jakis czas jest mi ciezko i tylko sie mecze.

Nasza Mloda Mamusia ma wlasnie cesarke ze wzgledu na ilosc bialka, ale mysle ze jak nie jest tego duzo to nie ma wielkich powodow do obaw.

Ojj ja też się męczę, i to bardzo:szok: No, a co do cesarki, to fakt, ze względu na białko, mam ponad 1g, a to bardzo dużo... :tak:

:-):-)Młoda mamusia juz za 3 dni bedziesz tuliła swojego maluszka:-) nie denerwuj sie, w koncu to lekarze, napewnoi wiedza co jest dla Was najlepsze!!
czekam na relacje z porodowki no i na fotki oczywiscie! bede trzymac kciuki w czwartek :tak:

Oczywiście, że wszystko zrelacjonuję :-) Dzięki :-)

mloda mamusia trzymaj się dzielnie niedługo maleństwo na rączkach będziesz trzymać :)

No, dzidziuś już będzie ze mną za niedługo, mój M cieszy się jak małe dziecko :szok:

A poza tym miałam dzisiaj usg, maleństwo waży 2700g, no, a poza tym wszystko jak najlepiej, tylko za mało wód płodowych mam :-( Ale jak już czwartek będzie poród to nie ma co się martwić :-)

Witam się znowu :)

Jejku, jak mi jest ciężko.. I chodzić.. I siedzieć.. A nawet leżeć.. Kręgosłup mi wysiada chyba ;/ ah, ale ja narzekam. Ale może to przez pogode bo u mnie brzydko i szaro ;[ Mąż w pracy.. A ja dziś wilcvzy apetyt.. Pochłaniam co widze ;D

A dziękuję bardzo :-) Od razu wrzucę fotki, jak będę miała dostęp do kompa :-)

Ajj tam już brąz :-p Do czwartku zostały jeszcze 2 dni :-p

Ojj uwierz mi, że ja też sikam ze strachu :szok::szok:

NO już nie długo, ale strach nie chce mnie opuścić!! :-)

No oby oby, dzięki :-)

Oczywiśce, że dam znać... :-) :tak:

Ojj ja też się męczę, i to bardzo:szok: No, a co do cesarki, to fakt, ze względu na białko, mam ponad 1g, a to bardzo dużo... :tak:

Oczywiście, że wszystko zrelacjonuję :-) Dzięki :-)

No, dzidziuś już będzie ze mną za niedługo, mój M cieszy się jak małe dziecko :szok:

A poza tym miałam dzisiaj usg, maleństwo waży 2700g, no, a poza tym wszystko jak najlepiej, tylko za mało wód płodowych mam :-( Ale jak już czwartek będzie poród to nie ma co się martwić :-)

ja pikole ale fajnie :) każdą z nas to czeka więc głowa do góry :) życzę powodzonkaaaaaaaaaaaa

a ja poprostu zwariuje.
Moja ksiegowa wyslala zwolnienie do zusu 24 stycznia, dzisiaj jest 8 luty a ZUS twierdzi, ze go nie maja.
Szlag mnie trafi.:wściekła/y:

A jesteś pewna, że faktycznie tak wysłała?
Bo 24 to akurat była niedziela.
Też czekam na moje, ale mają czas. 30 dni nie minęło jeszcze.

A jesteś pewna, że faktycznie tak wysłała?
Bo 24 to akurat była niedziela.
Też czekam na moje, ale mają czas. 30 dni nie minęło jeszcze.

właśnie bo niestetyy ja też wiem z doświadczenia mojej szefowej wiem, że potrafi wrzucić do szulfady zwolnienie poprzedniego pracownika i długo nie wysyłać, a zus ma 30 dni od wpłynięcia dokumentów na wypłatę środków i u mnie tego się trzyma

reklama
Z jednej strony się cieszę, ale z drugiej nie chcę tak wcześnie rodzić :nie:
Kochana cc będziesz miała tylko 2 tygodnie przed terminem i już nie będzie to wcześniak,spokojnie potulasz do siebie.Wszystko będzie dobrze:tak:
a co wypłaty to kr.... czekam juz 7 mies. i nic pierd...y Zus i pracodawca , kiedyś los mu sie za to odpłaci
Candy raczej już możesz zapomnieć o kasie i to nie wina zusu.Pracodawca okazał się cwaniakiem i szkoda,że dałaś się zrobić w jajo.
Ja tak jak kilka z was czekam na wypłatę.Przy dobrych wiatrach może wieczorem wpadnie na konto.Na dniach dokupię reszte pierdół dla Kluski.Może na Usg 25lutego poznamy płeć to popatrzę chyba za śpiworkiem...miałam nie kupować ale pogoda jest nie zaciekawa i podejrzewam,że do połowy kwietnia może być potrzebny.

Do góry