reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Ale ja wiem że x-landery maja super opinie .... ta stronka to potwierdza:-)
Cokupic.pl - opinie o produktach, dowiedz się co kupić!

bo ile ludzi tyle opini;-) Ale już Krzysia nie przekonam do niego:dry:
ok koncze bo nie na tym forum rozpoczęłam temat...zaraz nasze kochane moderatorki mnie przepędzą na wątek z zakupami:cool2:

Ide zjesc śledzika :-D bo oczywiscie głodna jestem :baffled:

reklama
Hej :)jejku Rybka trzymaj sie i jesli juz jest ok to niech dzidzia sieurodzi i bedziesz miec spokuj ty bidulko :)Wszystkie inne co w szpitalach leza i juz po 37 tc niech rodza niech sie w koncu zacznie :)Ja mam skurcze od 3 dni ale chyba nie regularne i takie LIGHT takze jest ok :) a wlasnie chyba zauwazylam ze Pan Czop :-D mi odchodzi jesli to to :/ takie budyniowate cos mi wylecialo ,galaretkowate :/ sorry ze tak szczegolowy opis :/Wczoraj pisalam ze znajomana NK i pytalamjakto u niej bylo jak rodzila( ma 2 corcie )I bylo tak po 40 tc nic nie miala zadnych boli ,zadnych skurczy nic ,nic,nic ijedno co miala to koszmarny bol kosci ogonowej od ostatnich tygodni a ze od 37 tc juz nie chodzila do gina tylko do szpitala na KTG to poszla w tym 40 tc na kolejne KTG i tam sie okazalo ze ma pozadne skurcze :/ a ona nic kompletnie nie czula (jest fryzjerka prowadzi swoj zaklad i do ostatniego dnia pracowala ) kazali juz jej zostac w szpitalu ale nic sie dzialo ,skurcze byly wyrazne i wywolywali porod ale nic nie szlo do przodu .Kolesia juz miala dosc i palnela "doktorze chce cesarke " o on OK i 2 dni pozniej miala juz corcie :)

ojej juz czop ci odchodzi :szok: matko , zostańmy jeszcze w dwupakach, ja to się boję panicznie tego porodu i by za wcześnie nie urodzić:baffled:

Ooooo tego Xlandera nie bralam pod uwagę bo ma 3koła ale za to niesketne i skoro to jest Xrun to powienien być solidny:cool2: hmmmm zjem to bedzie mis ie lepiej myslało i poczytam jescze na temat wózków .. ale juz mam dosc...

To chamstwo zeby na koniec zmienic zdanie (w sumie na własne życzenie)-czlowiek sie napalił tyle czasu wiedział co chce a tu teraz od nowa szukanie:baffled: wrrr

I tak od wczoraj po tej rozmowie (pisaniu ) mysle i mysle i chcialabym zeby mnie lepiej skurcze dopadly lub chociarz wody odeszly a nie tak bez niczego :/Dobrze ze w srode do gina :)Mam takie sciski w macicy nie sa bolesne ale takie dziwne takie sciski jakies :/Wieczorem idziemy z M do szpitala sie juz zameldowac i jak cos to moze tam sprawdza :)M tez juz chodzi i mruczy pod nosem "jejku jak dlugo trzeba czekac na malutka " "nio kiedy ona juz bedzie " i juz mu sie nawet po nocach sni :-DM poszedl do miasta a ja juz prawie obiadek gotowy :)Dzisiaj pyzy takie kluski ,do tego platy z indyka ale pokrojone w plasterki i usmazone z pieczarkami :) zaprawione sosem smietanowym :) mniammmmmmm do tego kapustka pekinska :)Juz mi w brzuchu burczy :)

Dronka ale powiem ci ze te x-landery ze skretnymi kolami (przynajmniej napewno mode XA) mają opcje zablokowania tej skrętności wiec defakto skrętnosc mozna uruchamiac wtedy kiedy faktycznie jest potrzebna a idąc prosto do przodu mozna ją spokojnie zablokować

Witam! Dzisiaj ordynator potwierdził, że w czwartek mam rozwiązanie. Białka w moczu mam 1190mg więc już nie ma na co czekać :-(

Lekarze wiedzą na pewno, co jest dobre dla dzidziusia, więc nie smutaj....szybciej zobaczysz swoje szczęście :tak::tak::tak::tak: trzymaj się dzielnie i jak tylko będziesz mogła daj znać, co i jak:tak::tak:

Wózek też kupiłam polskiej firmy, ale nie X-landera....bez żadnych skrętnych kół i trójkołowców (bo wdł mnie niewygodne), ale za to dużych pompowanych kołach z wahaczami, więc mała będzie podróżować delikatnie kołysana, a nie poczuje każdej dziury w naszych polskich chodnikach:tak::tak::tak: i to była dla nas najważniejsze:tak::tak:no i jeszcze w lecie na wieś się wybieramy, tak więc wózek musiał być "terenowy":tak: wózek miał dobre opinie...a jak się sprawdzi to się dopiero okaże;-)

acha...myślałam że babcia sama mieszka... :sorry2:
babcia mieszka sama, w domu ktory jest wlasnoscia wujka. A swoja droga straszna rudera.
aaaa któraś z was pisała, że zwolnienie lekarskie nie dotarło do zusu, polecam następnym razem iść tylko do zakładu pracy, podbić pieczątką, zrobić im ksero i samemu wysyłać, u mnie to działa, kasę mam bardzo szybko bo sama wysyłam.
ja pisalam, tylko tam gdzie ja pracuje to jest oddzial, a zwolnienie musze podsteplowac prezesi, do ktorych musialabym jechac 30 km. :dry:

Witam! Dzisiaj ordynator potwierdził, że w czwartek mam rozwiązanie. Białka w moczu mam 1190mg więc już nie ma na co czekać :-(
tylko sie cieszyc :-) ja juz bardzo chetnie bym urodzila, niestety juz jakis czas jest mi ciezko i tylko sie mecze.

Hej dziewczyny odebrałam dzis wyniki moczu i morfologi i HBs OWA i ujemne sa tylko martwi mnie bo pisze mi ze mam slad białka w moczu to zle???

Nasza Mloda Mamusia ma wlasnie cesarke ze wzgledu na ilosc bialka, ale mysle ze jak nie jest tego duzo to nie ma wielkich powodow do obaw.

dziewczyny wrocilam z miasta. zmeczylam sie jakbym targala wor ziemniakow. :dry: a nie kupowalam duzo.
bylam w przychodni i chcialam to zwolnienie poprawic, ale dupa.
Okazalo sie, ze gabinet czynny od 15, a ja bylam tam o 13.
a juz drugi raz nie mam sily isc.
Jutro jest czynny do 12, wiec sie przejde.

kupilam 2 paczki podkladow, znaczy pieluszek bella i LEKO.

czy ktoras zna odpowiedz na moje wczesniejsze pytanie odnosnie badan potrzebnych do szpitala?

reklama
Do góry