reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

dziewczyny ratunku!!!Spuchłam!Wczoraj jeszcze lekko ale dzisiaj obudziałm się z łapami jak u niedzwiedzia, których nie dam rady zgiąć ( tzn. palców u rąk). Kostek tez nie widac i każde poruszenie paluchami sprawia mi ból. Wyglądam jak niedzwiedz ale czuje się 100 razy gorzej. Co to do cholery ma być?!

Ja rozumiiem ze się woda w organizmie zatrzymje ale zeby tak sie męczyć miesiąc przed porodem?!Mam nadzieję ze to żadne zatrucie nagłe:-( tylko po prostu wodę gromadzę.

W poprzedniej ciązy tez coś takiego mi się zdarzyło ale było tuz przed porodem i wtedy gin-kobieta, któa jako jedyna nie miała pacjentów ( juz wiem dlaczego) i mogła mnie przyjąć nawrzeszczała na mnie okrutnie ze nic dziwnego wszytsko mnie boli bo przytyłam ponad wszelką miarę. Powiedziała ze jestem niepowaażna żeby się do takiego stanu doprowadzić i tyle przytyć i że organizm najzwyczajniej sie buntuje bo jest zbyt obciążony kilogramami.

No i teraz nie wiem czy sie martwic i biec do lekarza czy to znowu przez nadmierne kilograny ( dziusiaj juz 78 więc 19 kg do przodu:zawstydzona/y:)

ewcia - to niekoniecznie coś złego. Ja pierwszy raz tak spuchłam 2 tyg. temu (też nagle), i od tego czasu chodze jak balonik. Cały czas, to już podobno nie odpuszcza do porodu. Ciśnienie tez mam dośc wysokie, a mimo to nie dzieje się nic złego. I nie daj sobie wmówić, ze to przez te kilogramy. Takie puchnięcie bardzo często zdarza się pod koniec ciąży i wcale nie musi znaczyć, ze to coś złego. Zmierz ciśnienie, jak Cię to uspokoi to pojedź na IP sprawdzić, czy wszystko ok. I najwyżej będziesz się musiała do tego przyzwyczaić.

reklama
Nie smutaj sie juz niedługo też bedzie miała dzieciątko w brzusiu.Główka do góry dasz rade.Trzymam kciuki zeby jak najszybciej u Ciebie pod twoim serduszkiem zamieszkała fasolinka:tak:

hej dziewczyny, jestem tu nowa, mam również termin na marzec konkretnie na 26.03 , poczytuję was od pewnego czasu ale się nie udzielam :)

Witajcie niedzielnie!
U mnie nocka można powiedzieć ok, trochę mnie gnaty bolą, ale już się do tego przywykłam. Byłam na spacerze z psem prawie godzinę, pogoda piękna, słonko świeci. A teraz mam zamiar leniuchować i czekać na męża, bo od wczoraj na wyjeździe.
Marti tą prowizję, to nie wszystkie banki pobierają. Myśmy nie płacili, a z kolei dzieczyna, która kupowała ode mnie mieszkanie płaciła. Zawsze możecie w innym banku pytać, chyba że już podjęliście decyzję co do banku.To wcale nie taka mała kwota, bo kilka tysięcy wychodzi tej prowizji. Trzymam kciuki za pozytywne załatwienie formalności kredytowych, u nas to trwało ok 3 miesięcy, a nerwów zjadło :szok:!
Rybka wytrzymaj jeszcze chwilkę , i tak jesteś bardzo dzielna. Może to dzisiaj masz takie chwilowe załamanie.
Gagoda witamy na forum!
A ja wczoraj się tak słabo czułam, tzn. wszystko mnie bolało i nie miałam siły, a szczególnie jak brnęłam w śniegu po kolana do sklepu, w dodatku pod górkę. Ale dzis jest ok, jest słońce i leszy humor.
A chwilę temu dzwoniła teściowa, że u mojego meża kuzyna urodziła się dzisiaj córeczka, 3500 i 54cm.
Miłej niedzieli brzuszki.
o kurcze, aż 3 miesiące czekanie na decyzje w sprawie przyznania kredytu??
nam powiedzieli że około 2 tygodni...kurcze nie strasz bo umowe przedwstepna podpisaliśmy do 31 marca(do tego czasu ma wpłynąć kasa za mieszkanie)
co do banku, to tu mamy najlepsze warunki....

reklama
Witaj Gagoda :-)
Bardzo oryginalne imie wybraliscie dla coreczki - super :-)

A mnei cos brzuch pobolewa na dole - mam nadzieje ze to o niczym zlym nie swiadczy i jeszcze dam rade popracowac kolejne 5 dni :tak:
W srode ide do lekarza - zobacyzmy co mi powie... Az sie troche boje...

A tak z innej beczki -
Dziewczyny - mialyscie robione pomiary miednicy?????

Ja w poprzedniej ciazy mialam (tak w okolicach 36 tygodnai) - wtedy wyszlo ze jestem na granicy porodu SN i CC - urodzilam w koncu normalnie ale synek byl niedotleniony i jzu tak sobei mysel ze moze jednak sie poddusil podczas porodu przez ta miednice... A wydaje sie wam ze wymiary mogly sie zmienic??? chyba tak co???

Do góry